Nr.3605, Vineri, 15 Decembrie 2017  
Home AdministratieCulturaEvenimentSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 12 ° C
Min : 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Dorin Otrocol a fost reinstalat în funcția de prefect după circa un an

      Noul prefect al județului Galați, Dorin Otrocol, a fost investit, luni, în funcție, el înlocuindu-l astfel pe Gabriel Panaitescu, după ce în urmă cu aproximativ un an Otrocol a fost înlocuit în funcția de prefect de Panaitescu.

      Dorin Otrocol a fost instalat, luni, în funcția de prefect al județului Galați în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Sala Mare a Prefecturii la care au participat ministrul Cercetării și Inovării, Lucian Georgescu, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Mihai Dan Chirica, dar și reprezentanți ai instituților deconcentrate. După intonarea imnului național, Lucian Georgescu a dat citire hotărârilor de Guvern privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Galați, de către Otrocol Dorin, respectiv aplicarea mobilității pentru Panaitescu Gabriel-Aurelian din funcția publică de prefect al județului Galați în funcția publică de inspector guvernamental.

      Dorin Otrocol, în vârstă de 62 de ani, provenit din rândurile PSD, a mai deținut funcția de prefect al județului Galați, din noiembrie 2013 până în octombrie 2016, prin detașare de la Ministerul pentru Societatea Informațională, unde ocupa funcția de director general al Organismului Intermediar pentru Promovarea Societății Informaționale. În trecut, Otrocol a mai fost subprefect în 2004, dar și vicepreședinte al Consiliului Județean Galați în perioada 1992-1996 și 2000-2003.

      Cu prilejul reinvestirii sale în funcția de prefect al județului Galați, Otrcol a spus că a avut o colaborarea forate bună în trecut cu reprezentanții insitituțiilor deconcentrate, adăugând că temerea lui ca mai mare este lgată de acțiunile de deszăpezire. ”Am avut o colaborare execelentă cu toți colegii din serviciile deconcentrate, îl cunosc foarte bine și pe domnul subprefect așa că nu văd de ce vor fi probleme. sigur, am o singură temere pe care o știți, problema zăpezilor și vorbeam cu directorul de la drumuri naționale de DN24d, dar sperăm că toate vor fi în regulă, înțeleg că și la nivelul CJ s-au semnat contracte până la sfârșitul anului, în rest să ne vedem sănătoși”, a spus Otrocol. Pe de altă parte, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, Otrocol a spus că va susține în continuare proiectul de punere în valoare a sitului arheologic Tirghina-Barboși. ”Pentru mine Tirighina este începutul formării poprului român și al limbii române și acolo ar trebui să acționăm, vorba aceea e primul mormânt creștinesc în zona Dunării de jos, de acolo ne tragem”, spus Otrocol.

      În octombrie 2016, Otrocol a fost înlocuit în funcția de prefect chiar de Gabriel Panaitescu, în vârstă de 58 de ani. Panaitesccu a mai ocupat și el înainte funcția de prefect al județului Galați în perioada mai 2008- februarie 2009 și pe cea de subprefect în perioada 2012-2014, după care a devenit inspector guvernamental.

      Pe de altă parte, fostul prefect Gabriel Panaitescu și-a exprimat către finalul ceremoniei rgretul că a fost înlocuit.

      ”Aș vrea să îi urez domnului prefect oOtrocol să nu aibă parte de evenimente nedorite, tuturor vă spun...vom vedea ce va fi mai departe și vă doresc sănătate. Mulțumesc domnului prim ministru, mulțumesc doamnei ministru, mulțumesc domnului secretar de stat, aș vrea să fiu răutăcios acum să spun că mi-au făcut un cadou de Moș Nicolae, nu-i nimic”, a spus Panaitescu.

      Pe parcursul ceremoniei de investire a noului prefect câțiva protestatri au afișat pe platoul din fața sediului Prefecturii un banner pe care scria ”#Vă vedem”.

     

     

     

     

     

     

     
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Primăria alocă peste 130.000 de lei pentru monitorizarea Falezei Dunării
Primăria municipiului Galați a făcut o achiziție de servicii de monitorizare a Falezei Dunării, valoarea contractului câștigat de firma S.C. Proexrom S.R.L. Iași. fiind de 130.000 lei fără TVA. Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, ...(continuare)
Administratie - Se redeschide Piața Rușilor
Comercianții de la Piața Rușilor vor putea începând de sâmbătă, 16 decembrie, să revină în spațiul destinat comerțului care între timp va fi reamenajat, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei Galați. În urma discu& ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEvenimentSocial Mica PublicitateContact