Nr.4116, Miercuri, 25 Noiembrie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 21 ° C
Min : 5 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Începe haosul rutier în zona de nord a Galațiului. Strada Traian Vuia, în șantier amplu până la primăvară

      De miercuri, 11 noiembrie 2020 și până luni, 31 mai 2021, traficul rutier va fi restricționat pe strada Traian Vuia (pe tronsonul cuprins între bulevardul Milcov și bulevardul Henri Coandă), iar Piața „Berthelot" va fi parțial închisă traficului auto. Anunțul a fost făcut de Primăria municipiului Galați, care a precizat că altă cale nu există și că măsurile sunt necesare pentru realizarea proiectului „Modernizare linii tramvai și carosabil pe strada Traian Vuia (tronsonul cuprins între bulevardul Milcov și bulevardul Henri Coandă) și Piața Henri Mathias Berthelot”.

      Evident, dincolo de disconfortul tipic creat de un mare șantier, cel mai mult va avea de suferit traficul rutier, care va fi dat peste cap în toată zona. Pe durata executării lucrărilor, semaforul de la intersecția străzilor 1 Decembrie 1918 şi Aurel Vlaicu va fi menținut în funcțiune, iar cele din intersecțiile bulevardul Milcov cu strada Traian Vuia și străzii Traian Vuia cu bulevardul Henri Coandă vor fi trecute pe galben intermitent.

      „Străzile recomandate ca rute ocolitoare pentru conducătorii autovehiculelor cu masa maxim autorizată mai mică de 3,5 tone sunt: strada Aurel Vlaicu-bulevardul 1 Decembrie 1918-bulevardul Milcov-strada Ionel Fernic-Drumul de Centură-strada Traian Vuia (tronsonul cuprins între Drumul de Centură și bulevardul Henri Coandă)", precizează municipalitatea.

      Și în privința transportul în comun s-au luat mai multe decizii. Prima vizează suspendarea funcționarii stației Micro 40, atât ca stație de tranzit pentru liniile 11, 18, 25, 17, 24, 28, 39, 36, 26, 34 și 44, cât și capăt de traseu pentru linia 22.

      S-a decis mutarea capătului traseului 22 în stația Micro 13B. Traseele de autobuz 22, 11 și 18 vor fi deviate pe retur, la plecarea din capăt Micro 13B, pe strada Henri Coandă-bulevardul George Coșbuc-strada Aurel Vlaicu, cu încadrare pe traseu în strada 1 Decembrie 1918.

      Traseele 17, 24, 28 și 39 vor fi deviate atât pe tur cât și pe retur pe bulevardul Milcov-strada Ionel Fernic-Centură-strada Traian Vuia-bulevardul Henri Coandă-bulevardul George Coșbuc. Traseul 25 va fi deviat atât pe tur cât și pe retur pe strada Ionel Fernic-Drumul de Centură-trada Traian Vuia, cu încadrare în traseu pe strada Henri Coandă.

      Traseul 36 va fi deviat atât pe tur cât și pe retur pe strada Henri Coandă-bulevardul George Coșbuc-strada Aurel Vlaicu, cu încadrare în traseu în bulevardul 1 Decembrie 1918. Traseele 26 și 34 vor fi deviate pe retur pe strada Traian Vuia-Drumul de Centură-strada Ionel Fernic.

      Traseul 44 va fi suspendat din circulație pe perioada lucrărilor.

      De asemenea, s-a decis înființarea a două stații temporare care să înlocuiască cele două stații de pe bulevardul Traian Vuia, astfel: pe bulevardul Milcov sens spre Piața General Berthelot, în dreptul căminelor CSG, și pe bulevardul Traian Vuia sens spre Centură, în dreptul blocului J10.

      Pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor a fost semnat un contract de 82 milioane de lei (circa 17 milioame de euro), fără TVA, cu asocierea Lemacons SRL Tancrad SRL-Mari-Vila Com SRL-Add Global Design SRL.

