Nr.3812, Luni, 19 Noiembrie 2018  
Home AdministratieCulturaEvenimentSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo



Max
: ° C
Min : ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Raport final privind structura de rezistență a blocului B8

      Primăria municipiului Galați informează că a fost furnizat raportul final de expertiză pentru blocul B8, situat pe strada Melodiei nr.8, unde au apărut tasări. Imobilul expertizat a fost declarat ca fiind încadrat în Clasa Risc Seismic I – risc de prăbușire la cutremur.

      Din analiza la blocul B8 (scările 1 și 2) se poate concluziona că degradările structurale (diafragmele din beton) și implicit nestructurale (fisuri și crăpături la finisaje, pereți compartimentare, de închidere) sunt cauzate de tasările apărute la nivelul terenului de fundare care a fost umezit din diverse surse de apă, conducând la înclinarea blocului pe direcție Sud-Est / Nord-Vest, și de faptul că structura de rezistență nu este conformată seismic.

      Imobilul expertizat a fost declarat ca fiind încadrat în Clasa Risc Seismic I – risc de prăbușire la cutremur. Totodată, potrivit experților, la momentul actual, în regim static, structura de rezistență a blocului B8 (scara 1 și 2), nu prezintă risc iminent de cedare. Cu toate acestea, dacă tasările diferențiate existente nu se opresc (dacă nu se intervine în primă fază prin consolidarea terenului de fundare) este posibil ca structura de rezistență să cedeze și fără producerea unui seism.

      În plus, se menționează că fenomenele de tasare care au afectat terenul de fundare al blocului (scările 1 și 2) se transmit și perimetral și sunt propuse măsuri de expertizare/consolidare și pentru blocurile învecinate. Totodată, se recomandă luarea în calcul a realizării unui imobil nou, pe o structură recomandată pentru un sol care prezintă atributele celui pe care se află blocul B8, urmând normele actuale în vigoare;

      Până la realizarea lucrărilor de consolidare recomandate, experții precizează că este imperios necesar să fie stopate toate scurgerile de apă din rețelele existente în subsolul blocului, dar și în perimetrul acestuia.

      În raport se recomandă următoarele măsuri preliminarii în vederea consolidării clădirii existente: realizarea urgentă a unor lucrări de împrejmuire a imobilului și de semnalizare vizibilă atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte asupra riscurilor la care se pot expune cei care se află în apropierea clădirii; înștiințarea tuturor proprietarilor de utilități cu privire la riscurile de avariere/distrugere a dotărilor edilitare din zonă (gaz, apă potabilă, rețea canalizare, energie electrică, telefonie etc.) – ca urmare ca fenomenului de tasare care continuă.

      Primăria municipiului Galați va monitoriza cu măsurători topografice perimetrul afectat.

      Expertiza privind structura de rezistență a imobilului B8 situat pe strada Melodiei nr. 8 a fost realizată de societatea Proconrim S.R.L. Iași, valoarea contractului fiind de 78.000 de lei fără T.V.A.

     

     
Autor: V.I.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Aplicație pentru telefoanele mobile și film de prezentare a municipiului Galați
Primăria municipiului Galați a lansat, miercuri, aplicația mobilă Galați City App destinată locuitorilor și vizitatorilor orașului. Cu această ocazie a fost prezentat și filmul de promovare a municipiului Galați ...(continuare)
Administratie - Primăria depune cereri de finanțare pentru rambursare de cheltuieli de circa 16 milioane de euro
Primăria municipiului Galați va depune cereri de finanțare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile aferente proiectelor privind achiziția celor 17 troleibuze, implementarea sistemului e-ticketing și modernizarea străzii Traian, ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEvenimentSocial Mica PublicitateContact