Nr.4092, Vineri, 23 Octombrie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 21 ° C
Min : 5 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Cele mai importante străzi din partea de nord a Galațiului, în șantier pentru 16 luni, pentru o amplă modernizare

      S-a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea străzilor Traian Vuia, Henri Coandă şi George Coşbuc (tronson str. H. Coandă - str. Al. Măcelaru) în cadrul unuia dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din ultimii ani, după ce municipalitatea a obţinut finanţare europeană în acest scop.

      În principal, se vor executa lucrări de: reabilitare a căii de rulare a tramvaielor-5.570 de metri de cale simplă; reabilitare şi modernizare a staţiilor de transport public de călători-16 staţii şi peroane de călători; construirea sau modernizarea pistelor pentru biciclete şi a trotuarelor, precum şi reabilitarea părţii carosabile; amenajare a 6.731 de metri pătraţi piste pentru biciclete; reabilitarea a 17.405 de metri pătraţi de trotuar şi 38.550 de metri pătraţi de parte carosabilă; plantare de arbori şi arbuşti; înierbări de-a lungul celor 2.594 de metri de străzi reabilitate.

      Din punct de vedere al tehnologiei de execuţie a lucrărilor se au în vedere următoarele etape: realizarea unei structuri rutiere cu straturi asfaltice noi, cu modificarea părţii carosabile prin realizarea de locuri de parcare noi, reamenajarea trotuarelor, execuţia de piste noi pentru biciclişti; execuţia liniei noi de tramvai, atât calea de rulare, cât şi reţeaua de alimentare, peroane noi şi schimbătoare de cale noi; reabilitarea şi repararea reţelelor edilitare subterane (de apă) din perimetrul lucrărilor de reabilitare la carosabil şi tramvai; reabilitarea iluminatului public stradal.

      De asemenea, sunt vizate amenajările peisagistice prin modernizarea spaţiilor verzi existente, cât şi a celor nou apărute în urma lucrărilor de modernizare, procurarea şi montarea de mobilier stradal nou; amenajarea în trotuare/carosabil de canalizatie subterană multitubulară cu camere de tragere pentru introducerea în subteran a diverselor reţele aeriene; realizarea dispozitivelor pentru preluarea şi evacuarea apelor pluviale; aducerea la cota proiectată a utilităţilor (capace cămine); amenajarea străzilor laterale pe o lungime de 25 m; realizarea semnalizării prin marcaje rutiere şi indicatoare rutiere.

      Primăria municipiului Galaţi mai are în derulare un proiect similar cu fonduri europene, în valoare de peste 20 de milioane de euro, ce vizează străzile Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918, care beneficiază astfel, pentru prima dată, de ample lucrări de modernizare.
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Ce lefuri încasează „boșii” din Primăria Galați. Surprinzător, nu primarul este cel mai bine plătit
Suntem siguri că vă întrebați deseori, mai ales când vă cad facturile în cap, cam cât de gros poate fi portofelul șefilor din Primăria Galați. Așa că ne-am gândit să vă punem la dispoziție un top al lefurilor din instituție, pe cifr ...(continuare)
Administratie - Masca de protecție a devenit din nou obligatorie pe tot teritoriul municipiului Galați. Cei prinși că nu o poartă vor fi amendați!
La nivelul județului Galați, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat luni seară următoarele măsuri pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS COV 2: Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoar ...(continuare)
Administratie - Primarul municipiului Galați, depistat cu Covid-19. În instituție au fost mai multe cazuri în ultimele luni
Potrivit unor informații neconfirmate oficial (dar obținute din surse sigure, sub rezerva anonimatului), Ionuț Pucheanu, primarul reales al Galațiului, a primit rezultat pozitiv la testarea pentru depistarea coronavirusului. Sursele indică faptu ...(continuare)
Administratie - Se închide strada 1 Decembrie 1918. Cânt timp nu se va putea circula pe acolo și ce alternative sunt recomandate
Primăria municipiului Galați informează că, pentru buna desfășurare a lucrărilor de modernizare a străzii 1 Decembrie 1918, pe tronsonul cuprins între Piața Energiei și str. Tecuci, în perioada 5.10.2020 - 3.11.2020, traficul rutier va fi ...(continuare)
Administratie - Noile minibuze pentru Galați, un fel de foc de paie. Unul dintre ele s-a aprins în trafic, la numai câteva luni de la cumpărare
Nu că ar fi ceva nou pentru Galați, dar un minibuz aparținând societății de transport public din oraș a luat foc, joi după amiază, pe strada Dogăriei. Nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale, însă incidentul trezește o mul ...(continuare)
Administratie - Paradoxuri de pandemie. Școlile din Galați se închid din cauza virusului, dar primăria toacă 130.000 de lei pentru o paranghelie cu public
Street FOOD Festival revine în oraşul de la malul Dunării pentru o nouă ediţie, ce va avea loc în Grădina Publică, în perioada 1-4 octombrie, între orele 12,00 şi 23,00, în urma unui parteneriat încheiat între Primăria municipiului Gal ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact