Nr.3994, Vineri, 27 Martie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 14 ° C
Min : 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Combinatul siderurgic de la Galați se umple de instalații eoliene. Anunțul, făcut de directorul Liberty Steel

      Combinatul siderurgic Liberty Steel Galați a anunțat primele măsuri majore de reconversie a strategiei energetice (care are ca scop reducerea masivă a emisiilor de carbon). Bogdan Grecu, directorul general al Liberty Galaţi, a anunțat că se vor investi între 50 și 100 de milioane de euro în energie regenerabilă, scopul acestor investiţii este de a reduce amprenta de carbon a combinatului, dar şi de a asigura resurse energetice la costuri competitive.

      „Vrem să investim în turbine eoliene şi în panouri solare în locaţii din interiorul combinatului şi pe terenurile pe care le avem disponibile, pentru a profita de posibilităţile care există în această zonă. Investiţia necesară este cuprinsă între 0,5 şi 1 milion de euro pe megawatt, în funcţie de tipul de tehnologie, de cât de mare este proiectul şi preţurile ce se vor negocia cu furnizorii de echipamente. Vom implementa proiecte care, etapizat, vor asigura în final cam 20 la sută din necesarul nostru de energie electrică, ceea ce înseamnă peste 100 de megawatti instalaţi”, a explicat Bogdan Grecu.

      Acesta a precizat că amplasamentul principal este în zona haldei de zgură (care oricum trebuie închisă din 2021), acolo unde vor fi montat și un impresionant sector de panouri foto-voltaice.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Măsură bizară a autorităților din Galați: piața cea mai expusă riscului de epidemie face excepție de la măsurile de carantină
Administraţia Pieţelor Agroalimentare (APA) SA Galaţi a transmis că începând cu data de 22 martie 2020, ora 22,00, a fost suspendată activitatea de comerţ la mai multe puncte de lucru aparţinând societăţii. Astfel, au fost închise pâ ...(continuare)
Administratie - Râsu-plânsu de Galați: coronavirusul este „fugărit” din piețe cu covorașe îmbibate cu clor
Administraţia Pieţelor Agroalimentare SA a anunţat vineri, 20 martie 2020, că pieţele din municipiul Galaţi rămân deschise în continuare şi vor fi aprovizionate constant cu toate cele necesare. „Dorim să acoperim necesitatea de aprovizi ...(continuare)
Administratie - Dincolo era mai ieftin! Primăria plătește 72 de lei pe zi pentru curățenia unei cabine de toaletă publică. Total: 721.000 de lei în șapte luni pentru 43 de toalete
Municipalitatea gălățeană a decis să lanseze o ofertă pentru „achiziționarea serviciilor de spălare, curățare, igienizare și dezinfecție toalete publice racordate la utilități publice” din oraș. Le știți, sunt chioșcurile alea n ...(continuare)
Administratie - Mai multe străzi din zona Spitalului CFR, închise din motive tehnice, în cadrul măsurilor de prevenire a COVID-19
Comitetul Local pentru Situații de Urgență Galați, întrunit în ședință extraordinară, a decis începând de astăzi interzicerea accesul auto și pietonal pe strada Alexandru Moruzzi, între strada Dogăriei și strada Tăuni, cât și acce ...(continuare)
Administratie - Măsurile dispuse la Galați pentru oprirea epidemiei de coronavirus: școli închise, instituții cu activitatea restrânsă, măsuri de securitate sporite
Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a convocat marți Comitetul Local pentru Situații de Urgență, fiind dispuse următoarele măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus: - Alocarea din fondul de rezervă a resurselor ne ...(continuare)
Administratie - Orașul se surpă în Dunăre, dar primarul Pucheanu face concurs de benzi desenate frumos colorate
Primăria municipiului Galați a organizat, joi, 5 martie, în holul Universității ”Dunărea de Jos”, vernisajul expoziției de proiecte privind soluțiile peisagistice pentru obținerea unor modele de parcuri recreaționale, în urma concursul ...(continuare)
Administratie - Prima parcare supraetajată din Galați va avea și 21 de stații de încărcare a mașinilor electrice
Primăria municipiului Galați informează că lucrările la prima parcare multietajată din oraș sunt în grafic, fiind realizate în proporție de aproximativ 60%. Astfel, s-au încheiat deja lucrările la structura de rezistență, s-au realizat ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact