Nr.3916, Vineri, 6 Decembrie 2019  
Home AdministratieSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
MeteoMax
: ° C
Min : ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Au venit cele 40 de autobuze

      Toate cele 40 de autobuze noi au fost livrate societății locale de transport public în comun, S.C. Transurb S.A. Pentru aceste mijloace de transport de mare capacitate municipalitatea a alocat suma de 26.246.000 lei.

     

      Autobuzele sunt Euro 6, au lungimea de 12 metri, trei uși de acces și o capacitate de transport de 97 de persoane, din care 26 pe scaune și 71 în picioare. Autobuzele au podeaua joasă și sunt prevăzute cu rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități (plus buton exterior de deschidere pentru aceste persoane). Autobuzele sunt echipate cu instalații de aer condiționat și încălzire, afișaj de tip LED, sistem de informare audio și sistem de supraveghere video. De asemenea sunt cablate corespunzător pentru toate echipamentele sistemului de e-ticketing.

      ”Autobuzele vor intra în circulație în perioada imediat următoare, după ce vor fi înmatriculate. Sunt 40 de autobuze moderne, cu toate dotările la standarde europene, pentru confortul călătorilor, care au venit la scurt timp după cele 20 de minibuze, tot noi, care circulă deja în oraș de câteva zile. Mereu m-am opus achiziționării de autobuze la mâna a doua pentru că gălățenii merită să circule în cele mai bune condiții. Mai mult, pentru anul viitor ne dorim să avem și lotul de 20 autobuze hibrid”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

      Pentru aceste mijloace de transport de mare capacitate municipalitatea a alocat suma de 26.246.000 lei, fără TVA, iar în urma licitației publice, oferta declarată câștigătoare a fost cea depusă de operatorul BMC Truck & Bus SA.

      Primăria municipiului Galați a achiziționat cu fonduri europene, 17 troleibuze noi, de peste 31,5 milioane de lei, care circulă deja pe străzile orașului, precum și 20 de minibuze noi, costând 6.238.000 de lei, cu fonduri de la bugetul local, care au intrat pe trasee de curând. Totodată, este în implementare și sistemul de e-ticketing, de peste 26 de milioane de lei.

     

     

     
Autor: V.I.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Lucrări sâmbătă pe strada Domnească; trasee de autobuz deviate
Pentru executarea lucrărilor de reabilitare a rețelei de apă potabilă, pe strada Domnească, tronsonul cuprins între străzile Nicolae Gamulea și Universității, sâmbătă, 7 decembrie, în intervalul orar 08.00 ” 18.00, circulația rutier ...(continuare)
Administratie - Bursele pentru elevi, aprobate în Consiliul Local
Consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre privind cuantumul și numărul de burse care se acordă elevilor din învățământul preuniversitar de stat din municipiul Galaţi pentru anul școlar 2019-2020. Este vorba despre 7.969 de bur ...(continuare)
Administratie - Fonduri europene pentru modernizarea ambulatoriului Spitalului pentru Copii
Prin proiectul ”Modernizare, extindere și dotare Ambulatoriu Integrat - Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Sf. Ioan" Galați”, în valoare de 15.612.023,06 lei, unitatea medicală va deveni singura din regiune care va putea oferi ser ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieSocial Mica PublicitateContact