      „Le mulțumim gălățenilor pentru înțelegere, având în vedere disconfortul generat de aceste lucrări, iar pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier rugăm conducătorii auto să respecte semnalizarea rutieră temporar instituită", a mai transmis Primăria Galați.
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - A intrat Covidul în taxele și impozitele de la Galați. Activitatea de la ghișee a fost parțial suspendată
Direcția de Impozite, Taxe şi Alte Venituri Locale din cadrul Primăriei municipiul Galați a informat că își suspendă temporar câteva dintre activitățile cu publicul, ca urmare a măsurilor ce se impun după confirmarea unui caz de infectar ...(continuare)
Administratie - Lovitură de teatru în cazul de incompatibilitate al șefului de Direcția de Taxe Galați. Judecătorii au anulat decizia ANI
Lucrurile iau o turnură surprinzătoare în dosarul de incompatibilitate al lui Daniel Stadoleanu, director executiv al Direcţiei Impozite, Taxe şi Alte Venituri Locale din cadrul Primăriei Galaţi. Judecătorii Curţii de Apel Galaţi au dispus ...(continuare)
Administratie - Am avut surse bune: Cezar Bichescu este noul city-manager al municipiului Galați
Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, l-a desemnat, vineri, pe Cezar Ionuț Bichescu în funcția de manager public al municipiului Galați. ”Domnul Bichescu este un om de echipă, un om pe care mă pot bază, are expertiza necesară și ...(continuare)
Administratie - Șef nou la Agenția pentru Protecția Mediului. Evident, fără concurs, adică prin ricoșeu politic
Știați că există o Agenție Județeană pentru Arii Naturale Protejate? Nu? Uite că există! A fost înființată în 2018, din motive știute (nu mai erau suficiente posturi disponibile pentru recompensarea lipitorilor de afișe) și este în e ...(continuare)
Administratie - O ofertă de nerefuzat din partea Primăriei Galați: un miliard de lei vechi ca să te uiți 14 luni la Viaductul către Combinat
În caz că nu știți Viaductul dintre oraș și Combinat nu mai este de ceva vreme al colosului siderurgic (care l-a preluat ca activ la momentul privatizării), ci a fost cedat gratis Primăriei Galați. Bine, odată cu podul municipalitatea a pre ...(continuare)
Administratie - Cine sunt noii viceprimari ai Galațiului și cum s-au împărțit comisiile de specialitate din Consiliul Local
În cadrul ședinței Consiliului Local din 2 noiembrie 2020 au fost aleși cei doi viceprimari ai municipiului Galați. Este vorba despre Enache Cristian-Sorin și Humelnicu Marius. Nimic nou sub soare, căci Enache a ocupat funcția și în precede ...(continuare)
Administratie - Negocieri avansate pentru numirea noului city manager la Galațiului. Cine este favorit la funcție
Deși primarul Ionuț Pucheanu a suflat momentan nicio vorbă despre posibilul înlocuitor al lui Marius Humelnicu în funcția de city manager (vă reamintim că Humelnicu a fost ales viceprimar, dar are șanse mari să fie deputat din 6 decembrie), ...(continuare)
Administratie - Cine sunt noii vicepreședinți ai CJ Galați. Instituția și-a desemnat și comisiile de specialitate
Pe 26 octombrie, în cadrul unei ședințe extraordinare, au fost aleși cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Galați. Deloc surprinzător (având în vedere componența CJ), ambii sunt de la PSD, însă surprinde oarecum faptul că, pen ...(continuare)
Administratie - Ce lefuri încasează „boșii” din Primăria Galați. Surprinzător, nu primarul este cel mai bine plătit
Suntem siguri că vă întrebați deseori, mai ales când vă cad facturile în cap, cam cât de gros poate fi portofelul șefilor din Primăria Galați. Așa că ne-am gândit să vă punem la dispoziție un top al lefurilor din instituție, pe cifr ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact