Nr.4116, Miercuri, 25 Noiembrie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 21 ° C
Min : 5 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Șef nou la Agenția pentru Protecția Mediului. Evident, fără concurs, adică prin ricoșeu politic

      Știați că există o Agenție Județeană pentru Arii Naturale Protejate? Nu? Uite că există! A fost înființată în 2018, din motive știute (nu mai erau suficiente posturi disponibile pentru recompensarea lipitorilor de afișe) și este în esență de o inutilitate demnă de o cauză mai bună. Nu de alta, dar de autorizațiile de mediu (inclusiv în ariile protejate) se ocupă deja Agenția pentru Mediu, de controalele specifice se ocupă deja Garda Mediu, iar fiecare arie protejată are, conform legii, un custode care face ceea ce trebuie făcut. Dacă vă întrebați ce face, de fapt o Agenție Județeană pentru Arii Naturale Protejate, vă spunem frust, fără ocolișuri: dă lefuri la cinci-șase lipitori de afișe, în fiecare județ și le asigură excursii gratuite (dacă au chef, dacă nu, joacă Solitaire prin birouri) pe la frumusețile patriei. Că de de făcut, n-au nimic altceva de făcut.

      Acestea fiind spuse, să trecem la capitolul 2: Bogdan Costin, șeful Agenției Județene pentru Arii Naturale Protejate Galați, tocmai ce a fost numit director la Agenția pentru Protecția Mediului Galați. Filieră liberală. Fără concurs, că Guvernul Orban NU CREDE în concursuri, ci în parașutarea oamenilor proprii în funcții publice. Vezi ce au făcut la Inspectoratul Școlar, la AFDJ, APDM samd. Cam peste tot adică.

      Bogdan Costin are 58 de ani și este, la bază, inginer. A lucrat timp de 17 ani în Combinatul Siderurgic Galați, iar din 2007 a condus, mai bine de zece ani, Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație (OTIMMC) Galați, devenit mai târziu Agenția pentru IMM-uri (o altă instituție complet inutilă, căci pretinsa sa activitate era și este deja în competența altora, ei doar pun o semnătură absolut nenecesară pe documente făcute și avizate de alții; birocrație pură!). Din 2018, a condus filiala Galați a tocmai înființatei Agenții Naționale pentru Arii Naturale Protejate. Alt exercițiu de birocrație și de sinecură pură.

      Fosta șefă a APM Galați, Carmen Sandu (care rezistă de peste un deceniu în funcție; un adevărat record) și-a depus dosarul de pensionare.
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - A intrat Covidul în taxele și impozitele de la Galați. Activitatea de la ghișee a fost parțial suspendată
Direcția de Impozite, Taxe şi Alte Venituri Locale din cadrul Primăriei municipiul Galați a informat că își suspendă temporar câteva dintre activitățile cu publicul, ca urmare a măsurilor ce se impun după confirmarea unui caz de infectar ...(continuare)
Administratie - Lovitură de teatru în cazul de incompatibilitate al șefului de Direcția de Taxe Galați. Judecătorii au anulat decizia ANI
Lucrurile iau o turnură surprinzătoare în dosarul de incompatibilitate al lui Daniel Stadoleanu, director executiv al Direcţiei Impozite, Taxe şi Alte Venituri Locale din cadrul Primăriei Galaţi. Judecătorii Curţii de Apel Galaţi au dispus ...(continuare)
Administratie - Am avut surse bune: Cezar Bichescu este noul city-manager al municipiului Galați
Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, l-a desemnat, vineri, pe Cezar Ionuț Bichescu în funcția de manager public al municipiului Galați. ”Domnul Bichescu este un om de echipă, un om pe care mă pot bază, are expertiza necesară și ...(continuare)
Administratie - Începe haosul rutier în zona de nord a Galațiului. Strada Traian Vuia, în șantier amplu până la primăvară
De miercuri, 11 noiembrie 2020 și până luni, 31 mai 2021, traficul rutier va fi restricționat pe strada Traian Vuia (pe tronsonul cuprins între bulevardul Milcov și bulevardul Henri Coandă), iar Piața „Berthelot" va fi parțial închisă tr ...(continuare)
Administratie - O ofertă de nerefuzat din partea Primăriei Galați: un miliard de lei vechi ca să te uiți 14 luni la Viaductul către Combinat
În caz că nu știți Viaductul dintre oraș și Combinat nu mai este de ceva vreme al colosului siderurgic (care l-a preluat ca activ la momentul privatizării), ci a fost cedat gratis Primăriei Galați. Bine, odată cu podul municipalitatea a pre ...(continuare)
Administratie - Cine sunt noii viceprimari ai Galațiului și cum s-au împărțit comisiile de specialitate din Consiliul Local
În cadrul ședinței Consiliului Local din 2 noiembrie 2020 au fost aleși cei doi viceprimari ai municipiului Galați. Este vorba despre Enache Cristian-Sorin și Humelnicu Marius. Nimic nou sub soare, căci Enache a ocupat funcția și în precede ...(continuare)
Administratie - Negocieri avansate pentru numirea noului city manager la Galațiului. Cine este favorit la funcție
Deși primarul Ionuț Pucheanu a suflat momentan nicio vorbă despre posibilul înlocuitor al lui Marius Humelnicu în funcția de city manager (vă reamintim că Humelnicu a fost ales viceprimar, dar are șanse mari să fie deputat din 6 decembrie), ...(continuare)
Administratie - Cine sunt noii vicepreședinți ai CJ Galați. Instituția și-a desemnat și comisiile de specialitate
Pe 26 octombrie, în cadrul unei ședințe extraordinare, au fost aleși cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Galați. Deloc surprinzător (având în vedere componența CJ), ambii sunt de la PSD, însă surprinde oarecum faptul că, pen ...(continuare)
Administratie - Ce lefuri încasează „boșii” din Primăria Galați. Surprinzător, nu primarul este cel mai bine plătit
Suntem siguri că vă întrebați deseori, mai ales când vă cad facturile în cap, cam cât de gros poate fi portofelul șefilor din Primăria Galați. Așa că ne-am gândit să vă punem la dispoziție un top al lefurilor din instituție, pe cifr ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact