Nr.3949, Miercuri, 29 Ianuarie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer noros

Max
: 4 ° C
Min : -2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Drumul expres Galați-Brăila și centura orașului, două proiecte omorâte de incompetența autorităților

      Asociația Pro Infrastructura atrage atenția că marea problemă a proiectelor demarate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) este că licitațiile au fost suspendate din cauza neglijenței, incompetenței sau chiar relei-voințe a conducerii amintitei entități administrative.

      Cei la Pro Infrastructura au făcut publică a listă cu 11 proiecte de investiții foarte importante-printre care și drumul expres Galați-Brăila, precum și centura mare a municipiului Galați-toate cu licitațiile suspendate deoarece angajații CNAIR nu s-au deranjat să răspunsă la cererile de clarificare depuse de potențialii ofertanți.

      „Toate aceste licitații sunt blocate strict din vina «responsabililor» din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și a documentațiilor EXECRABILE pe care aceștia le pun la dispoziția antreprenorilor, NU din cauza legislației modificate excesiv. Așteptăm cu interes ca Guvernul Orban să demonstreze că poate înțelege ce se întâmplă cu adevărat în aceste proiecte și să ia de urgență măsurile care se impun”, au scris cei de la Pro Infrastructura într-un material făcut public în weekend.

      În același timp, membrii amintite asociații spun că scuza legată de legislația proastă ar trebui să dispară câtă vreme aceasta ar fost modificată de 15 ori în ultimii 3 ani, pentru a fi adaptată nevoilor, „iar de fiecare dată diletanții de la conducerea instituțiilor vizate ne-au asigurat că licitațiile se vor finaliza mult mai rapid”, ceea ce nu s-a întâmplat, ba chiar lucrurile s-au agravat.

      „Realitatea? Am spus tare și răspicat în nenumărate comunicate că nu legea e problema, ci oamenii total nepregătiți din CNAIR”, spune Pro Infrastructura.

      Iată lista cu licitațiile blocate în acest moment:

      1. Autostrada Transilvania (A3). Pe tronsonul Biharia-Chiribiș licitația a fost lansată în august 2017, instanța a întors două decizii eronate ale CNAIR și o așteptăm pe a treia

      2. Pe tronsonul Târgu Mureș-Ungheni procedura a fost lansată în octombrie 2016 și este tot suspendată.

      3. Nădășelu-Zimbor-Poarta Sălajului și Nușfalău-Suplacu de Barcău: licitate în martie 2019, suspendate din august 2019 pe motiv că oficialii CNAIR nu au răspuns la solicitările de clarificări ale ofertanților.

      4. Autostrada A1. Secțiunea 5 din Sibiu-Pitești: lansată în iulie 2017, încă nefinalizată. Tunelurile de pe lotul 2 Lugoj-Deva: pornite în iulie 2019, licitație suspendată din august 2019 pe motiv că CNAIR nu a răspuns la solicitările de clarificări ale ofertanților.

      5. Modernizarea (dublarea) Centurii București (DNCB) între DN2 și A2: licitație lansată în aprilie 2017, încă nefinalizată.

      6. Autostrada de Centură (A0) Nord loturile 2 și 3: lansate în iunie 2019, licitații suspendate din august 2019 tot pentru că amatorii din CNAIR nu au răspuns la clarificări.

      7. Drum Expres Craiova-Pitești loturile 3 și 4: licitate în august și septembrie 2019 și suspendate din octombrie 2019; CNAIR nu a răspuns la clarificări.

      8. Drum Expres Brăila-Galați: pornit în octombrie 2019, procedură suspendată din același motiv.

      9. Centură mare Galați: lansare octombrie 2019, licitație suspendată.

      10. Centură Târgu Mureș: pornită în iulie 2019, licitație suspendată.

      11. Centură Iași Sud: lansată în iunie 2019, licitație suspendată.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Cum a aruncat Primăria Galați peste 4 milioane de euro pe un sistem de „undă verde” care este mai mult „undă galbenă”
Pus în funcțiune în 2016 (după o „combinație” destul de suspectă pe linie PSD-PNL, recte Ciumacenco-Stan), cu costuri de peste 4 milioane de euro - adică vreo 190 de miliarde le lei vechi, pentru o deplină edificare - sistemul de manageme ...(continuare)
Administratie - ANCHETĂ Afacerea „Podețul”. Cum ajung patronii cu carnet de partid să facă profituri colosale din contracte publice la Galați
Pare o veste bună, deși nu prea este dacă o analizăm din perspectiva contribuabililului care se așteaptă ca banii lui să fie cheltuiți eficient. Consiliul Judeţean Galaţi a anunţat că a emis ordinul de începere a lucrărilor în cadrul ...(continuare)
Administratie - Șefii de la Garda de Mediu Galați au făcut un control în urma căruia și-au dat seama că ard gazul de pomană de 10 ani
A fost nevoie să sară în aer o fostă benzinărie de la intersecţia străzilor Frunzei şi Prelungirea Brăilei din municipiul Galaţi, pentru ca șefii Gărzii de Mediu să descopere că de vreo zece ani instituția își irosește resurse lupt ...(continuare)
Administratie - Palatul lui Ceaușescu, din Galați, va fi renovat. Cât va costa lucrarea
Imobilul cunoscut drept „casa lui Caaușescu” (aflat în Galați, pe strada Eroilor nr. 7), în care actualmente funcţionează Consiliul Judeţean Galaţi, intră într-un proces de renovare. După cum a declarat Costel Fotea, preşedintele ins ...(continuare)
Administratie - Se pregătește un nou „tun” imobiliar pe bani publici la Galați. Miza: 2 milioane de euro
Universitatea Dunărea de Jos din Galați se pregătește de o nouă achiziție imobiliară controversată. Instituția de învățământ se pregătește să preia, contra unei sume de circa 1 milion de euro, clădirea fostului Parc de Tehnologia In ...(continuare)
Administratie - Incompetența autorităților îi face pe gălățeni să dea în gropi. La propriu și pe banii lor
Faptul că orașul se surpă și că pe majoritatea străzilor apar gropi mai mari sau mai mici nu mai este un secret pentru nimeni. Ba chiar această treabă a ajuns un fel de pușculiță pentru fiecare primar care a condus Galațiul în ultimii 25 ...(continuare)
Administratie - Pregătiți-vă de mari ambuteiaje în zona Siderugiștilor. Strada va fi în șantier până în 2021
Primăria municipiului Galaţi a anunţat că din data de 6 ianuarie 2020 vor fi operate o serie de modificări la traseele de transport public de călători. Aceste modificări sunt determinate, după cum a precizat municipalitatea, de demararea u ...(continuare)
Administratie - Ce reduceri acordă în 2020 Primăria Galați la plata din timp a impozitelor și taxelor locale. Programul ghișeelor
Primăria Galaţi informează că începând cu data de 7 ianuarie 2020 ghişeele Direcţiei Impozite, Taxe şi alte Venituri Locale vor fi deschise în cele patru centre din municipiu. Astfel, centrul din strada Basarabiei nr.55, bl. A16, parter, a ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact