Nr.3949, Miercuri, 29 Ianuarie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer noros

Max
: 4 ° C
Min : -2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Programul Bobotezei 2020 la Galați. Ce străzi vor fi închise și la ce ore se desfășoară evenimentele

      Luni, 6 ianuarie 2020 se va desfăşura la Galaţi, la malul Dunării una dintre cele mai impresionante ceremonii de Bobotează din România.

      Slujba religioasă de sfinţire a apelor va începe în jurul orei 13,00 şi va fi oficiată de Înaltpreasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, iar de la ora 14,00 va avea loc spectaculosul moment al aruncării unei curci sfinţite în apele Dunării, pentru recuperarea căreia se vor întrece cei mai curajoşi înotători din judeţ.

      Distribuirea Agheasmei Mari către credincioşi va începe de la ora 14,15, pe parcursul evenimentelor fiind asigurat un dispozitiv de siguranţă format din 150 de jandarmi, poliţişti locali şi pompieri. La evenimente sunt aşteptaţi să participe între 5.000 şi 10.000 de oameni, în funcţie de starea vremii.

      Ce străzi vor fi închise

      Primăria municipiului Galaţi anunţă că, pentru buna desfăşurare a manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Bobotezei, în data de 6 ianuarie 2020, pe Faleza Superioară a Dunării, vor fi restricţii de circulaţie temporare.

      Astfel, traficul rutier va fi închis între orele 12.30 şi 15.30, pe Bulevardul Marea Unire, pe tronsonul cuprins între străzile Navelor şi Alexandru Cernat, precum şi pe strada Traian, pe segmentul dintre strada Roşiori şi Bulevardul Marea Unire.

      Programul simplificat al evenimentului

      Conform programului anunţat de Protoieria Galaţi, evenimentele se vor desfăşura după cum urmează:

      - 12.45 - 12.55 ” Sosirea participanţilor la Biserica Precista;

      - 12.55 - 13.00 ” Procesiunea către locul slujbei;

      - 13.00 - 13.45 ” Slujba de sfinţire a apei;

      - 14.00 - 15.15 ” ”Lansarea Crucii” în apele Dunării;

      - 14.15 - 15.30 ” Distribuirea Agheasmei Mari către credincioşi.

      Jandarmii gălăţeni asigură ordinea publică la Bobotează

      Cu ocazia Bobotezei, sărbătoare sfântă a creştinătăţii la care vor fi prezenţi numeroşi credincioşi, luni, 6 ianuarie 2020, începând cu ora 11,00, 150 jandarmi gălăţeni, poliţişti, pompieri şi poliţişti locali vor asigura măsurile de ordine publică în zona Biserica Sf. Precista din municipiul Galaţi ” faleza superioară, la slujba de sfinţire a apei oficiată de Î.P.S. Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

      De asemenea, jandarmii şi poliţiştii se vor regăsi în dispozitive de ordine publică în zona Catedralei „Sf. Mucenic Gheorghe” din municipiul Tecuci şi la Mănăstirea Tudor Vladimirescu.
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Cum a aruncat Primăria Galați peste 4 milioane de euro pe un sistem de „undă verde” care este mai mult „undă galbenă”
Pus în funcțiune în 2016 (după o „combinație” destul de suspectă pe linie PSD-PNL, recte Ciumacenco-Stan), cu costuri de peste 4 milioane de euro - adică vreo 190 de miliarde le lei vechi, pentru o deplină edificare - sistemul de manageme ...(continuare)
Administratie - ANCHETĂ Afacerea „Podețul”. Cum ajung patronii cu carnet de partid să facă profituri colosale din contracte publice la Galați
Pare o veste bună, deși nu prea este dacă o analizăm din perspectiva contribuabililului care se așteaptă ca banii lui să fie cheltuiți eficient. Consiliul Judeţean Galaţi a anunţat că a emis ordinul de începere a lucrărilor în cadrul ...(continuare)
Administratie - Șefii de la Garda de Mediu Galați au făcut un control în urma căruia și-au dat seama că ard gazul de pomană de 10 ani
A fost nevoie să sară în aer o fostă benzinărie de la intersecţia străzilor Frunzei şi Prelungirea Brăilei din municipiul Galaţi, pentru ca șefii Gărzii de Mediu să descopere că de vreo zece ani instituția își irosește resurse lupt ...(continuare)
Administratie - Drumul expres Galați-Brăila și centura orașului, două proiecte omorâte de incompetența autorităților
Asociația Pro Infrastructura atrage atenția că marea problemă a proiectelor demarate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) este că licitațiile au fost suspendate din cauza neglijenței, incompetenței sau ch ...(continuare)
Administratie - Palatul lui Ceaușescu, din Galați, va fi renovat. Cât va costa lucrarea
Imobilul cunoscut drept „casa lui Caaușescu” (aflat în Galați, pe strada Eroilor nr. 7), în care actualmente funcţionează Consiliul Judeţean Galaţi, intră într-un proces de renovare. După cum a declarat Costel Fotea, preşedintele ins ...(continuare)
Administratie - Se pregătește un nou „tun” imobiliar pe bani publici la Galați. Miza: 2 milioane de euro
Universitatea Dunărea de Jos din Galați se pregătește de o nouă achiziție imobiliară controversată. Instituția de învățământ se pregătește să preia, contra unei sume de circa 1 milion de euro, clădirea fostului Parc de Tehnologia In ...(continuare)
Administratie - Incompetența autorităților îi face pe gălățeni să dea în gropi. La propriu și pe banii lor
Faptul că orașul se surpă și că pe majoritatea străzilor apar gropi mai mari sau mai mici nu mai este un secret pentru nimeni. Ba chiar această treabă a ajuns un fel de pușculiță pentru fiecare primar care a condus Galațiul în ultimii 25 ...(continuare)
Administratie - Pregătiți-vă de mari ambuteiaje în zona Siderugiștilor. Strada va fi în șantier până în 2021
Primăria municipiului Galaţi a anunţat că din data de 6 ianuarie 2020 vor fi operate o serie de modificări la traseele de transport public de călători. Aceste modificări sunt determinate, după cum a precizat municipalitatea, de demararea u ...(continuare)
Administratie - Ce reduceri acordă în 2020 Primăria Galați la plata din timp a impozitelor și taxelor locale. Programul ghișeelor
Primăria Galaţi informează că începând cu data de 7 ianuarie 2020 ghişeele Direcţiei Impozite, Taxe şi alte Venituri Locale vor fi deschise în cele patru centre din municipiu. Astfel, centrul din strada Basarabiei nr.55, bl. A16, parter, a ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact