Nr.4073, Marti, 14 Iulie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 33 ° C
Min : 22 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Prădător sexual lăsat liber de magistrați. Individul a terorizat în weekend femeile din zona Falezei. Agresorul ar fi ruda unei judecătoare

      Incident deosebit de grav, în acest weekend, la Galați, dar cu urmări la fel de revoltătoare și după intervenția oamenilor legii. Sâmbătă, 27 iunie, în zona Parcul Viva, pe Faleza Superioară, două femei au fost atacate de un individ care le-a agresat sexual, după ce în prealabil tânărul s-a dezbrăcat și le-a arătat toate cele trecătorilor. Absolut surprinzător, la 24 de ore după ce a fost reţinut, individul a fost lăsat liber, doar sub control judiciar, deși prezintă în mod cât se poate de evident pericol social.

      Incidentul s-a petrecut în jurul orelor 15,00, când în parc se aflau zeci de persoane, majoritatea părinţi cu copii şi adolescenţi. După ce și-a arătat organele sexuale tuturor și apoi s-a dezbrăcat complet, dezaxatul a atacat o femeie de 42 de ani, pe care a bruscat-o, încercând să-i smulgă hainele şi atingând-o în zonele intime. Femeia a scăpat cu fuga, însă în mâinile individului a intrat apoi o adolescentă de 16 ani, căreia i-a aplicat acelaşi tratament. Un poliţist de la Secţia 2 (care trecea întâmplător pe acolo), l-a prins în flagrant şi l-a încătușat.

      „Poliţistul s-a autosesizat cu privire la faptul că bărbatul în vârstă de 32 de ani, care are un certificat de handicap de nivel mediu, a agresat sexual două femei, cu vârste de 16 şi, respectiv, 42 de ani. Suspectul a fost reţinut şi predat lucrătorilor de la Secţia 1, unde a fost deschis un dosar penal pentru agresiune sexuală", a explicat Iulian Unguru, de la IPJ Galaţi.

      Deocamdată, numai adolescenta a făcut plângere împotriva individului cu porniri nesănătoase, însă reacția Justiției a fost surprinzătoare și revoltătoare: un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a luat decizia să-l plaseze pe acesta sub control judiciar pentru 60 de zile, ceea ce înseamnă că bărbatul este în continuare liber, deși locul lui este măcar într-un spital de boli psihice, dacă nu cumva după gratii.

      Acesta este și motivul pentru care poliţiştii fac un apel către femeile care au fost agresate de individ, să se adreseze autorităţilor, un număr mai mare de sesizări fiind esenţial pentru luarea unei măsuri privative de libertate pe termen lung. Un alt amănunt interesant legat de agresorul sexual este acela că, potrivit unor surse din zona anchetei, ar fi ruda unie judecătoarea din Galați. El a mai fost acuzat de câteva ori de agresiune sexuală, dar de fiecare dată a scăpat, fie pentru că victimele au decis să-l ierte (caz în care a fost doar amendat pentru tulburarea liniștii publice), fie pentru că judecătorii au concluzionat că nu sunt suficiente probe care să-i dovedească vinovăția.

     
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Deși pierde bani (publici) cu Zătun 1, CJ Galați va construi și Zătun 2. Are balta pește, cum ar veni
Dacă nu știați, Consiliul Județului Galați deține un complex de agrement (Zătun) unde se poate face un grătar, se poate o cazare, un pescuit, o plajă, un picnic, un love story, un șpriț de partid samd. Locul este plasat strategic, între m ...(continuare)
Administratie - Zece comune din județul Galați primesc fonduri speciale pentru a înlătura efectele inundațiilor și alunecărilor de teren
Guvernul României a aprobat alocarea a 327.278.000 de lei din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru unităţi administrativ-teritoriale (UAT) afectate de calamităţi naturale, în speci ...(continuare)
Administratie - O nouă etapă a dezinsecției la Galați. Sunt vizate zonele adiacente marilor bulevarde
A început o nouă etapă de dezinsecţie la Galați, care se va derula din 9 iulie 2020. Potrivit Primăriei municipiului Galaţi, pe 9 și 10 iulie, între orele 23,00 și 2,00, se va acționa cu echipamentul tip ULV (mare) pe principale artere ale ...(continuare)
Administratie - Noua groapă de gunoi de la Galați, în valoare de 60 de milioane de lei, va fi construită de firma unui fost senator PSD
Consiliul Județean Galați a anunțat că a fost emis ordinul de începere a lucrărilor la depozitul de deşeuri de la Valea Mărului, componentă prevăzută în cadrul Strategiei de Management al Deşeurilor din judeţul Galaţi. Cum ar veni, în ...(continuare)
Administratie - Polițist condamnat pentru corupție, dar repus în funcție pe furiș și ilegal. Acuzații grave la Poliția Locală
Caz uluitor la Poliția Locală Galați, acolo unde un polițist condamnat pentru fapte asimilate celor de corupție a reușit să se întoarcă în sistem pe furiș, fiind pus într-o funcție importantă, care conform legii nu poate fi ocupată de ...(continuare)
Administratie - Salariul sfidător al directorului de la Apă-Canal. Ridică peste 24.000 de lei pe lună!
În ciuda faptului că deține monopolul livrării apei potabile în Galați, compania publică Apă-Canal SA pere scăpată de sub orice control. Dincolo de faptul că la Galați este una dintre cele mai scumpe ape din țară (în condițiile în ca ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact