Nr.4096, Joi, 13 August 2020  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 33 ° C
Min : 22 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Pacient cu COVID-19 operat de urgență la Spitalul Județean Galați. Este prima intervenție de acest fel

      Spitalul Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" din Galați a marcat o premieră legată de pandemie. În cursul zilei de marți, 4 august, a fost operat primul pacient infectat cu acest COVID-19. Inițial, s-a solicitat transferul pacientului într-o altă unitate medicală, însă în cele din urmă medicii gălățeni au decis să intre în sala de operație pentru a salva viața pacientului, deoarece starea acestuia se agrava accelerat.

      Pacientul, în vârstă de 40 de ani, a ajuns la Spitalul Județean Galați cu ocluzie intestinală, starea sa de sănătate fiind foarte alterată. Testul pentru depistarea coronavirusului a ieșit pozitiv, astfel că ar fi fost necesar transferul pacientului într-o unitate sanitară suport Covid. Din păcate, nu a fost identificat rapid un spital suport Covid în care să se poată efectua operația, așa că medicii gălățeni au decis să intervină în regim de urgență.

      "Pacientul de 40 de ani, cu ocluzie intestinală, pozitiv la coronavirus, a fost operat în Spitalul Județean Galați, spital non-Covid, deoarece prin CNCCI nu a fost găsit niciun loc la spitalele suport Covid din țară pentru a se efectua această intervenție chirurgicală. Cadrele medicale din Spitalul Județean au luat decizia de a-l opera de urgență, pentru a nu pune în pericol viața pacientului", a precizat Spitalului Județean Galați într-un comunicat remis presei.
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Ce-au promis și ce-au făcut. Noua parcare etajată din Mazepa, deși arată decent, nu respectă decât în parte designul pe baza căruia s-a câștigat licitația
Începem să ne obișnuit în Galați cu sintagma „Pe-afară-i vopsit gardul, dar înăuntru-i leopardul”. Ni s-a demonstrat, cu vârf și îndesat, la realizarea copertinelor pentru pasajul din centru, acolo unde proiectantul a desenat niște co ...(continuare)
Administratie - Ce firme vor construi noul parc de aventură, în valoare de 4 milioane de euro, din Galați. Contractul a fost deja semnat
Primăria municipiului Galați a anunțat că a fost semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor în vederea realizării unui parc de aventură modern, la fosta Uzină de apă nr. 1, pentru care municipalitatea a obținut fonduri euro ...(continuare)
Administratie - Primăria Galați se transformă în agenție imobiliară. Terenuri publice scoase la vânzare preferențial
Șapte terenuri din proprietatea privată a municipiului Galaţi vor fi vândute unor firme sau persoane care au solicitat cumpărarea lor pentru că au ridicat acolo diverse construcţii. Vânzările au fost aprobate cu o majoritate lejeră de Consi ...(continuare)
Administratie - Aparate pentru dezinfectarea mâinilor în punctele importante din Galați. Câți bani a dat Primăria pe ele
Municipalitatea din Galaţi a anunţat că marţi, 4 august 2020, a început montarea de dispensere pentru dezinfectarea mâinilor în diferite locuri publice din oraş, în special parcuri, zone de promendadă şi sedii ale municipalităţii. „E ...(continuare)
Administratie - Jos denumirile proletcultiste de străzi! Direcția de Cultură propune o listă cu nume mari din istoria orașului și a țării
Cătălin Negoiță, directorul Direcției pentru Cultură Galați, propune autorităților locale să schimbe denumirilor proletcultiste ale unor străzi cu numele unor mari personalități ale neamului, unele având strânse legături cu municipiul ...(continuare)
Administratie - Președintele CJ Galați s-a încurcat în minciuni electorale. Acuză că i-a fost „băgat pe gât” un aparat pe care recent îl prezenta ca pe o mare realizare a mandatului
Social-democratul Costel Fotea, președintele CJ Galați, a început să se încurce în propriile minciuni electorale. De data asta a făcut-o ajutat de „pupila” sa în ale medicinei, nimeni alta decât Valentina Alina Dobrea, directoarea Spital ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact