Nr.3525, Vineri, 11 August 2017  
Home AdministratieCulturaEvenimentPoliticSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 22 ° C
Min : 11 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Strategia de dezvoltare locală a municipiului Galați 2016 – 2025, aprobată de Consiliul Local

     

      Consilierii locali, reuniți joi, în cadrul unei ședințe extraordinare, au aprobat, joi, hotărârea privind "Strategia de dezvoltare locală a municipiului Galați 2016 – 2025", document care conține un număr de aproximativ 200 de obiective.

     

      Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a declarat că necesitatea aprobării hotârârii a apărut în primul rând în vederea accesării de noi fonduri europene și având în vedere că strategia a fost realizată în 2016, suferind ulterior mai multe modificări, s-a ajuns la concluzia păstrării titulaturii care include și anul 2016. "Am încercat sa luăm o perioadă mai largă de abordare pentru dezoltarea durabilă a orașului; are în continuare titulatura de 2016 pentru că ea ca și strategie a aparut in 2016 și ar fi trebuit votata in 2016, dar la sugestia celor de la Agenția de Mediu a trebuit să modificăm anumite aspecte, să facă niște cercetări suplimentare, și atunci ea ca și titulatură nu avea rost să se schimbe, pentru că e aceeași, din 2016-2025. Și așa cum am spus această strategie poate fi modificată de-a lungul vremii ori de câte ori apar elemente noi care pot duce spre o cu totul altă viziune", a afirmat Pucheanu.

      El a precizat că în cadrul strategiei, care conține circa 200 de obiective, au fost actualizate mai multe aspecte. "Data trecută era trecută inclusiv termia în ea ca și strategie, de data aceasta evident că a fost updată pe noile reguli. Toată această strategie cuprinde măsuri care să ducă la dezvoltarea acestui oraș, de la spații verzi, la direcția în care trebuie să ne ducem. E imperios necesară să o avem pentru că e una dintre regulile minime pe care trebuie să le îndeplinim pentru a putea accesa fonduri europene. Să știți că o mare parte din proiecte sunt începute, o mare parte din ele sunt în licitație; miAe greu să vă spun ținând cont că e până în 2025; eu sper că toate cele trecute să poată fi realizabile. Acum să fim sinceri debicei îți propui mai mult să realizezi un minim necesar. Eu aș fi fericit dacă din 200 și am trece de 150 de investiții până în 2025 la Galați", a mai spus Pucheanu.

      Primarul a vorbit și despre o serie de obiective care ar urma să fei realizate în perioada următoare. "Ceea ce mă bucură este faptul că într-un târziu licitațiile noastre încep să treacă de avizările de la ANAP, avem parcarea supratern de la R5; avem de astăzi, o să puteți vedea și pe SEAP, LMK-ul, artera de la LMK. Am finalizat licitația de la parcarea de la Pedagogic cea care urmează a fi începută săptămâna aceasta sau cel târziu săptămâna viitoare se va semna contractul pentru începerea lucrărilor. Sunt în așteptare talciocul, târgul auto, DN2B-ul, modificat puțin la nivelul structurii sau sectorului pe care îl abordăm. Lucrurile au început să se miște zic eu. Și interioarele de cartier. A durat mai mult, a părut că nu facem nimic, din păcate hârtiile ne omoară", a mai afirmat Pucheanu.
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Lucrări pentru amanjarea unui parc și a unui loc de joacă în Țiglina 2
Primăria Galați a anunțat că în perioada următoare va fi semnat contractul pentru lucrările de proiectare și execuție privind obiectivul ”Amenajare parcare și parc Țiglina II aferent bloc E6”. Contractul, în valoare d ...(continuare)
Administratie - Program extins la Serviciul de Pașapoarte
Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple va avea programul de lucru extins în luna august, urmând să se primească documente și să se elibereze pașapoarte și în afara programului normal de lucru, în zilele de ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEvenimentPoliticSocial Mica PublicitateContact