Nr.4096, Joi, 13 August 2020  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 33 ° C
Min : 22 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Grandomanie la Grand Hotel. PNL și USR-PLUS și-au făcut sediu de campanie, la Galați, într-un fost bordel de lux interbelic

      Când șef peste dreapta din Galați ajunge unul pe care-l cheamă Stângă, lucrurile n-au cum să iasă chiar cum trebuie. Iar când în lupta contra vânătorilor de ciolan îl propui pe unul Rodeanu, treaba se complică și mai tare. Însă nu despre simbolistici hazlii și aparențe este vorba de data asta, ci despre decizia PNL și USR-PLUS („păstorite” de cele două personaje amintite) de a avea un sediu de campanie electorală scump, că tot vorbesc ei despre ponderație în cheltuieli.

      Vorbim aici despre fostul „Grand Hotel" de pe strada Domnească nr. 38, înscris în Lista monumentelor de istorice de arhitectură ale oraşului, care a servit, multă vreme, drept sediu Primăriei municipiului Galaţi. Mai înainte, însă, a fost mai mult bordel de lux decât hotel, că Galațiul era cosmopolit și prin astfel de servicii. Pe de altă parte, la fel de adevărat este și că se spune că „politica e o curvă”, deci ceva legături ar fi.

      Una peste alta, până la finele anului, imobilul va fi sediu comun de campanie pentru PNL şi USR PLUS.

      Clădirea a găzduit luni, 27 iulie, primul eveniment politic: preşedintele PNL Galaţi, senatorul George Stângă, preşedintele USR Galaţi, deputatul Bogdan Rodeanu, şi presedintele PLUS Galaţi, Bogdan Dumitrescu, au semnat, în faţa presei, protocolul de susţinere a candidaţilor unici: Bogdan Rodeanu-pentru Primăria municipiului Galaţi, George Stângă-pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, iar Bogdan Dumitrescu pentru ce-o pica, acolo, căci, vorba ceea, unde mănâncă doi, mai mănâncă și al treilea.

      „Am ales această clădire pentru că este un simbol istoric al municipiului Galaţi. Clădirea are o istorie zbuciumată, dar este reprezentativă pentru municipiul Galaţi, pentru judeţul Galaţi, şi atunci când ne dorim să construim trainic în judeţul nostru, pe termen lung trebuie să ne legăm de lucrurile reprezentative pentru judeţul Galaţi. Împreună vom suporta toate cheltuielile şi clădirea este închiriată integral, va fi sediu comun de campanie pentru cele trei formaţiuni politice şi va fi la dispoziţia noastră până la sfârşitul acestui an", a declarat George Stângă, precizând că valoarea chiriei este confidenţială.

      Scumpă și degeaba, am zice noi. Mai bine, de banii ăia, cumpărau măști de protecție pentru bătrânii din cămine. Și câte un kil de mere. Campania se putea face și din sediile existente, fără costuri suplimentare și fără o grandomanie inutilă.

     
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Ce-au promis și ce-au făcut. Noua parcare etajată din Mazepa, deși arată decent, nu respectă decât în parte designul pe baza căruia s-a câștigat licitația
Începem să ne obișnuit în Galați cu sintagma „Pe-afară-i vopsit gardul, dar înăuntru-i leopardul”. Ni s-a demonstrat, cu vârf și îndesat, la realizarea copertinelor pentru pasajul din centru, acolo unde proiectantul a desenat niște co ...(continuare)
Administratie - Ce firme vor construi noul parc de aventură, în valoare de 4 milioane de euro, din Galați. Contractul a fost deja semnat
Primăria municipiului Galați a anunțat că a fost semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor în vederea realizării unui parc de aventură modern, la fosta Uzină de apă nr. 1, pentru care municipalitatea a obținut fonduri euro ...(continuare)
Administratie - Primăria Galați se transformă în agenție imobiliară. Terenuri publice scoase la vânzare preferențial
Șapte terenuri din proprietatea privată a municipiului Galaţi vor fi vândute unor firme sau persoane care au solicitat cumpărarea lor pentru că au ridicat acolo diverse construcţii. Vânzările au fost aprobate cu o majoritate lejeră de Consi ...(continuare)
Administratie - Aparate pentru dezinfectarea mâinilor în punctele importante din Galați. Câți bani a dat Primăria pe ele
Municipalitatea din Galaţi a anunţat că marţi, 4 august 2020, a început montarea de dispensere pentru dezinfectarea mâinilor în diferite locuri publice din oraş, în special parcuri, zone de promendadă şi sedii ale municipalităţii. „E ...(continuare)
Administratie - Jos denumirile proletcultiste de străzi! Direcția de Cultură propune o listă cu nume mari din istoria orașului și a țării
Cătălin Negoiță, directorul Direcției pentru Cultură Galați, propune autorităților locale să schimbe denumirilor proletcultiste ale unor străzi cu numele unor mari personalități ale neamului, unele având strânse legături cu municipiul ...(continuare)
Administratie - Președintele CJ Galați s-a încurcat în minciuni electorale. Acuză că i-a fost „băgat pe gât” un aparat pe care recent îl prezenta ca pe o mare realizare a mandatului
Social-democratul Costel Fotea, președintele CJ Galați, a început să se încurce în propriile minciuni electorale. De data asta a făcut-o ajutat de „pupila” sa în ale medicinei, nimeni alta decât Valentina Alina Dobrea, directoarea Spital ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact