Nr.4161, Luni, 25 Ianuarie 2021  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 11 ° C
Min : -2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Pasajul de la Dunărea, fix ca prostul cu tichie de mărgăritar: are copertine SF, dar plouă în continuare înăuntru

      La doar cinci luni de la momentul inaugurării, intrarea în Pasajul "Dunărea" din zona Romarta deja seamănă cu cea de dinainte de reabilitare. E drept, acum are o copertină spectaculoasă, bună de fotografia și d epus pe Facebook, însă chestiunea de fond n-a fost rezolvată: apa se infiltrează în continuare în plafonul pasajului, tencuiala cade, totul arată dezolant.

      Plafonul este distrus din nou pe o porţiune importantă, iar apa de ploaie acoperă treptele şi bălteşte în interior. A costat 2.286.161,64 de lei cu TVA, dar pare să fie doar un pumn de sclipici peste un camion cu noroi, nimic mai mult. Cel puțin așa critică, vehement, gălățenii pe rețelele de socializare.

      Edilii le răspund că vor investiga și că vor pune constructorul să rezolve urgent problema.

      „Primăria municipiului Galați tratează cu maximă atenție situația de la Pasajul "Dunărea", un obiectiv foarte îndrăgit de gălățeni. Pasajul este un obiectiv aflat în garanție, constructorul fiind cel ce va suporta toate cheltuielile pentru remediere. Menționăm că garanția se va prelungi cu perioada necesară lucrărilor de remediere. Acum se lucrează la identificarea cauzelor și înlăturarea deficiențelor, lucru ce presupune injectarea de substanțe care să nu mai permită infiltrarea apei. Cele două copertine au rol decorativ și de protecție, cu mențiunea că pasajul are un sistem de colectare și scurgere a apelor pluviale. Pentru prima dată, centrul municipiului Galați a primit un aspect modern și deschis, iar Pasajul "Dunărea" face parte din amplul proiect de modernizare a zonei centrale", a transmis Biroul de presă al administraţiei locale.

      Doamne ajută!
Autor: Dan Popescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Opt blocuri din Galați, modernizate cu fonduri europene. Suma uriașă investită în acest proiect amplu
Primăria municipiului Galați informează că opt blocuri de locuințe vor intra în modernizare, după ce au fost atrase fonduri europene în cadrul unor proiecte de aproximativ 3,5 milioane de euro și au fost semnate contractele de lucrări. Co ...(continuare)
Administratie - Consilierul local care a lăsat pe altcineva să voteze, în fals, în locul lui, va fi sancționat. El va răspunde, însă, și penal
Scandalul legat de ședința de Consiliu Local din 17 decembrie 2020 se apropie de un deznodământ. La comisiile de specialitatea tocmai ce a ajuns un proiect de hotărâre privind sancţionarea consilierului local PSD Gheorghe Bezman pentru „abat ...(continuare)
Administratie - Primăria Galați promite o majorare importantă a burselor pentru elevi. Cu cât ar putea crește acestea
Primăria municipiului Galaţi a anunțat, pe 20 ianuarie, că primarul Ionuț Pucheanu va propune Consiliului Local, la proxima ședință, dublarea și chiar triplarea burselor pentru elevii gălățeni. „Copiii merită toată susținerea. De a ...(continuare)
Administratie - Parcul CFR își schimbă numele și intră în modernizare. Cum se va numi și cât va costa reamenajarea
Municipalitatea a decis: bătrânul parc CFR din Galați îşi va schimba oficial numele în Parcul "Carol I". Evident, așa și-ar dori executivul, mai rămâne de văzut dacă și consilierii locali vor fi de acord. Conform documentelor care au f ...(continuare)
Administratie - Majorarea impozitelor și taxelor locale a fost suspendată. Prefectul a dat în judecată Consiliul Local
Eugen Hristache, prefectul judeţului Galaţi, a formulat cererea de chemare în judecată a Consiliului Local Galaţi, prin care a solicitat Tribunalului Galaţi (Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal) constatarea nulităţii absolute parţial ...(continuare)
Administratie - Șantier pe strada Henri Coandă, până la jumătatea lunii martie
Primăria Galați anunță că, până pe 13 martie 2021, se vor executa lucrări la calea de rulare a tramvaiului de pe bulevardul Henri Coandă și la trotuarul de pe partea dreaptă a acestei artere, pe sensul de mers către bulevardul George Coș ...(continuare)
Administratie - Cum se calculează impozitul majorat pe autoturisme. Ce proprietari sunt afectați cel mai mult de creșterea taxei
Municipalitatea gălățeană a revenit cu precizările legate de modul cum se calculează impozitul majorate pe mijloacele de transport auto. Din simulările realizate rezultă cât se poate de clar că proprietarii de mașini de mic și mediu litra ...(continuare)
Administratie - Cum se desfășoară traficul pe porțiunea în lucru de pe Siderurgiștilor. Precizări de la administrația orașului
În vederea executării lucrărilor necesare pentru realizarea proiectului "Modernizare linii tramvai și carosabil străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918", Primăria municipiului Galați informează că, până pe data 12.02.2021, se vor ex ...(continuare)
Administratie - Drumul expres Galați-Brăila s-a împotmolit în contestații. Dosarul se judecă la Curtea de Apel București
Lucrurile devin tot mai neclare în privința drumului expres Galați-Brăila. În vreme ce Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) estimează în „Stadiul proiectelor de infrastructură" că în ianuarie 2021 ar p ...(continuare)
Administratie - A explodat impozitul pe mașini la Galați. Creșterea este de 55%, cea mai mare din ultimii 25 de ani
Noul an, dincolo de speranțele în mai bine în lupta cu pandemia, duce deocamdată o veste deloc plăcută pentru gălățeni: cresc impozitele pe mașini. Și nu oricum, ci cu un nivel fără precedent în ultimii 25 de ani. Pe lângă indexarea ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact