Nr.4047, Vineri, 5 Iunie 2020  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 25 ° C
Min : 14 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Heirup electoral la CJ. Noua parcare supraetajată de la Spitalul Județean a fost inaugurată, deși încă nu e gata

      Joi, 4 iunie 2020, aproape de prânz (altfel cum aveau pretext aleșii și numiții de oleacă de protocol, o măslină, un suculeț, ceva?) a fost inaugurată cu o oareșcare pompă prima parcare supraetajată din Galaţi.

      Momentul lansării în eternitate (vorba vine) a investiţiei de 9,5 milioane de lei (fonduri asigurate în întregime din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi) a lăsat lumea mască nu doar la propriu (că, deh, măsurile de securitate la Covid-19 o cer), ci și la figurat, căci obiectivul, cum ar veni, nu prea e gata. Adică, după cum recunoaște însuși marele ales, președintele Costel Fotea, mai este de adăugat un etaj și heliportul.

      În fine, este de spus că varianta inaugurată a parcării din imediata apropiere a Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă are o suprafaţă desfăşurată de peste 8.000 mp şi o capacitate de 306 locuri (care va fi extinsă în cursul anului următor), din care 34 pentru persoanele cu dizabilităţi.

      Parcarea dispune de un sistem de colectare a apelor uzate, precum şi de instalaţie automată de stingere a incendiilor. În cadrul proiectului, s-au amenajat peste 2.100 de mp de spaţii verzi şi aproape 500 de mp de alei pietonale din zona limitrofă.

      „Cu toţii ştim cât de greu era să găseşti un loc de parcare la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi. De altfel, curtea unităţii medicale era sufocată de maşini. De aceea, a fost amenajată o parcare supraetajată pentru personalul spitalului, precum şi pentru gălăţenii care vin la spital pentru tratament sau ca să vizitează un pacient internat”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

      „Anul viitor, vom mai construi un etaj, ceea ce înseamnă alte aproximativ 150 de locuri de parcare, şi un heliport pentru elicopterul SMURD. Am demarat deja procedurile pentru cea de-a doua etapă, iar fondurile vor fi asigurate din bugetul Consiliului Judeţean. Până atunci, parcarea va putea fi folosită în mod gratuit de personalul spitalului şi vizitatori”, s-a mai lăudat Fotea, care probabil că socotește că va mai tăia panglica de vreo 3 ori la obiectiv până-n alegeri, ca să priceapă tot votantul cine-i bossul județului.

      Ăilalți (politicianește vorbind), salivează la „panglicăraia” cu priză la electorat a lui „don Costel” și mârâie pe la colțuri că e cam de porc să inaugurezi ce n-ai terminat. De parcă s-ar împiedica șeful județului de astfel de detalii.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Zece zile de coșmar pentru șoferi pe strada Siderurgiștilor. Evitați zona!
Primăria municipiului Galați informează că, în perioada 4-14 iunie 2020, circulația rutieră pe strada Siderurgiștilor, zona Piața Energiei, pe sensul de mers dinspre Viaduct, se va desfășura îngreunat, traficul auto urmând a fi restricț ...(continuare)
Administratie - Statistică alarmantă: 90% din impozitele gălățenilor se duc pe funcționarea instituțiilor publice și cârpeli. Doar 10% ajung la investiții
Execuția bugetului municipiului Galați pe 2019 scoate la iveală o situație alarmantă: peste 498,56 milioane de lei s-au cheltuit pentru funcţionarea primăriei și a instituțiilor subordonate şi doar 47,07 milioane (adică aproximativ 10%) pe ...(continuare)
Administratie - Restricțiile de circulație de pe strada Moruzzi au fost ridicate. Accesul mașinilor și pietonilor este din nou permis în zonă
De miercuri, 3 iunie, restricții de circulație de pe strada Moruzzi, din zona Spitalului CFR (Valea Orașului) au fost ridicate. Reamintim că interzicerea accesului auto și pietonal pe strada Alexandru Moruzzi, între strada Dogăriei și strad ...(continuare)
Administratie - „Cotețăreala” se întoarce. Zece zone din oraș, vizate de primărie pentru amplasarea de chioșcuri și tiribombe
Nu mai puţin de zece amplasamente, toate pe Faleza Inferioară, aprobate prin dispoziţii ale primarului Ionuţ Pucheanu, sunt scoase la licitaţie de Primăria Galaţi pentru comercializarea de îngheţată, produse zaharoase şi de patiserie, bău ...(continuare)
Administratie - Fondurile promise de Pucheanu pentru autobuze hibride s-au făcut atât de mici încât pot intra în ghicitoarea cu „ce-i mai mică și mai mică”
Atunci când Primăria Galați anunța că a împrumutat 30 milioane de lei de la EximBank pentru cumpărarea unor autobuze electrice hibrid )creditul era de 100 de milioane, dar includea și alte ținte), parcă le și vedeam în fața ochilor pe ce ...(continuare)
Administratie - ANCHETĂ Cum se toacă banii gălățenilor. Sumele demente plătite de Primărie pentru dezmățul financiar din teatre și din transportul public
Pare greu de crezut, dar Primăria din Galați a cheltuit în 2019 (datele sunt din raportul privind execuția bugetară, nu-i niciun secret așadar) sume indecent de mari, le-am putea numi chiar demente, pentru a susține dezmățul financiar din tr ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSocial Mica PublicitateContact