Nr.3662, Vineri, 16 Martie 2018  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitieSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer partial noros

Max
: 4 ° C
Min : - 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Șoferul de TIR din Belarus care a provocat haos pe străzile orașului în urmă cu un an, condamnat la 16 de ani de închisoare; decizia instanței nu este definitivă

      Șoferul din Belarus care, în urmă cu aproape un an, aflat în stare de ebrietate, și-a condus TIR-ul pe străzile municipiului Galați, lovind doi bicicliști și mai multe mașini, agresându-l și pe unul dintre polițiștii care încercau să-l oprescă, a fost condamnat la 16 ani de închisoare, decizia instanței nefiind definitivă.

     

      Tribunalul Galați l-a condamnat la 16 ani de închisoare pe Brutski Stsiampkouski Siarhei, pentru tentativă de omor, tentativă de omor calificat, ultraj, conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului, după ce, în noaptea de 8 spre 9 aprilie 2017, bărbatul din Belarus, aflat în stare de ebrietate la volanului TIR-ului, a lovit doi bicicliști și mai multe mașini, agresându-l inclusiv pe unul dintre polițiștii care încercau să-l oprescă. "Inculpatul Brutski Stsiampkouski Siarhei va executa pedeapsa cea mai grea, aceea de 8 ani închisoare, sporită cu 8 ani (o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite) astfel încât va executa o pedeapsă rezultantă de 16 ani închisoare precum și pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor precv. de art. 66 al. 1 lit. a și b C.p. pe o perioadă de 2 ani", se arată în soluția pe scurt postată pe site-ul Tribunalului Galați. În acest dosar, instanța a decis și obligarea persoanei responsabile civilmente Belgoss Trakh din Belarus la plata a câte 15.000 lei cu titlu de daune morale către părțile civile Petcu Costel, Cioabă Claudiu, Matei Iulian Florin, Vișan Mihu Liviu George, Dănăilă Laurențiu Cristian, Mihalache Sergiu, Ciuraru Constantin și Pârvu Viorel precum și la plata către partea civilă Panaite Aurel Virgil a sumelor de 9.156 lei reprezentând daune materiale și 20.000 lei daune morale.

      Tribunalul a mai decis și menținerea arestării preventive a lui Brutski Stsiampkouski Siarhei. "În conformitate cu disp. art. 399 C.p.p. dispune menținerea măsurii preventive a arestului cu privire la inculpatul Brutski Stsiampkouski Siarhei iar în baza disp. art. 72 al. 1 C.p. deduce din pedeapsa principală a închisorii astfel aplicată inculpatului prin prezenta hotărâre perioada executată în stare de reținere și arest preventiv începând cu 9.04.2017 la zi", se mai arată în decizia instanței.

      Hotărârea instanței nu este definitivă.

      Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, Liliana Istrate, declara pe 9 aprilie 2017, că procurorii au început urmărirea penală față de un bărbat, din Belarus, în vârstă de 30 de ani, care în noaptea de 8 spre 9 aprilie, a circulat în stare de ebrietate și cu o viteză execesivă pe străzile minuncipiului Galați și a accidentat doi bicicliști care circulau regulamentar. Din cercetări a reieșit că șoferul a observat că i-a acroșat pe cei doi bicicliști, însă nu a oprit să vadă ce s-a întâmplat și a părăsit locul accidentului. Astfel, el și-a continuat deplasarea și a încercat să lovească în mai multe rânduri un autoturism în care se aflau două persoane care au încercat să-l oprească pe străzile Maramureș și Carol Davila. În momentul în care șoferul din Belarus a observat că o mașină de Poliție încerca să îl ajungă, cu aprinse, pentru a-l determine sa oprească, el a oprit inițial TIR-ul după care a încercat să loveasca cu spatele mașina în care se aflau polițiștii. Când aceștia au încercat să se apropie și să îl identifice, bărbatul din Belarus l-a lovit peste mână pe un polițist care încerca să deschidă portiera autocamionului. În cele din urma polițiștii au reușit să îl determine să opreasca autocamionul și au constat că acesta era în stare de ebrietate, stabilindu-se ulterior că avea o alcoolemie de 2 la mie. „Nu știe niciun cuvânt în limba română și a fost nevoie de translator. A recunoscut faptul că a consumat jumătate de litru de votcă, după care a urcat la volanul autocamionului. A precizat că avea o stare de furie și de nemulțumire foarte mare, cauzată de o situație de la locul de muncă. A recunoscut că încercat să scape prin orice modalitate de urmărirea Poliției, de cetățenii care au încercat să îl oprească, a recunoscut modul în care a circulat; e conștient că a săvârșit infracțiuni grave, dar nu are nicio altă justificare. Știa că a lovit bicicliștii și persoanele din autoturismul care se afla în fața sa și a încercat să îi loveasă de mai multe ori”, a declarat, atunci, Liliana Istrate.

      Totodată, translatorul care a asistat la audierea șoferului din Belarus spunea că acesta regretă cele întâmplate.

     

     
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Blocul G1 va fi reabilitat termic
Primăria municipiului Galați a semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene un contract de finanțare creșterea performanței energetice a blocului de locuințe G1, aferent Asocia5 ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitieSocial Mica PublicitateContact