Nr.4092, Vineri, 23 Octombrie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 21 ° C
Min : 5 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Masca de protecție a devenit din nou obligatorie pe tot teritoriul municipiului Galați. Cei prinși că nu o poartă vor fi amendați!

      La nivelul județului Galați, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat luni seară următoarele măsuri pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS COV 2:

      Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor din comunele Ivești (4,64) și Gohor (1,83) unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 cazuri / 1000 locuitori, se suspendă în perioada 12.10.2020-19.10.2020, inclusiv.

      Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor din municipiul Galați (1,87) și comunele Cuca (4,24), Șendreni (1,96) și Vânători (1,58) unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 cazuri / 1000 locuitori, rămân suspendate până la data de 19.10.2020, inclusiv.

      Este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

      Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienții cazați.

      Organizarea şi desfăşurarea activităţii teatrelor / cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte în municipiul Galați se suspendă în perioada 12.10.2020-19.10.2020, inclusiv.

      Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc din Ivești (4,64) și Gohor (1,83) se suspendă în perioada 12.10.2020-9.10.2020, inclusiv.

      Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc din municipiul Galați (1,87) și comunele Cuca (4,24), Șendreni (1,96) și Vânători (1,58) rămân suspendate până la data de 19.10.2020, inclusiv.

      Spectacolele, concertele, festivalurile publice și private sau alte evenimente culturale desfășurate în aer liber în municipiul Galați (1,87) și comunele Cuca (4,24), Gohor (1,83), Ivești (4,64), Șendreni (1,96) și Vânători (1,58) sunt interzise în perioada 12.10.2020-19.10.2020, inclusiv.

      Toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici care își desfășoară activitatea în municipiul Galați (1,87) și comunele Cuca (4,24), Gohor (1,83), Ivești (4,64), Șendreni (1,96) și Vânători (1,58) își vor desfășura activitatea prin organizarea programului de lucru în regim de muncă la domiciliu / telemuncă, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru.

      Începând cu data de 13.10.2020, de la ora 06.00, la nivelul municipiul Galați (1,87) și comunele Cuca (4,24), Gohor (1,83), Ivești (4,64), Șendreni (1,96) și Vânători (1,58), în toate spațiile publice, atât cele interioare, cât și cele exterioare este obligatorie purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura.

      Totodată, în aceeași ședință a CJSU s-au stabilit noi scenarii pentru mai multe instituții de învățământ din localitățile cu rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 cazuri / 1000 locuitori.

      Astfel, a fost aprobat scenariul III (ROȘU) de funcţionare începând cu data de 13.10.2020, pentru următoarele unități de învățământ: Școala Profesională "Hortensia Papadat Bengescu" comuna Ivești, Gradinita cu Program Normal Nr. 1, comuna Ivești, Scoala Gimnaziala "Victor Ion Popa" comuna Ivești, Gradinita cu Program Normal Nr. 3, comuna Ivești, Scoala Gimnaziala "Negoita Danaila" sat Bucesti, comuna Ivești, Gradinita cu Program Normal Nr. 2 sat Bucesti, comuna Ivești, Scoala Gimnaziala sat Bucesti, comuna Ivești, Gradinita cu Program Normal Nr. 1 sat Bucesti, comuna Ivești.

      Se modifică art. 1 din Hotărârea CJSU Galați nr. 333 din data de 10.09.2020 și va avea următorul conținut: ”Se aprobă scenariul II (GALBEN) de funcţionare începând cu data de 12.10.2020, pentru unitatea de învăţământ Scoala Gimnaziala Nr. 1 str. Principala, comuna Gohor, județul Galați”.

      De asemenea, s-a aprobat scenariul II (GALBEN) de funcţionare începând cu data de 13.10.2020, pentru următaorele intituții de învăţământ: Gradinita cu Program Normal Nr. 1, comuna Gohor, Gradinita cu Program Normal Nr. 1 sat Ireasca, comuna Gohor, Școala Gimnaziala Nr. 1 sat Berheci, comuna Gohor, Gradinita cu Program Normal Nr. 1 sat Berheci, comuna Gohor, Gradinita cu Program Normal Nr. 1 sat Nartesti, comuna Gohor, Scoala Gimnaziala Nr.1, comuna Matca, Gradinita cu Program Normal Nr. 2, comuna Matca, Gradinita cu Program Normal Nr. 3, comuna Matca, Scoala Gimnaziala "Dimitrie Cantemir", comuna Matca, Scoala Gimnaziala Nr. 2, comuna Matca, Școala Gimnazială Adventistă "Matca", comuna Matca, Scoala Gimnaziala "Florea Julea", comuna Negrilești, Gradinita cu Program Normal Nr. 1, comuna Negrilești, Gradinita cu Program Normal Nr. 1 sat Slobozia Blaneasa, comuna Negrilești și Gradinita cu Program Prelungit "Motanul Incaltat" municipiul Galați.

      Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “General Eremia Grigorescu” al judeţului Galaţi va transmite zilnic prin aplicația RO-ALERT mesaje pentru respectarea măsurilor preventive împotriva îmbolnăvirilor cu SARS CoV-2, la nivelul localităților unde incidența cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 cazuri/1000 de locuitori.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Cele mai importante străzi din partea de nord a Galațiului, în șantier pentru 16 luni, pentru o amplă modernizare
S-a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea străzilor Traian Vuia, Henri Coandă şi George Coşbuc (tronson str. H. Coandă - str. Al. Măcelaru) în cadrul unuia dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din ultimii ani, ...(continuare)
Administratie - Ce lefuri încasează „boșii” din Primăria Galați. Surprinzător, nu primarul este cel mai bine plătit
Suntem siguri că vă întrebați deseori, mai ales când vă cad facturile în cap, cam cât de gros poate fi portofelul șefilor din Primăria Galați. Așa că ne-am gândit să vă punem la dispoziție un top al lefurilor din instituție, pe cifr ...(continuare)
Administratie - Primarul municipiului Galați, depistat cu Covid-19. În instituție au fost mai multe cazuri în ultimele luni
Potrivit unor informații neconfirmate oficial (dar obținute din surse sigure, sub rezerva anonimatului), Ionuț Pucheanu, primarul reales al Galațiului, a primit rezultat pozitiv la testarea pentru depistarea coronavirusului. Sursele indică faptu ...(continuare)
Administratie - Se închide strada 1 Decembrie 1918. Cânt timp nu se va putea circula pe acolo și ce alternative sunt recomandate
Primăria municipiului Galați informează că, pentru buna desfășurare a lucrărilor de modernizare a străzii 1 Decembrie 1918, pe tronsonul cuprins între Piața Energiei și str. Tecuci, în perioada 5.10.2020 - 3.11.2020, traficul rutier va fi ...(continuare)
Administratie - Noile minibuze pentru Galați, un fel de foc de paie. Unul dintre ele s-a aprins în trafic, la numai câteva luni de la cumpărare
Nu că ar fi ceva nou pentru Galați, dar un minibuz aparținând societății de transport public din oraș a luat foc, joi după amiază, pe strada Dogăriei. Nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale, însă incidentul trezește o mul ...(continuare)
Administratie - Paradoxuri de pandemie. Școlile din Galați se închid din cauza virusului, dar primăria toacă 130.000 de lei pentru o paranghelie cu public
Street FOOD Festival revine în oraşul de la malul Dunării pentru o nouă ediţie, ce va avea loc în Grădina Publică, în perioada 1-4 octombrie, între orele 12,00 şi 23,00, în urma unui parteneriat încheiat între Primăria municipiului Gal ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact