Nr.3755, Marti, 14 August 2018  
Home AdministratieEvenimentSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
MeteoMax
: ° C
Min : ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Eclipsă totală de lună

      Vineri, 27 iulie 2018, va avea loc cel mai important eveniment astronomic al anului vizibil din România: eclipsă totală de Lună. Va fi cea mai lungă eclipsă totală de Luna din secolul XXI, cu durata totalității de 1 oră și 42 minute. Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Științele Naturii “Răsvan Angheluță” Galați, alături de Astroclubul “Călin Popovici”, organizează în seara de 27 iulie 2018 o serie de activități dedicate acestui fenomen astronomic. Între orele 20.00 și 21.30, în Sala Auditorium a muzeului gălățean, va fi organizată o conferință științifică despre Eclipsa totală de Lună. Începând cu ora 21.30 (până la ora 1.30), participanții sunt așteptați pe terasa de observații astronomice a instituției, unde vor fi puse la dispoziția publicului o serie de instrumente optice pentru observarea în bune condiții a fenomenului astronomic. Accesul publicului la eveniment se va face doar pe la poarta dinspre punctul trecere BAC, începând cu ora 19.30, taxa de intrare fiind 3 lei / persoană. Dacă vremea nu va fi favorabilă, observațiile astronomice vor fi anulate.

     

      Eclipsa totală de Lună din 27 iulie va avea loc în următoarele momente:

     

      Momentul eclipsei Ora de vară

     

      Intrarea Lunii în penumbră 20h14m48s

      Începutul eclipsei parțiale 21h24m28s

      Începutul eclipsei totale 22h30m17s

      Faza maximă 23h21m45s

      Sfârșitul eclipsei totale 00h13m14s

      Sfârșitul eclipsei parțiale 01h19m03s

      Ieșirea Lunii din penumbră 02h28m42s

     

      Eclipsa mai poate fi observată din următoarele zone de pe glob: America de Sud, Oceanul Atlantic, Europa, Africa, Asia, Oceanul Indian și Antarctica. Din România eclipsa va fi vizibilă în intregime, maximul eclipsei producându-se la ora 23 și 21 minute (ora de vară). Tot pe 27 iulie 2018, planeta Marte se află la opoziție, moment în care planeta se va observa toată noaptea în condiții foarte bune.

     

     
Autor: V.I.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Parcarea 2018: Sancțiuni de peste 170.000 de lei, aplicate în iulie de polițiștii locali
Un număr de 687 de sancțiuni contravenționale în sumă de peste 170.000 lei și 137 de puncte penalizare au aplicat în luna iulie, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră și polițiștii de ...(continuare)
Administratie - Modificări privind circulația troleibuzelor miercuri și joi
Primăria municipiului Galați a anunțat că în perioada 08.08.2018 – 09.08.2018 se vor derula lucrări de modernizare a infrastructurii de transport public în comun, motiv pentru care vor exista modificări privind circulația troleib ...(continuare)
Administratie - Noi sensuri unice în municipiul Galați
Primăria municipiului Galați informează că, pentru fluidizarea traficului și siguranța circulației rutiere, începând de marți se vor efectua lucrări pentru semnalizarea rutieră verticală necesară implementării sensului unic ...(continuare)
Administratie - Trasee de autobuz deviate de la 1 iulie
Traseele de autobuz 30 și 31 din municipiul Galați vor fi deviate începând de luna viitoare, ca urmare a lucrărilor de resistematizare de pe strada Brăilei, potrivit unei informări transmise de reperezentanții Primăriei. Începând din data ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEvenimentSocial Mica PublicitateContact