Nr.3647, Vineri, 16 Februarie 2018  
Home AdministratieCulturaEvenimentSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer partial noros

Max
: 4 ° C
Min : - 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Trei persoane sunt cercetate pentru ultraj, după ce au lovit doi polițiști; pe de altă parte, un polițist a fost filmat în timp ce agresa un bărbat

      Trei persoane, care au agresat doi polițiști din Galați chemați să intervină în urma unei sesizări că în fața une case se face grătar chiar pe trotuar și se ascultă muzică la un volum mare, au fost reținute și urmează să fie prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă pentru ultraj, în timp ce pe Facebook au fost postate imagini cu un polițist lovind și agresând un bărbat adus la secție.

     

      Scandalul a pornit marți seara, pe strada Tecuci, din municipiul Galați, în fața unei case unde se făcea grătar și se asculta muzică la un volum mare, iar după ce mai mulți cetățeni au sesizat Poliția, un echipaj a fost trimis la fața locului. Potrivit anchetatorilor, în acest caz, trei persoane au fost reținute, după ce au lovit doi polițiști care vor necesita mai multe zile de îngrijiri medicale. "Din probele administrate până la acest moment a rezultat că la data de 13 februarie, seara, trei inculpați ar fi exercitat violențe împotriva organelor de poliție aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu care se deplaseseră la domiciliul acestora în urma unei solicitări formultate de un grup de cetățeni. În urma violențelor exercitate de inculpați, organele de poliție au suferit leziuni traumatice care au necesitat mai multe zile de îngrijiri medicale pentru vindecare", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Prchetului de pe lângă Judecătoria Galați, Liliana Manoliu.

      Cele trei persoane care au agresat polițiștii sunt cercetate pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice și urmează să fie prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă.

      Martori la eveniment, susțin însă că unul dintre polițiști l-ar fi agresat la rândul său pe unul dintre cei implicați în scandal. De altfel, pe Facebook au apărut imagini în care se poate observa cum la intrarea în Secția nr. 5 de Poliție din Galați un polițist lovește și bruscheză un bărbat aflat pe jos. "Un abuz din partea Poliției Galați; nu se ține cont de nimeni și nimic legea se face cu pumnul oriunde !!! I-au ridicat de la priveghi, a unui copil de 20 de ani, motivul nu au voie sa facă grătare pentru pomană. Un share ar merita... sa fie indentificat acest milițian", a scris pe Facebook un bărbat care a postat filmul.

      Între timp, și la nivelul IPJ Galați a fost demarată o anchetă internă cu privire la cele întâmplate și la comportamentul polițiștilor care au intervenit. "S-a dispus la nivelul IPJ constituirea unei comisii care va analiza modul în care a fost sesizat evenimentul și modul în care s-au respectat procedurile de intevenție și gestionare a evenimentului", a afirmat Gabriela Costin.
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Contract de aproape 3 milioane de lei fără TVA pentru reamenajarea secției de radioterapie a Spitalului Județean unde va fi un instalat un accelerator liniar de particule
CJ Galați a semnat un contract de aproape 3 milioane de lei, fără TVA, pentru extinderea și reamenajarea secției de radioterapie de la Spitalul Județean de Urgență în vederea instalării unui accelerator liniar de particule pentru pacienții cu afe ...(continuare)
Administratie - Gălățenii își pot schimba actele de identitate cu șase luni înainte de expirare
Pentru a evita aglomerația la ghișee pe perioada sezonului de vară, Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Galați vine în întâmpinarea cetățenilor, oferindu-le acestora posibilitatea de a-și schimba actele ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEvenimentSocial Mica PublicitateContact