Nr.4219, Marti, 13 Aprilie 2021  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialTecuci Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 19 ° C
Min : 6 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Părculețul de la Parfumul Teilor are o nouă față. Modernizarea a costat circa 110.000 de euro, adică 110 euro/mp

      Părculețul (că parc nu-i putem zice; n-are nici 1.000 mp) situat pe strada Domnească nr. 66, din zona Parfumul Teilor, s-a transformat într-un loc plăcut de relaxare, după lucrările de modernizare derulate de către Primăria municipiului Galați. Mic, dar plăcut. Bine, și scump, de ai zice că acolo s-a ridicat o vilă, nu s-au pus șase dale, cinci borduri, trei becuri, două bănci și 11 panseluțe.

      „Așa cum am promis, acest parc emblematic (N.R: ha-ha-ha! „Emblematic”) de pe strada Domnească a fost transformat radical. Au fost amenajate spațiile verzi ce dispun de o rețea automatizată de irigații, s-au făcut plantări, au fost amenajate aleile pietonale prin reconfigurarea acestora cu dale, a fost refăcută rețeaua de iluminat ambiental, s-a înlocuit mobilierului urban, iar monumentul de for public a fost pus în valoare. Și nu ne oprim aici: ne dorim să modernizăm într-o etapă viitoare strada Domnească, de la Biserica Greacă până la intersecția cu strada Gării”, a declarat, mândru de el, primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

      Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor a avut o valoare de 530.234,25 de lei cu TVA, fiind derulat de asocierea firmelor SC Perfecta Impex SRL, SC Rovis Lider SRL și SC Arhideskvision SRL. Deci, circa 110.000 de euro pentru 1.000 mp (punem rotund, de fapt sunt doar 880 mp), adică 110 euro/mp. Imens!

      Parcul, în care este amplasat Monumentul comemorativ al Răscoalei de la 1907 (în fapt, o invenție bolșevică, dat fiind că în orașul Galați nu a existat nicio răscoală la 1907, dar a existat o cafteală între șmecherii din Vadul Ungurului și vardiști), face parte din ansamblul urban Strada Domnească.

     
Autor: Dan Popescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Traficul rutier a fost redeschis, din 13 aprilie, pe o parte din nou-modernizata stradă a Siderurgiștilor
Începând cu data de 13 aprilie 2021 s-a reluat circulația autobuzelor pe strada Siderurgiștilor, pe tronsonul cuprins între arterele Gheorghe Doja și Gheorghe Asachi. Potrivit Primăriei Galați, măsura a fost posibilă ca urmare a avansării ...(continuare)
Administratie - Încă 5 autobuze hibrid au ajuns în dotarea Transurb SA. Până de Paști vor pe pe trasee 20 de astfel de mijloace de transport
Primăria municipiului Galați informează că alte cinci autobuze hibrid noi și moderne, din lotul celor 20 achiziționate, au ajuns în flota societății Transurb și vor intra în circulație după procedurile de înmatriculare. Noile autobuze s ...(continuare)
Administratie - S-au reluat lucrările de asfaltare pe drumurile județene. Unde se află zilele acestea constructorii
Vești bune pe termen lung pentru șoferi, dar nu chiar așa bune pe termen scurt, căci traficul va fi îngreunat pe unele șosele. Încălzirea vremii a determinat începerea de noi asfaltări pe drumurile judeţene. Potrivit președintelui Consi ...(continuare)
Administratie - Clanul Hahuie rezistă la șefie. De 11 ani, Valentin Hahuie și rudele lui stăpânesc Direcția Silvică de la Galați
Direcția Silvică Galați. 2021. Deși puterea politică s-a tot transferat de la stânga la dreapta și viceversa, instituția împlinește în curând 11 de ani de când este condusă de același director: lieșteanul Valentin Hahuie. Știut ca om ...(continuare)
Administratie - Fantoma gropii de gunoi Rateș bântuie prin conturile județului Galați. 4 milioane de euro, plătiți pentru ceva ce pe hârtie s-a făcut deja
Potrivit documentelor depuse de România la Comisia Europeană (pentru a scăpa de penalizările legate de neîndeplinirea obligațiilor de Mediu asumate la aderarea la UE), groapa de gunoi Rateș (aflată lângă Tecuci) este închisă din iulie 201 ...(continuare)
Administratie - Ceva ce n-a văzut nici Parisul. Primăria Galați plătește o sumă uriașă pentru inventarierea locurilor din cimitire cu... drona
Împănată de „lipitori de afișe” cu calificări îndoielnice, Administrația Cimitirelor a dus administrarea locurilor de veci din Galați la rang de haos absolut. Deși s-a cheltuit anual sume consistente pe lefuri frumușele de administrator ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialTecuci Mica PublicitateContact