Nr.4219, Marti, 13 Aprilie 2021  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialTecuci Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 19 ° C
Min : 6 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Clanul Hahuie rezistă la șefie. De 11 ani, Valentin Hahuie și rudele lui stăpânesc Direcția Silvică de la Galați

      Direcția Silvică Galați. 2021. Deși puterea politică s-a tot transferat de la stânga la dreapta și viceversa, instituția împlinește în curând 11 de ani de când este condusă de același director: lieșteanul Valentin Hahuie. Știut ca om al PDL-ului (a fost pus în funcție la câteva luni după instalarea Guvernului Boc), Hahuie a reușit să-i dribleze apoi „cu grație” pe cei de la PSD, pe „tehnocrați” și, mai nou, pe cei din coaliția PNL-USR-PLUS-UDMR. Cum? V-am zis: cu grație. Glumeam. De fapt, în spatele operațiunii se ascunde truda unui grup organizat, transpartinic, care a dus Direcția Silvică în pragul colapsului, dar a făcut din ea, în același timp, o profitabilă afacere pentru „famiglie”. Ba chiar și mai mult decât atât, dacă ținem cont că Hahuie are și o firmă de geo-topo (se numește Toposcad SRL Liești, a înființată de el, apoi „pasată” pe numele cumnatei), care a devenit numărul 1 în contractele pe acest domeniu cu primăriile din județ. Vreo 10-12 de miliarde de lei vechi pe an cifră de afaceri, ceea ce-i foarte mișto cu zero angajați.

      De fapt, Hahuie este doar exponentul acestui grup (numit în interior „clanul lieștenilor”). Instituția este condusă, dacă analizăm schema de personal, în proporție de 99%, de oameni care fie s-au născut la Liești (de unde se trage din directorul Hahuie), fie au nevestele de acolo. Masoneria e pistol cu apă! Să vă arate pădurarii lieșteni cum se face.

      Trecem peste acuzațiile de prăduire a fondului forestier (și așa, vai de mama lui în județul Galați), căci nu este în competența noastră să stabilim cum stau lucrurile. Cu siguranță, vor face asta instituțiile statului. Căci au fost deja sesizate. De fapt, sunt sesizate de mulți ani, dar până de curând au tot pus batista pe țambal (prietenii știu de ce). Asta până anul trecut, când Curtea de Conturi a dat cu crucea peste pădurari. Și armonia s-a spart brusc acolo, rahatul a început să pută.

      Așadar, prin Decizia nr 6/31.03.2020, Curtea de Conturi a cerut șefului DS Galați, Valentin Hahuie să rezolve mai multe „neconformități”. Prima dintre ele este că DS Galați „nu deține documente care să ateste dreptul de proprietate și administrare a construcțiilor, în valoare de 5.886.216 lei”.

      Curtea de Conturi a mai constatat că DS Galați „a raportat la Institutul Național de Statistică o suprafață de 20.741 ha de fond forestier, proprietate publică a statului, dar în evidența contabilă a fost reflectată o suprafață mai mică”. Adică se confirmă ceea ce presa scrie de ceva ani, anume că pădurea a cam dispărut din teren, dar pe hârtie e acolo, zici că-i vie, însă conducerea DS neagă cu înverșunare, ba chiar încearcă să discrediteze ziariștii prin „trompeta” Gheorghe Luca (omul de bază al lui Hahuie) și corul lui de pădurari din clanul lieștenilor, toți bine dotați cu... Facebook.

      Sursele noastre din zona judiciară indică faptul că la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați ar exista în lucru și un dosar penal stufos legat de situația de la DS. Îl vom urmări, că se pare că merită.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Traficul rutier a fost redeschis, din 13 aprilie, pe o parte din nou-modernizata stradă a Siderurgiștilor
Începând cu data de 13 aprilie 2021 s-a reluat circulația autobuzelor pe strada Siderurgiștilor, pe tronsonul cuprins între arterele Gheorghe Doja și Gheorghe Asachi. Potrivit Primăriei Galați, măsura a fost posibilă ca urmare a avansării ...(continuare)
Administratie - Încă 5 autobuze hibrid au ajuns în dotarea Transurb SA. Până de Paști vor pe pe trasee 20 de astfel de mijloace de transport
Primăria municipiului Galați informează că alte cinci autobuze hibrid noi și moderne, din lotul celor 20 achiziționate, au ajuns în flota societății Transurb și vor intra în circulație după procedurile de înmatriculare. Noile autobuze s ...(continuare)
Administratie - S-au reluat lucrările de asfaltare pe drumurile județene. Unde se află zilele acestea constructorii
Vești bune pe termen lung pentru șoferi, dar nu chiar așa bune pe termen scurt, căci traficul va fi îngreunat pe unele șosele. Încălzirea vremii a determinat începerea de noi asfaltări pe drumurile judeţene. Potrivit președintelui Consi ...(continuare)
Administratie - Părculețul de la Parfumul Teilor are o nouă față. Modernizarea a costat circa 110.000 de euro, adică 110 euro/mp
Părculețul (că parc nu-i putem zice; n-are nici 1.000 mp) situat pe strada Domnească nr. 66, din zona Parfumul Teilor, s-a transformat într-un loc plăcut de relaxare, după lucrările de modernizare derulate de către Primăria municipiului Gal ...(continuare)
Administratie - Fantoma gropii de gunoi Rateș bântuie prin conturile județului Galați. 4 milioane de euro, plătiți pentru ceva ce pe hârtie s-a făcut deja
Potrivit documentelor depuse de România la Comisia Europeană (pentru a scăpa de penalizările legate de neîndeplinirea obligațiilor de Mediu asumate la aderarea la UE), groapa de gunoi Rateș (aflată lângă Tecuci) este închisă din iulie 201 ...(continuare)
Administratie - Ceva ce n-a văzut nici Parisul. Primăria Galați plătește o sumă uriașă pentru inventarierea locurilor din cimitire cu... drona
Împănată de „lipitori de afișe” cu calificări îndoielnice, Administrația Cimitirelor a dus administrarea locurilor de veci din Galați la rang de haos absolut. Deși s-a cheltuit anual sume consistente pe lefuri frumușele de administrator ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialTecuci Mica PublicitateContact