Nr.3949, Miercuri, 29 Ianuarie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer noros

Max
: 4 ° C
Min : -2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Incompetența autorităților îi face pe gălățeni să dea în gropi. La propriu și pe banii lor

      Faptul că orașul se surpă și că pe majoritatea străzilor apar gropi mai mari sau mai mici nu mai este un secret pentru nimeni. Ba chiar această treabă a ajuns un fel de pușculiță pentru fiecare primar care a condus Galațiul în ultimii 25 ani, adică de când se tot plătesc, de-a valma, expertize peste expertize.

      Puse cap la cap, sumele achitate de la bugetul orașului pentru expertizarea cauzelor tasărilor și surpărilor depășesc 3 milioane de euro, bani cu care, probabil, s-ar fi rezolva fie și măcar parțial problema, dacă nu de tot.

      Dacă adunăm la această sumă și cele peste 18 milioane de euro înghițite pentru rezolvarea celor mai grave accidente de teren din oraș (Elice, Țiglina1, Brăilei, Spicu) constatăm că afacerea surpărilor este atât de bună pentru economia locală încât găsirea de soluții de prevenire ar fi un demers lipsit de patriotism local.

      Mai nou, însă, au ajuns un pericol public nu doar gropile apărute din cauza tasării stratului de loess sub acțiunea apei scurse, de-a valma, din rețeaua de apă și canalizările defecte. Acum poți liniștit să-ți rupi gâtul și într-un șanț săpat de constructorii angajați de Primărie, dar lăsat nesemnalizat.

      A pățit-o în noaptea de duminică spre luni un taximetrist din Galați, care s-a pomenit cu roțile (aproape) în sus într-un șanț de pe strada Domnească, lângă Biserica Greacă. Lucrarea, deși mușcă din carosabil circa 1,5 metri, nu era protejată cu un parapet și nici semnalizată, așa cum cere legea.

      În plus, zona este foarte slab luminată (între Modern și Universitatea nu este niciun bec), probabil ca să nu se vadă că Palatul Gheorghiu (proprietate cu acte în regulă a Primăriei Galați) este lăsat să se dărâme pentru a face loc (se aude) un complex imobiliar al cărui proiect a fost deja făcut de firma unui domn de la PSD al cărui prenume începe cu litera V.

      Acuma, că funcționarilor din Primărie li se rupe de modul cum lucrează (și semnalizează) Apă Canal, beneficiara lucrărilor, nu este nicio surpriză. Însă, mai nou, pentru lucrările de construcție trebuie angajat un diriginte de șantier independent. Știți cât primește cel desemnat să se ocupe ca șantierul de pe Domnească să respecte proiectul și legea? 11.000 de lei lunar.

      Este de prisos să spunem că omul e cotizant fix la partidul din care fac parte primarul Pucheanu și directorul Apă Canal. Deci, la Galați, nu se fac bani numai din lipit afișe electorale, treburile s-a diversificat.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Cum a aruncat Primăria Galați peste 4 milioane de euro pe un sistem de „undă verde” care este mai mult „undă galbenă”
Pus în funcțiune în 2016 (după o „combinație” destul de suspectă pe linie PSD-PNL, recte Ciumacenco-Stan), cu costuri de peste 4 milioane de euro - adică vreo 190 de miliarde le lei vechi, pentru o deplină edificare - sistemul de manageme ...(continuare)
Administratie - ANCHETĂ Afacerea „Podețul”. Cum ajung patronii cu carnet de partid să facă profituri colosale din contracte publice la Galați
Pare o veste bună, deși nu prea este dacă o analizăm din perspectiva contribuabililului care se așteaptă ca banii lui să fie cheltuiți eficient. Consiliul Judeţean Galaţi a anunţat că a emis ordinul de începere a lucrărilor în cadrul ...(continuare)
Administratie - Șefii de la Garda de Mediu Galați au făcut un control în urma căruia și-au dat seama că ard gazul de pomană de 10 ani
A fost nevoie să sară în aer o fostă benzinărie de la intersecţia străzilor Frunzei şi Prelungirea Brăilei din municipiul Galaţi, pentru ca șefii Gărzii de Mediu să descopere că de vreo zece ani instituția își irosește resurse lupt ...(continuare)
Administratie - Drumul expres Galați-Brăila și centura orașului, două proiecte omorâte de incompetența autorităților
Asociația Pro Infrastructura atrage atenția că marea problemă a proiectelor demarate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) este că licitațiile au fost suspendate din cauza neglijenței, incompetenței sau ch ...(continuare)
Administratie - Palatul lui Ceaușescu, din Galați, va fi renovat. Cât va costa lucrarea
Imobilul cunoscut drept „casa lui Caaușescu” (aflat în Galați, pe strada Eroilor nr. 7), în care actualmente funcţionează Consiliul Judeţean Galaţi, intră într-un proces de renovare. După cum a declarat Costel Fotea, preşedintele ins ...(continuare)
Administratie - Se pregătește un nou „tun” imobiliar pe bani publici la Galați. Miza: 2 milioane de euro
Universitatea Dunărea de Jos din Galați se pregătește de o nouă achiziție imobiliară controversată. Instituția de învățământ se pregătește să preia, contra unei sume de circa 1 milion de euro, clădirea fostului Parc de Tehnologia In ...(continuare)
Administratie - Pregătiți-vă de mari ambuteiaje în zona Siderugiștilor. Strada va fi în șantier până în 2021
Primăria municipiului Galaţi a anunţat că din data de 6 ianuarie 2020 vor fi operate o serie de modificări la traseele de transport public de călători. Aceste modificări sunt determinate, după cum a precizat municipalitatea, de demararea u ...(continuare)
Administratie - Ce reduceri acordă în 2020 Primăria Galați la plata din timp a impozitelor și taxelor locale. Programul ghișeelor
Primăria Galaţi informează că începând cu data de 7 ianuarie 2020 ghişeele Direcţiei Impozite, Taxe şi alte Venituri Locale vor fi deschise în cele patru centre din municipiu. Astfel, centrul din strada Basarabiei nr.55, bl. A16, parter, a ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact