Nr.4073, Marti, 14 Iulie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 33 ° C
Min : 22 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Galațiul a devenit centrul regional de resuscitare respiratorie pentru bolnavii grav cu infecţie Covid-19

      În luna martie a acestui an, Universitatea din Galaţi a lansat un apel public de donaţii din partea comunităţii academice locale pentru achiziţionarea unui Aparat mobil de ventilaţie, destinat tratării cazurilor grave cauzate de noul coronavirus SARS-CoV-2.

      Pentru facilitarea colectării sumelor necesare şi realizarea rapidă a achiziţiilor, având în vedere creşterea alarmantă a cazurilor de îmbolnăviri la nivel local, s-a apelat la sprijinul Fundaţiei Medicale „Dunărea de Jos”. La scurt timp după lansarea apelului, a fost colectată suma de circa 63.000 de euro, suficientă pentru achiziţionarea a două aparate de ventilaţie mecanică moderne, de ultimă generaţie.

      Cele două aparate au fost puse în funcţiune astăzi, unul va funcţiona la Spitalul de Pediatrie „Sf. Ioan” din Galaţi, fiind destinat copiilor mai mari de 10 ani, iar cel de-al doilea va funcţiona la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ap. Andrei” din Galaţi, în cadrul secţiei ATI.

      „În primul rând vreau să mulţumesc colegilor mei, oameni din prima linie, pentru eforturile lor din această perioadă critică. Noi am avut această iniţiativă, la nivelul comunităţii academice din Galaţi, la nivelul mediului socio-economic din oraş, care a acoperit costurile de achiziţie pentru două astfel de aparate. Este, să zicem, o mică contribuţie pentru personalul medical din spitale, greu încercat în aceste zile”, a spus profesorul Puiu-Lucian Georgescu, rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

      „Galaţiul devine astfel un centru de regional de resuscitare respiratorie pentru bolnavii grav cu infecţie Covid-19. Altfel spus, suntem un pilon între Bucureşti şi Iaşi” a declarat la rândul său medicul Aurel Nechita, preşedintele Colegiului Medicilor din Galaţi.
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Deși pierde bani (publici) cu Zătun 1, CJ Galați va construi și Zătun 2. Are balta pește, cum ar veni
Dacă nu știați, Consiliul Județului Galați deține un complex de agrement (Zătun) unde se poate face un grătar, se poate o cazare, un pescuit, o plajă, un picnic, un love story, un șpriț de partid samd. Locul este plasat strategic, între m ...(continuare)
Administratie - Zece comune din județul Galați primesc fonduri speciale pentru a înlătura efectele inundațiilor și alunecărilor de teren
Guvernul României a aprobat alocarea a 327.278.000 de lei din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru unităţi administrativ-teritoriale (UAT) afectate de calamităţi naturale, în speci ...(continuare)
Administratie - O nouă etapă a dezinsecției la Galați. Sunt vizate zonele adiacente marilor bulevarde
A început o nouă etapă de dezinsecţie la Galați, care se va derula din 9 iulie 2020. Potrivit Primăriei municipiului Galaţi, pe 9 și 10 iulie, între orele 23,00 și 2,00, se va acționa cu echipamentul tip ULV (mare) pe principale artere ale ...(continuare)
Administratie - Noua groapă de gunoi de la Galați, în valoare de 60 de milioane de lei, va fi construită de firma unui fost senator PSD
Consiliul Județean Galați a anunțat că a fost emis ordinul de începere a lucrărilor la depozitul de deşeuri de la Valea Mărului, componentă prevăzută în cadrul Strategiei de Management al Deşeurilor din judeţul Galaţi. Cum ar veni, în ...(continuare)
Administratie - Polițist condamnat pentru corupție, dar repus în funcție pe furiș și ilegal. Acuzații grave la Poliția Locală
Caz uluitor la Poliția Locală Galați, acolo unde un polițist condamnat pentru fapte asimilate celor de corupție a reușit să se întoarcă în sistem pe furiș, fiind pus într-o funcție importantă, care conform legii nu poate fi ocupată de ...(continuare)
Administratie - Salariul sfidător al directorului de la Apă-Canal. Ridică peste 24.000 de lei pe lună!
În ciuda faptului că deține monopolul livrării apei potabile în Galați, compania publică Apă-Canal SA pere scăpată de sub orice control. Dincolo de faptul că la Galați este una dintre cele mai scumpe ape din țară (în condițiile în ca ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact