Nr.4044, Marti, 2 Iunie 2020  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 25 ° C
Min : 14 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Patronul Combinatului Siderurgic: „Vrem ca Galaţiul să fie primul combinat din Europa care produce oţel verde”

      Miliardarul Sanjeev Gupta, noul proprietar la Combinatului Siderurgic de la Galați (Liberty Steel, după noua denumire) este de două zile în România pentru a analiza situația colosului industrial, dar și pentru a purta discuții cu reprezentanții statului român.

      Cel mai important lucru transmis de Sanjeev Gupta este acela că grupul Liberty Steel îşi menţine neschimbat planul de a investi un miliard de euro în modernizarea combinatului de Galaţi în următorii 10 ani, în ciuda problemelor generate de pandemie.

      Interesant este că vizita la Galaţi, pe 25 mai 2020, este prima deplasare în străinătate pe care Sanjeev Gupta (preşedinte executiv al G.F.G Alliance, din care face parte şi Liberty Steel) o face după ridicarea restricţiilor de circulaţie din UK şi UE, lucru care indică importanța specială a combinatului siderurgic de aici.

      Alături de miliardar indiano-britanic în delegația amintită au fost şi Roland Junck, preşedinte pentru Europa şi Marea Britanie Liberty Steel, precum şi Paramjit Kahlon, recent numit director general pentru Siderurgie Primară şi Minerit Integrat Liberty Steel.

      Sanjeev Gupta a precizat că deși criza coronavirusului a dus la o scădere cu aproape 30 la sută a pieţei oţelului la nivel mondial, din punctul de vedere al Liberty Steel a adus şi o serie de oportunităţi.

      „Cea mai mare oportunitate pe care o vedem este aceea de a accelera strategia noastră GREENSTEEL, de a ne moderniza tehnologiile şi a deveni neutri din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030. Şi vrem ca Galaţiul să fie primul combinat din Europa care produce „oţel verde”. Pentru că, inclusiv această criză, ne demonstrează că acesta este viitorul producerii de oţel în Europa şi în lume”, a declarat Sanjeev Gupta.

      Nu în ultimul rând, acesta a ţinut să mulţumească siderurgiştilor gălăţeni pentru că, fie şi în condiţiile pandemiei, au reuşit să continue operaţiunile combinatului în condiţii de deplină siguranţă.

      Marți, 26 mai, Sanjeev Gupta se va întâlni cu premierul Ludovic Orban pentru a discuta o serie de chestiuni legate de politica națională în domeniul siderurgiei.
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - „Cotețăreala” se întoarce. Zece zone din oraș, vizate de primărie pentru amplasarea de chioșcuri și tiribombe
Nu mai puţin de zece amplasamente, toate pe Faleza Inferioară, aprobate prin dispoziţii ale primarului Ionuţ Pucheanu, sunt scoase la licitaţie de Primăria Galaţi pentru comercializarea de îngheţată, produse zaharoase şi de patiserie, bău ...(continuare)
Administratie - Fondurile promise de Pucheanu pentru autobuze hibride s-au făcut atât de mici încât pot intra în ghicitoarea cu „ce-i mai mică și mai mică”
Atunci când Primăria Galați anunța că a împrumutat 30 milioane de lei de la EximBank pentru cumpărarea unor autobuze electrice hibrid )creditul era de 100 de milioane, dar includea și alte ținte), parcă le și vedeam în fața ochilor pe ce ...(continuare)
Administratie - ANCHETĂ Cum se toacă banii gălățenilor. Sumele demente plătite de Primărie pentru dezmățul financiar din teatre și din transportul public
Pare greu de crezut, dar Primăria din Galați a cheltuit în 2019 (datele sunt din raportul privind execuția bugetară, nu-i niciun secret așadar) sume indecent de mari, le-am putea numi chiar demente, pentru a susține dezmățul financiar din tr ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSocial Mica PublicitateContact