Nr.3491, Luni, 26 Iunie 2017  
Home AdministratieEvenimentPoliticSocialSport Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 22 ° C
Min : 11 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Primăria ar putea cheltui peste 10 milioane de lei pentru construirea unui depozit pentru diverse deșeuri, bunuri sau mașini abandonate de cetățeni

      Consilierii locali din Galați au aprobat, joi, indicatorii tehnico-economici în vederea construirii unui depozit al Primăriei, pentru diverse deșeuri sau bunuri proprii, dar și pentru mașinile abandonate de cetățeni pe domeniul public, investiție care s-ar putea ridica la peste 10 milioane de lei, primarul susținând că în final suma va fi mult mai mică.

     

      Consilierii locali reuniți joi în ședință ordinară au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui depozit necesar pentru diverse materiale, bunuri rezultate din evacuări sau pentru mașinile abandonate pe domeniul public. Primarul Ionuț Pucheanu a afirmat în cadrul ședinței Consiliului Local că în momentul de față actualul depozit folosit de Primărie este neconform, motiv pentru care este nevoie de un nou spațiu."Pentru cei care nu au trecut pragul depozitului, e unul total neconform din toate punctele de vedere, e și baza canină acolo, e și depozit, bordurile și cu piatra cubică, pe lângă mobilierul din evacuări, două plasme...situația nu e ok. Într-adevăr nici nu e o prioritate, noi am plecat la drum, am făcut studiul de fezabilitate, urmează într-un viitor să alocăm și fondurile necesare începerii. Avem extrem de multe bunuri, proprietatea municipalității, amplasate pe domeniul public sau în alte zone, în clădiri proprietatea municipiului, care uneori care trebuiesc scoase, mă refer la țevi, piatra cubică, bordurile, șina ce poate fi folosită sau vândută, pe de alta parte avem mașinile abandonate pe domeniul public care sunt ridicate și sunt duse în acest depozit al Primăriei care până la momentul în care propriaterul poate veni sa si-o revendice trebuie să fie pur si simplu doar depozitată, daca se va merge la casare, ea poate fi vândută la fier vechi sau urmate procedurile legale. Apoi, partea acoperită, pentru că vor fi și hale acoperite, Primăria realizează în fiecare an un număr destul demare de evacuări, evacuările de cele mai multe ori să lasă și cu ridicarea bunurilor celui care a locuit până la momentul respectiv în respectiva locuință. Ele pe bază de proces verbal până la momentul în care propriatrul de drept vine și le ridică trebuie ținute într-un mediu care să nu le deterioreze", a afirmat primarul.

      Conform studiului de fezabilitate, valoarea totală a investiției este de 10.661.810 lei, însă primarul Ionuț Pucheanu a afirmat că în final suma va fi mult mai mică. "Terenul este al Primăriei, este o suprafață foarte mare, sunt halele care trebuie construite, sunt suprafețe de mii de metri pătrați ce urmează a fi betonate, sunt dotările aferente unui astfel de depozit, mă refer aici la motostivuitoare, la toată infrastructura necesară pentru funcționarea în condiții optime a unui astfel de depozit. Într-adevăr în prima fază poate face deliciul dvs. în mare măsură sumele avansate în primă fază în studiile de fezabilitate; avem experiența comună a faptului că în urma licitațiilor ele coboară undeva la 60 la sută, chiar uneori la mai mult de 60 la sută din sumele ce au fost propuse, bugetate pentru astfel de proiecte. Prin urmare, dacă vreți să vorbim de sume reale, efectiv care vor fi cheltuite vom putea vorbi doar după ce o licitație aferentă acestui proiect va fi încheiată", a mai spus primarul.

      Potrivit anexei hotărârii adoptate de consilierii locali, în prezent materialele rezultate din deșeuri, evacuari, reabilitari stradale, materialele pentru casare, bunuri pentru spectacole, piese de schimb auto, bunuri ale proiectelor europene sunt depozitate în două spații ale Primăriei, acestea fiind considerate insuficiente, improprii și fără să prezinte siguranță.
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Săptămână viitoare începe acordarea de ajutoare financiare pentru achiziționarea de surse alternative de încălzire și apă caldă
Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a anunțat, joi, că începând de săptămâna viitoare se vor acorda beneficiarilor ajutoarele financiare pentru achiziționarea de surse alternative de încălzire și apă caldă, până acum fiind depuse de că ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEvenimentPoliticSocialSport Mica PublicitateContact