Nr.3776, Luni, 24 Septembrie 2018  
Home AdministratieCulturaEvenimentSport Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
MeteoMax
: ° C
Min : ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Acord de cooperare între Poliția Locală Galați și Inspectoratul de Poliție Cahul

      Un acord de cooperare între Poliția Locală Galați și Inspectoratul de Poliție Cahul – Republica Moldova a fost semnat, marți, la Galați, de reprezentanții celor două structuri. Prin acest acord se are în vedere cooperarea între cele două părți și derularea unor activități comune, de pregătire de specialitate specifică și schimb de experiență în domeniul ordinii și liniștii publice, siguranței rutiere în trafic și controlul activităților comerciale. Schimbul de experiență se va extinde și în domeniul gestionării resurselor umane, pregătirii de specialitate a personalului și utilizării tehnologiilor informaționale moderne, dar și promovarea manifestărilor prilejuite de activități cultural-artistice, sportive, religioase sau comemorative.

      „Primul pas în semnarea Acordului de Cooperare l-am făcut în urmă cu trei luni, activitatea zilnică a Poliției Locale Galați demonstrând că acest parteneriat se impunea având în vedere că există foarte multe conexiuni ale instituției noastre cu Inspectoratul de Poliție Cahul, pe linie de ordine publică, siguranță rutieră, control activități comerciale, etc. În cel puțin patru domenii de activitate vom face acțiuni comune cu Inspectoratul de Poliție Cahul. Totodată ne dorim să facem o pregătire comună în domenii în care legea ne permite, și nu în ultimul rând vrem să oferim un sprijin real pentru înființarea Poliției Comunitare la Cahul, având în vedere că Poliția Locală Galați a trecut de această etapă”, a declarat Petrică Hahui, director general - Poliția Locală Galați.

      În actul semnat de șefii celor două structuri, se stipulează „acordarea de sprijin și conlucrare operativă prin Centrul Comun de Contact Galați în situații deosebite sau nevoi operative ce nu suferă amânare, de identificare a persoanelor de cetățenie română sau moldovenească cercetați sau ce urmează a fi cercetați pentru fapte de natură penală”.

      „Noi am venit astăzi la semnarea Acordului cu toată conducerea Inspectoratului de Poliție, cu șefii de secții și de sectoare care reprezintă puterea de stat în Raionul Cahul. A fost o muncă de echipă și nu a fost foarte ușor ca să se ajungă astăzi aici pentru parafarea parteneriatului. Noi putem demonstra că 11 septembrie poate fi scris în istorie nu doar cu litere negre, și nu trebuie să uităm că lucrurile mari totuși se fac de oameni mici”, a declarat comisarul – șef Iurii Briceag, Șeful Inspectoratului de Poliție Cahul.

      Prezent la evenimentul de semnarea a Acordului de Cooperare, reprezentantul Inspectoratului General al Poliției din Republica Moldova a transmis mesajul de sprijin și din partea Ministerului Afacerilor Interne din țara vecină.

      Acordul de Cooperare, dintre cele două instituții din România și Republica Moldova, a fost încheiat ținând cont de legislația internă și de competențele fiecărei părți, de normele interne și de drept internațional, de principiile Convenției pentru protejarea persoanelor față de prelucrarea automatizată a datelor cu caracter personal, în scopul comun de consolidare a relațiilor bilaterale, în cadrul procesului de dezvoltare a unui profil și a unei identități regionale, într-o abordare strategică care promovează constant mijloacele prin care instituțiile dispuse în zonele de frontieră să beneficieze de o mai strânsă colaborare.

     

     
Autor: V.I.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Restricții de trafic pe bulevardul Oțelarilor pentru lucrări de asfaltare
Traficul rutier va fi restricționat, joi și vineri, pe bulevardul Oțelarilor, pe segmentul cuprins între intersecția cu bulevardul Galați și intersecția cu strada Brăilei, în această zonă urmând să se execute lucrăr ...(continuare)
Administratie - Furnizarea apei potabile va fi sistată marți în zona străzii Basarabiei
O parte dintre abonații casnici și agenții economici din zona străzii Basarabiei nu vor avea marți, 28 august, apă potabilă, fiind programate lucrări de modernizare a rețelei de apă. ”În cadrul lucrărilor de investi5 ...(continuare)
Administratie - Lucrări pe un nou segment al străzii Basarabiei
Noi lucrări pentru modernizarea străzii Basarabiei se vor derula, începând de joi, 6 septembrie, în cadrul proiectului ”Reabilitarea infrastructurii de transport inclusiv viaducte axa Est –Vest, intrări în Galați”, demarat în data d ...(continuare)
Administratie - Trasee de autobuz deviate de la 1 iulie
Traseele de autobuz 30 și 31 din municipiul Galați vor fi deviate începând de luna viitoare, ca urmare a lucrărilor de resistematizare de pe strada Brăilei, potrivit unei informări transmise de reperezentanții Primăriei. Începând din data ...(continuare)
Administratie - Mijloacele de transport în comun revin, începând de luni, la programul obișnuit
Societatea Transurb S.A. a anunțat că, începând cu data de 10 septembrie 2018, mijloacele de transport public local de călători vor circula după programul obișnuit, astfel încât frecvența de circulație va fi mai mare comparativ cu ...(continuare)
Administratie - Parcarea 2018: Sancțiuni de peste 170.000 de lei, aplicate în iulie de polițiștii locali
Un număr de 687 de sancțiuni contravenționale în sumă de peste 170.000 lei și 137 de puncte penalizare au aplicat în luna iulie, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră și polițiștii de ...(continuare)
Administratie - Măsuri luate de autorități după confirmarea unui nou focar de pestă porcină africană
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, întrunit marți, a aprobat un plan de măsuri, în zona de protecție și cea de supraveghere ca urmare a confirmării focarului de pestă porcină africană în gospodăria situată în ...(continuare)
Administratie - Programări online pentru eliberarea actelor de identitate
În vederea desfășurării în condiții optime a activității de lucru cu publicul și totodată pentru a gestiona mai bine fluxul de persoane, începând cu data de 03.09.2018, accesul cetățenilor la ghișeul de primiri acte se poate face și pe bază de progra ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Măsuri luate de...
Home AdministratieCulturaEvenimentSport Mica PublicitateContact