Nr.3994, Vineri, 27 Martie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 14 ° C
Min : 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Partidele de dreapta încearcă să se alieze la Galați. USR și PNL au refuzat să participe la discuții

      Reprezentanții a cinci formaţiuni politice cu reprezentare la Galaţi, dar și a o serie de ONG-uri, s-au întâlnit în weekendul trecut la o masă rotundă ce a avut tema „unirea dreptei la Galaţi". Întâlnirea a fost iniţiată de Partidul Împreună Pentru Moldova (care-l propune la primărie Galați pe fostul primar Marius Stan) și a adunat la discuții reprezentanții săi, precum și pe cei ai Alianţa Pentru Unirea Românilor (Aur), PACT pentru Galaţi, Partidul Mişcarea Populară (PMP) şi Re:Start România. USR şi PNL au declinat invitaţia.

      Scopul declarat al acțiunii este coagularea forţelor de dreapta în jurul unui candidat comun pentru Primăria Galaţi, asumat de toate formaţiunile. Deocamdată însă doar au fost formulate câteva principii de bază, cu care toţi au căzut de acord, respectiv ca toţi candidaţii pentru locale să fie decişi la nivel local, nu impuşi de la Bucureşti, iar eventualul candidat comun pentru primărie să fie desemnat în urma unui sondaj care va măsura şansele candidaţilor anunţaţi.

      S-a convenit şi asupra unui așa-zis armistiţiu, ceea ce presupune că în perioada următoare fiecare partid se va promova şi îşi va promova candidatul, fără atacuri împotriva altui partid sau candidat de dreapta.

      „Solicităm respectarea acestui armistiţiu şi de către partidele care au absentat de la întâlnire. Solicităm liderilor PNL şi USR să ia decizii având în vedere interesul Galaţiului şi nu interesul de partid, cel personal, sau doar orgoliul de partid aflat pe val”, au precizat cele 5 formaţiuni, într-un comunicat de presă.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Măsură bizară a autorităților din Galați: piața cea mai expusă riscului de epidemie face excepție de la măsurile de carantină
Administraţia Pieţelor Agroalimentare (APA) SA Galaţi a transmis că începând cu data de 22 martie 2020, ora 22,00, a fost suspendată activitatea de comerţ la mai multe puncte de lucru aparţinând societăţii. Astfel, au fost închise pâ ...(continuare)
Administratie - Râsu-plânsu de Galați: coronavirusul este „fugărit” din piețe cu covorașe îmbibate cu clor
Administraţia Pieţelor Agroalimentare SA a anunţat vineri, 20 martie 2020, că pieţele din municipiul Galaţi rămân deschise în continuare şi vor fi aprovizionate constant cu toate cele necesare. „Dorim să acoperim necesitatea de aprovizi ...(continuare)
Administratie - Dincolo era mai ieftin! Primăria plătește 72 de lei pe zi pentru curățenia unei cabine de toaletă publică. Total: 721.000 de lei în șapte luni pentru 43 de toalete
Municipalitatea gălățeană a decis să lanseze o ofertă pentru „achiziționarea serviciilor de spălare, curățare, igienizare și dezinfecție toalete publice racordate la utilități publice” din oraș. Le știți, sunt chioșcurile alea n ...(continuare)
Administratie - Mai multe străzi din zona Spitalului CFR, închise din motive tehnice, în cadrul măsurilor de prevenire a COVID-19
Comitetul Local pentru Situații de Urgență Galați, întrunit în ședință extraordinară, a decis începând de astăzi interzicerea accesul auto și pietonal pe strada Alexandru Moruzzi, între strada Dogăriei și strada Tăuni, cât și acce ...(continuare)
Administratie - Măsurile dispuse la Galați pentru oprirea epidemiei de coronavirus: școli închise, instituții cu activitatea restrânsă, măsuri de securitate sporite
Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a convocat marți Comitetul Local pentru Situații de Urgență, fiind dispuse următoarele măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus: - Alocarea din fondul de rezervă a resurselor ne ...(continuare)
Administratie - Orașul se surpă în Dunăre, dar primarul Pucheanu face concurs de benzi desenate frumos colorate
Primăria municipiului Galați a organizat, joi, 5 martie, în holul Universității ”Dunărea de Jos”, vernisajul expoziției de proiecte privind soluțiile peisagistice pentru obținerea unor modele de parcuri recreaționale, în urma concursul ...(continuare)
Administratie - Prima parcare supraetajată din Galați va avea și 21 de stații de încărcare a mașinilor electrice
Primăria municipiului Galați informează că lucrările la prima parcare multietajată din oraș sunt în grafic, fiind realizate în proporție de aproximativ 60%. Astfel, s-au încheiat deja lucrările la structura de rezistență, s-au realizat ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact