Nr.3994, Vineri, 27 Martie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 14 ° C
Min : 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Copilaș de un an și două luni, din Pechea, suspect de infectare cu coronavirus. Ce au decis medicii

      Momente tensionate într-o familie din Pechea după ce, în cursul zilei de marți, copilul lor în vârstă de numai un an şi două luni a început să aibă febră foarte mare şi probleme de respiraţie. Având în vedere că tatăl micuţului s-a întors recent din Italia, eu au cerut de urgenţă ajutorul autorităţilor, temându-se de o infecție cu periculosul coronavirus.

      Este de amintit că micuțul era deja în izolare la domiciliu, alături de familia sa, după ce tatăl lui a revenit din Italia pe data de 23 februarie. În urma apelului la 112, copilul a fost adus, împreună cu mama sa, cu o ambulanţă prevăzută cu izoletă, la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi.

      Aici, medicii l-au preluat, l-au consultat şi i-au prelevat probe pentru testarea pentru coronavirus, care au fost trimise la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti.

      „Am preluat un pacient, de un an şi două luni, din Pechea, intrat în contact cu tatăl, care se află în a opta sau a noua zi de izolare după ce a tranzitat Italia şi a revenit acasă pe 23 februarie. Sunt cinci membri ai familiei, niciunul nu prezintă simptomatologie. Pacientul s-a prezentat cu rinoree apoasă, febră 39,5, dispnee şi tuse productivă. Momentan starea pacientului este stabilă”, a declarat Gabriela Lupăşteanu, medic la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi.

      Acesta este al treilea copil care ajunge cu suspiciune de coronavirus la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi. Testele celorlalţi doi copii (unul de 3 şi altul de 5 ani) au ieşit negative, la fel cum au ieşit şi testele celor trei adulţi internaţi la unitatea medicală amintită.

      La Galaţi nu a fost înregistrat până acum niciun caz de infecţie cu COVID-19. Cinci persoane sunt internate în spital (împreună cu trei aparţinători, având în vedere că trei sunt copii), patru sunt în carantină, iar 481 sunt în izolare la domiciliu la recomandarea medicilor sau la cererea lor.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Măsură bizară a autorităților din Galați: piața cea mai expusă riscului de epidemie face excepție de la măsurile de carantină
Administraţia Pieţelor Agroalimentare (APA) SA Galaţi a transmis că începând cu data de 22 martie 2020, ora 22,00, a fost suspendată activitatea de comerţ la mai multe puncte de lucru aparţinând societăţii. Astfel, au fost închise pâ ...(continuare)
Administratie - Râsu-plânsu de Galați: coronavirusul este „fugărit” din piețe cu covorașe îmbibate cu clor
Administraţia Pieţelor Agroalimentare SA a anunţat vineri, 20 martie 2020, că pieţele din municipiul Galaţi rămân deschise în continuare şi vor fi aprovizionate constant cu toate cele necesare. „Dorim să acoperim necesitatea de aprovizi ...(continuare)
Administratie - Dincolo era mai ieftin! Primăria plătește 72 de lei pe zi pentru curățenia unei cabine de toaletă publică. Total: 721.000 de lei în șapte luni pentru 43 de toalete
Municipalitatea gălățeană a decis să lanseze o ofertă pentru „achiziționarea serviciilor de spălare, curățare, igienizare și dezinfecție toalete publice racordate la utilități publice” din oraș. Le știți, sunt chioșcurile alea n ...(continuare)
Administratie - Mai multe străzi din zona Spitalului CFR, închise din motive tehnice, în cadrul măsurilor de prevenire a COVID-19
Comitetul Local pentru Situații de Urgență Galați, întrunit în ședință extraordinară, a decis începând de astăzi interzicerea accesul auto și pietonal pe strada Alexandru Moruzzi, între strada Dogăriei și strada Tăuni, cât și acce ...(continuare)
Administratie - Măsurile dispuse la Galați pentru oprirea epidemiei de coronavirus: școli închise, instituții cu activitatea restrânsă, măsuri de securitate sporite
Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a convocat marți Comitetul Local pentru Situații de Urgență, fiind dispuse următoarele măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus: - Alocarea din fondul de rezervă a resurselor ne ...(continuare)
Administratie - Orașul se surpă în Dunăre, dar primarul Pucheanu face concurs de benzi desenate frumos colorate
Primăria municipiului Galați a organizat, joi, 5 martie, în holul Universității ”Dunărea de Jos”, vernisajul expoziției de proiecte privind soluțiile peisagistice pentru obținerea unor modele de parcuri recreaționale, în urma concursul ...(continuare)
Administratie - Prima parcare supraetajată din Galați va avea și 21 de stații de încărcare a mașinilor electrice
Primăria municipiului Galați informează că lucrările la prima parcare multietajată din oraș sunt în grafic, fiind realizate în proporție de aproximativ 60%. Astfel, s-au încheiat deja lucrările la structura de rezistență, s-au realizat ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact