Nr.3962, Duminica, 16 Februarie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer acoperit

Max
: 6 ° C
Min : -2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Școală din Galați modernizată cu un milion de euro. Ce controverse stârnește proiectul

      Primăria municipiului Galaţi a anunțat că a fost semnat contractul pentru reabilitarea şi modernizarea Şcolii Gimnaziale „Sfântul Grigorie Teologul”, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană de peste 1 milion de euro, sumă ce include lucrările de construcţii, dotările suplimentare şi taxele aferente.

      Ofertantul câştigător, în urma licitaţiei publice, este asocierea firmelor Dreams Riviera SRL-Evalon Trust SRL-Romsit Construct SRL-Rovis Lider, valoarea ofertei fiind de 3.479.238 lei (fără TVA). În cadrul contractului sunt prevăzute trei luni pentru proiectare şi 24 de luni pentru execuţie, ceea ce înseamnă că totul ar putea fi gata prin mai-iunie 2022.

      Pentru prima dată în istoria ei, şcoala va beneficia de ample lucrări de modernizare. Este vorba despre reparaţii la faţade; izolarea termică a pereţilor exteriori opaci, prin montarea unui strat termoizolant din vată minerală bazaltică; înlocuirea tâmplăriei interioare şi exterioare existente, cu tâmplărie termoizolantă; izolarea termică a planşeului; reparaţii capitale la instalaţiile electrice, termice şi sanitare; sistematizarea pe verticală (alei trotuare, a terenului din incintă); refacerea finisajelor interioare (zugrăveli, lambriuri, gresie, faianţă, parchet în sălile de clasă); reabilitarea terenuri de sport şi a împrejmuirilor (garduri); amenajare grup sanitar, montare elevator şi rampe pentru persoane cu dizabilitati.

      Valoarea totală a proiectului cu finanţare europeană este de 4.867.568 lei, asistenţa financiară nerambursabilă fiind de 4.770.217 lei.

      „Reabilitarea şi Modernizarea Şcolii Gimnaziale „Sfântul Grigorie Teologul” din municipiul Galaţi este necesară pentru a crea elevilor un mediu educaţional care să ofere confort şi siguranţă şi care să permită desfăşurarea unui proces instructiv-educativ eficient”, a informat Primăria.

      Totuși, proiectul stârnește deja controverse, nu puțini fiind cei care spun că valoarea estimată pe metrul pătrat, de peste 500 de euro, este aproape la fel de mare ca în cazul construirii de la zero a clădirii, ori aici este vorba doar de o modernizare care nu implică nici măcar consolidare.

      Clădirea şcolii a fost construită în perioada 1969-1970, fiind situată în cartierul Micro 14 din municipiul Galaţi, pe strada 1 Decembrie 1918. Unitatea de învăţământ asigură pregătirea şcolară a elevilor din zonă pentru nivelurile de învăţământ primar şi gimnazial, inclusiv nivelul clasei pregătitoare.
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - O bucată din bulevardul Coșbuc, modernizată cu o sumă amețitoare: 21 de milioane de euro pe kilometru
Primăria municipiului Galaţi a anunţat că a fost semnat contractul de lucrări pentru modernizarea străzilor Traian Vuia, Henry Coandă şi Bulevardul George Coşbuc (tronson strada Henry Coandă - strada Alexandru Măcelaru, adică de la Patino ...(continuare)
Administratie - Mazepa II devine primul cartier din Galați fără garaje, dar cu două parcări etajate
Edilii gălățeni au anunțat că au dat startul proiectului de restructurare urbană a cartierului Micro 18 (cel mai dezordonat cartier al orașului) și că se pregătește demolarea ultimelor garaje din Mazepa II, care va deveni astfel primul car ...(continuare)
Administratie - DEZVĂLUIRI Cum a ajuns Galațiul, în interval de doar câteva luni, de la „cel mai curat” la „cel mai poluat” oraș din România
La jumătatea anului 2019, Ministerul Mediului (condus pe atunci de Grațiela Gavrilescu-PSD) emitea un soi de analiză a stării mediului din orașele importante ale României. Cu amintitul prilej, aflam că municipiul Galați ajunsese, cu totul sur ...(continuare)
Administratie - Cum a aruncat Primăria Galați peste 4 milioane de euro pe un sistem de „undă verde” care este mai mult „undă galbenă”
Pus în funcțiune în 2016 (după o „combinație” destul de suspectă pe linie PSD-PNL, recte Ciumacenco-Stan), cu costuri de peste 4 milioane de euro - adică vreo 190 de miliarde le lei vechi, pentru o deplină edificare - sistemul de manageme ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact