Nr.3585, Vineri, 17 Noiembrie 2017  
Home AdministratieCulturaEvenimentPoliticSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 12 ° C
Min : 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Cum se derulează proiectul pilot de colectare selectivă a deșeurilor

      După prima luna de implementare a proiectului pilot de colectare selectivă la sursă a deșeurilor de la apartamentele din cadrul asociației nr. 758, gradul de colectare a sacilor cu materiale reciclabile a ajuns pană la procent de 36,01 %, de la 9,55% în prima săptămână, potrivit unei informări transmise de Primărie. Astfel, cantitatea de materiale reciclabile care a ajuns în Stația de Sortare din acest proiect pilot a fost de 1205 kg.

      Proiectul pilot a început în data de 16 octombrie 2017 în cele 33 de scări ale Asociației de locatari nr. 758. Din cele 770 de apartamente, un număr de 597 sunt locuite la acest moment.

      În cadrul acestui proiect pilot, s-a beneficiat de sprijinul Poliției Locale, administratorului asociației și al șefilor de scară care s-au implicat în conștientizarea cetățenilor în ceea ce privește colectarea selectivă.

      "Rezultatele așteptate au fost confirmate după prima lună de implementare, după cum urmează:

      aspectul general al punctului de colectare deșeuri menajere la care Asociația este arondată s-a îmbunătățit, după ce a fost reorganizat prin dotarea cu noi containere de colectare selectivă; lipsa materialelor reciclabile accesibile a generat și lipsa interesului din partea sectorului informal - acest lucru s-a transpus în vandalizări mai rare ale punctului/echipamentelor de colectare; din punctul de colectare deșeuri menajere au fost colectate cantități mai mici de deșeuri menajere", se mai spune în comunicat.

      Asociațiile de proprietari sunt invitate să își manifeste intenția de a participa la proiectul de colectare selectivă din „ din ușă în ușă” printr-un e-mail la adresa: colectare_selectiva@ecosal.ro sau printr-o adresa către SP ECOSAL (adresa: strada Prelungirea Brăilei, nr.7A)
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Campanie pentru descurajarea mersului fără bilet cu autobuzul; călătorii vor fi îndrumați să urce pe ușa din față a mijloacelor de transport
Conducerea societății locale de transport public în comun din Galați va demara, la începutul lunii decembrie, o campanie pentru descurajarea mersului fără bilet cu autobuzele, călătorii urmând să fie îndrumați să urce pe ușa din față a mijloacelo ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEvenimentPoliticSocial Mica PublicitateContact