Nr.4071, Vineri, 25 Septembrie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer insorit

Max
: 31 ° C
Min : 18 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

La naiba cu pandemia! Din toamnă, la Galați plouă cu festivaluri dubioase finanțate din bani publici

      Ai zice că dacă e pandemie s-a oprit planeta, iar obișnuitele șmenuri pseudo-culturale se vor amâna o vreme la Galați. Dar nu-i chiar așa. Programul de finanțare toamnă-iarnă estimat de municipalitatea din Galați ne scoate din buzunare niscaiva sute de mii de lei (niște miliarde de lei vechi, adică) pentru evenimente discutabile, căci nu-i clar ce sens are să aduni oameni la concerte și târguri în plină pandemie, în timp ce școlile și spitalele funcționează la regim de avarie tocmai pentru a evita aglomerația.

      În fine, dincolo de acest aspect ce ține de etică și de responsabilitate, intervin și chestiunile legate de maniera în care se toacă acești bani. Manieră care te cam face să exclami: ceva e putred în Danemarca noastră mică, de la malul Dunării!

      De departe, cel mai dubios eveniment finanțat de Primăria Galați va fi Târgul de Crăciun (știți voi: înșiruirea aceea de standuri cu cârnați, bere, chinezării și haine SH de pe Faleză). Programat între 4 și 20 decembrie (de ce începe în perioada alegerilor parlamentare e cam greu de înțeles, în afară că ar putea fi folosit de unii cu scopuri electorale) el este organizat de o firmă privată (Palmira Evens) și înghite de la bugetul orașului 190.000 de lei.

      Interesant este că din această sumă de 190.000 de lei, nu mai puțin de 60.000 de lei reprezintă bani pe care câștigătorul Palmyra trebuie să îi prevadă pentru „cheltuieli promoționale și publicitate”, adică pentru ziarele, televiziunile și posturile de radio locale. Suma este destul de mare (având în vedere sărăcia de publicitate din ultima vreme), dar gurile rele spun că e o afacere în trei, între un cotidian, un radio și o televiziune (toate locale) care au dat dovadă de o imensă abnegație în promovarea actualului primar Ionuț Pucheanu în perioada campaniei pentru alegerile locale. Nu dăm nume, că nu-i frumos să ne luăm de colegi, dar ar cam trebui, căci felul acesta de a buzunări bugetul public nu mai e presă, ci un soi de prostituție profitabilă.

      Cam pe aceleași coordonate morale și financiare se vor desfășura Street Food Park (8-11 octombrie; dar nu am înțeles de ce trebuie subvenționat din banii noștri un târg unde se vinde mâncare!), Zid Art Fest și un ciclu de parade de uniforme militare făcut de o asociație (oare de ce nu de Muzeul de Istorie și teatrele gălățene, care au și cu ce, și cu cine și mai sunt și finanțate deja din bani publici?).

      Bomboana de pe coliva banilor gălățenilor este finanțarea de către Primărie a unui serial de televiziune (da, pe asta se duc banii voștri!) făcut de o asociație de tip „căpușă”, dat fiind că e deținută de „băieți de băieți” ce sunt angajați ai teatrelor de stat din Galați, care s-au privatizat în timpul liber, dar tot pe bani publici.
Autor: Radu Grigorescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Gogorița electorală „Permis de Tecuci”. De fapt, e vorba doar de un birou de înmatriculări, deschis 12 ore pe săptămână
Începând de marți, 22 septembrie, gălățenii care locuiesc în zona de nord a județului nu mai trebuie să bată drumul la Serviciul Înmatriculări pentru operațiuni legate de vehicule. Asta deoarece s-a inaugurat, la Tecuci, un sediu secunda ...(continuare)
Administratie - Centru medical de permanență pentru locuitorii din Mazepa 1 și 2. Medicii asigură consultații noaptea și în weekend
Începând din 20 septembrie, un nou centru de permanență pentru servicii medicale este disponibil la Galați, aferent cartierelor Mazepa 1 și 2. Centrul medical se află pe strada Ovidiu nr. 10, chiar în curtea bisericii „Trei Ierarhi”, și ...(continuare)
Administratie - Premieră la Galați: autobuze speciale pentru transportul exclusiv al elevilor. Intră pe trasee din 22 septembrie
O veste bună pentru gălățeni: , pentru prima oară în ultimii 30 de ani, începând de marţi, 22 septembrie 2020, vor fi noi linii de autobuz dedicate exclusiv elevilor, astfel încât aceştia să ajungă în siguranţă la şcoală şi să ev ...(continuare)
Administratie - Trei săptămâni de trafic restricționat pe strada Domnească. Soluțiile de ocolire a zonei sunt foarte complicate
Începând de joi, 17 septembrie, traficul de pe strada Domnească va fi afectat de lucrări. Printr-un comunicat de presă transmis de Primăria municipiului Galați se precizează că, în perioada 17 septembrie-2 octombrie, pe strada Domnească, p ...(continuare)
Administratie - Surprinzător, primul certificat de urbanism 100% digital din România a fost emis la Galați. Cum a fost posibil
Primăria Galaţi este prima primărie din România care adoptă o astfel de soluţie ce a fost posibilă cu sprijinul FIDA Solutions, dezvoltator software, şi certSIGN Prestator Calificat de Servicii de Încredere. „Intenţia noastră este să v ...(continuare)
Administratie - Exproprierile de pe traseul marii centuri a Galațiului, în linie dreaptă. Se caută evaluatori autorizați ai proprietăților
Luată de unii „la preț de matineu”, marea centură ocolitoare a Galațiului (care ar trebui să ocolească orașul mai de departe, respectiv din Bădălan la Vânători, apoi la Smârdan și Șendreni) prinde tot mai mult contur. Autoritățile ...(continuare)
Administratie - Nesimțire de Galați: dozatoarele de dezinfectant sunt distruse și golite în serie de persoanele certate cu bunul-simț
Galați. Anul de grație 2020. Început de toamnă. Gălățenii își dau arama pe față din nou, fără jenă, parcă pentru a demonstra că nu degeaba Galațiul este „orașul roșu” și că este numărul 1 pe țară la videochat, prostituție ...(continuare)
Administratie - Am promis? V-am mințit! Sistemul public de închiriere a bicicletelor s-a dovedit o petardă electorală. „Poate în 2027”, spun edilii
Cele 370 de biciclete (cu 23 de stații automate de eliberare și de returnare) pe care primarul Ionuț Pucheanu le promitea gălățenilor în sistem "bike sharing", în cadrul unei investiţii de 13 milioane de lei, cu fonduri europene, s-au dovedi ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact