Nr.3708, Miercuri, 23 Mai 2018  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
MeteoMax
: ° C
Min : ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Dificultăți financiare, în continuare la Transurb

      Conducerea Transurb a anunțat, într-un comunicat, că relația contractuală a societații cu Primăria Galați se desfășoară în continuare cu dificultate deoarece municipalitatea nu decontează la timp facilitățile acordate categoriilor de persoane beneficiare de reduceri și gratuități. "În momentul de față, acestea sunt în valoare de 2.813.158 lei pentru luna aprilie a.c. De asemenea, în conformitate cu, contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de călători, una din obligațiile municipalității era decontarea în termen a compensației aferente lunii martie 2018, în valoare de 124.189 lei, precum și a sumelor recunoscute tot prin Hotărâre a Consiliului Local, în urmă raportului de audit, privind regularizarea prețului pe kilometru pentru perioada mai 2016 – decembrie 2017, în valoare de 15.120.527 lei", se arată în comunicat.

      Potrivit sursei citate, la toate aceste valori se adaugă suma de 125.370 lei, ce reprezintă suma neîncasată pentru lunile martie și aprilie 2018 privind facilitățile acordate pentru persoanele cu handicap prevăzute în Legea nr.448/2006 ce reglementează protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată cu modificările și completările ulterioare.

      "Din cauza situației financiare prezentate mai sus și din cauza faptului că, acționarul societății Transurb S.A., respectiv Primăria municipiului Galați, își onorează cu mari întârzieri obligațiile contractuale, s-a creat un dezechilibru financiar, care conduce la imposibilitatea de a mai presta servicii pentru populație în parametri normali", se mai spune în comunicat.

      Pe de altă parte, societatea Transurb S.A a primit, săptămâna această, un ordin de deconectare de la energia electrică din cauza întârzierii la plata a facturilor în valoare de 826.000 lei, acumulate în perioada februarie-aprilie 2018. De asemenea, notificare de debranșare s-a primit și de la compania de furnizare a gazelor naturale, unde avem o datorie în valoare de 35.000 lei. Totodată, datoria acumulată la furnizorul de

      motorină este de 4.000.000 lei țînând cont că, transportul public de călători din municipiul Galați se realizează cu preponderență cu mijloace de transport pe baza de

      carburanți (motorină). "Pentru o funcționare în parametri normali, și pentru asigurarea unui transport public de persoane eficient și de calitate este imperios necesar că administrația locală să înțeleagă că nu se poate asigura un serviciu de transport în comun atât timp cât nici măcar facturile emise de principalii furnizori nu pot fi achitate, debitele existente generând penalități zilnice care induc totodată cumularea de pierderi financiare

      zilnice. Sintetizând, suma care ar trebui virată de municipalitate către societatea noastră se ridică la 18.340.700 lei, însă atât timp cât nu putem încasa nici măcar sumele lunare, societatea Transurb riscă să nu își mai poată desfășura activitatea de transport public local de călători asumată prin contractul de delegare", se spune în încheiere.
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Primăria anunță o serie de măsuri pentru creșterea siguranței rutiere și fluidizarea traficului
Primăria municipiului Galați a anunțat că implementează o serie de măsuri de creștere a siguranței circulației rutiere și de fluidizare a traficului. Astfel, potrivit Biroului de Presă al Primăriei, se vor introduce o serie d ...(continuare)
Administratie - AFDJ Galați dispune de un remorcher multifuncțional pentru operațiuni de salvare, stingerea incendiilor și spargerea gheții de pe Dunăre
Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați dispune, începând de marți, de un remorcher multifuncțional pentru operațiuni de salvare, stingerea incendiilor și spargerea gheții de pe Dunăre, navă care a fost construită la Șantierul Naval Damen ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentSocial Mica PublicitateContact