Nr.4096, Joi, 13 August 2020  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 33 ° C
Min : 22 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Electrocentrale Galați se pregătește de închidere definitivă. Toți angajații vor fi dați afară din 23 septembrie

      Închiderea sistemului centralizat de termoficare din Galați a produs un adevărat cutremur la Electrocentrale Galați. Dacă în 1990 societatea avea aproape 2.000 de angajați, fiind esențială atât pentru oraș, cât și pentru combinatul siderurgic și sistemul energetic național, după 2010, când incapacitatea în plată a companiei de distribuție Apaterm a devenit clară, situația Electrocentrale s-a deteriorat din ce în ce mai mult. În ultimii trei ani, practic, societatea a rămas cam fără obiectul muncii, după ce toți clienții săi (orașul Galați, combinatul și sistemul energetic) și-au oprit comenzile, așa că s-a trecut la concedieri masive.

      În prezent, la Electrocentrale SA mai lucrează doar 205 oameni, aceștia urmând să fie concediați din 23 septembrie 2020, cu plata unor salarii compensatorii.

      Planul de reorganizare a Electrocentrale, care prevedea convertirea datoriilor CET către principalul său creditor, Romgaz, în acțiuni care să fie preluate de către acesta, a fost respins, în cursul lunii trecute, de acționarul său unic, Electrocentrale Grup, astfel că nu mai este nimic de făcut: faliment și lichidare.

      Întreprinderea este deja în insolvență din 2014. Directorul general Ion Stanciu, fost lider de sindicat până în luna mai, a declarat că cei 205 salariați existenți la ora actuală au început deja să primească preavize. "Prima jumătate dintre ei au primit preaviz de 20 de zile lucrătoare începând de luni, ceilalți vor primi și ei în perioada următoare. Pleacă toată lumea, rămânând ca, din 23 septembrie, firma de lichidare să desemneze un număr minim de personal pentru paza obiectivului și pentru prevenirea și stingerea incendiilor.

      Directorul general a mai spus că cei 205 salariați ai CET Galați, cu o medie de vârstă de 52 de ani, vor primi sume compensatorii, câte 37.000 de lei net pentru fiecare, "fără discriminare". "Prima tranșă probabil că va fi plătită la lichidarea lunii august, adică pe 11 septembrie, iar restul, tot probabil, la lichidarea lunii următoare. Banii ăștia n-am fi vrut să-i luăm niciodată, ne-am fi dorit să avem de muncă aici în continuare", a precizat directorul.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Ce-au promis și ce-au făcut. Noua parcare etajată din Mazepa, deși arată decent, nu respectă decât în parte designul pe baza căruia s-a câștigat licitația
Începem să ne obișnuit în Galați cu sintagma „Pe-afară-i vopsit gardul, dar înăuntru-i leopardul”. Ni s-a demonstrat, cu vârf și îndesat, la realizarea copertinelor pentru pasajul din centru, acolo unde proiectantul a desenat niște co ...(continuare)
Administratie - Ce firme vor construi noul parc de aventură, în valoare de 4 milioane de euro, din Galați. Contractul a fost deja semnat
Primăria municipiului Galați a anunțat că a fost semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor în vederea realizării unui parc de aventură modern, la fosta Uzină de apă nr. 1, pentru care municipalitatea a obținut fonduri euro ...(continuare)
Administratie - Primăria Galați se transformă în agenție imobiliară. Terenuri publice scoase la vânzare preferențial
Șapte terenuri din proprietatea privată a municipiului Galaţi vor fi vândute unor firme sau persoane care au solicitat cumpărarea lor pentru că au ridicat acolo diverse construcţii. Vânzările au fost aprobate cu o majoritate lejeră de Consi ...(continuare)
Administratie - Aparate pentru dezinfectarea mâinilor în punctele importante din Galați. Câți bani a dat Primăria pe ele
Municipalitatea din Galaţi a anunţat că marţi, 4 august 2020, a început montarea de dispensere pentru dezinfectarea mâinilor în diferite locuri publice din oraş, în special parcuri, zone de promendadă şi sedii ale municipalităţii. „E ...(continuare)
Administratie - Jos denumirile proletcultiste de străzi! Direcția de Cultură propune o listă cu nume mari din istoria orașului și a țării
Cătălin Negoiță, directorul Direcției pentru Cultură Galați, propune autorităților locale să schimbe denumirilor proletcultiste ale unor străzi cu numele unor mari personalități ale neamului, unele având strânse legături cu municipiul ...(continuare)
Administratie - Președintele CJ Galați s-a încurcat în minciuni electorale. Acuză că i-a fost „băgat pe gât” un aparat pe care recent îl prezenta ca pe o mare realizare a mandatului
Social-democratul Costel Fotea, președintele CJ Galați, a început să se încurce în propriile minciuni electorale. De data asta a făcut-o ajutat de „pupila” sa în ale medicinei, nimeni alta decât Valentina Alina Dobrea, directoarea Spital ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact