Nr.3629, Miercuri, 24 Ianuarie 2018  
Home AdministratieCulturaEvenimentSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer partial noros

Max
: 4 ° C
Min : - 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Oameni fără adăpost, internați de polițiștii locali

      Având în vedere atenționările meteorologice din ultimele zile, în cadrul Planului de măsuri „Hibernal” care se derulează la nivelul Poliției Locale Galați până la începutul lunii martie 2018, polițiștii locali din cadrul celor cinci Secții și-au concentrat activitatea asupra persoanelor fără adăpost, în timp ce Serviciul de Siguranță Rutieră, în vederea fluidizării traficului rutier, a fost prezent cu patrule în toate punctele importante ale municipiului.

      Până la această dată oamenii legii au internat la Centrul de Urgență pentru Persoane fără Adăpost un număr de cinci persoane, alte patru au ajuns în atenția cadrelor medicale de la Spitalul de Urgență „Sfântul Apostol Andrei”, o persoană a fost internată la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”, în timp ce 28 de persoane au refuzat sprijinul polițiștilor locali. Persoanele fără adăpost care au refuzat internarea provin din județele: Galați, Brăila, Tulcea.

      Tot în această perioadă a anului polițiștii locali atrag atenția și asupra faptului că, cetățenii municipiului, persoane fizice și juridice (asociații de proprietari, societăți comerciale), după oprirea intemperiilor, trebuie să îndepărteze zăpada și gheața (țurțuri) de pe trotuare, acoperiș, din fața imobilelor în care locuiesc sau își desfășoară activitatea.

      Persoanele care nu curăță zăpada și gheața din preajma locuințelor, dintre blocuri sau din fața spațiilor comerciale pe care le administrează riscă următoarele sancțiuni: persoane fizice – 100-600 lei; persoane juridice – 500-3.000 lei - conform prevederilor HCL 79/2002 sau amenzi cuprinse între 100 și 500 lei, atât pentru persoanele fizice cât și pentru cele juridice, conform prevederilor HCL 307/2006.

      „La nivelul municipiului Galați Poliția Locală intervine cu efective sporite de ordine publică și siguranță rutieră, în vederea fluidizării traficului rutier și pentru o bună intervenție a utilajelor de deszăpezire. Un alt punct important al activității noastre este legat de depistarea și internarea persoanelor fără adăpost. Având în vedere că temperaturile nu sunt foarte scăzute cei mai mulți au refuzat să fie duși în centrele specializate, iar nouă nu ne rămâne decât să îi monitorizăm deoarece internarea se face doar cu acordul persoanelor în cauză”, a precizat Petrică Hahui, director general - Poliția Locală Galați.

      Dacă situația o va impune, Poliția Locală Galați este pregătită să intervină în teren cu un total de 133 polițiști locali de ordine publică și siguranță rutieră și 19 autoturisme de serviciu.

     
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Primăria închiriază purificatoare de apă, deși apa potabilă din rețeaua publică respectă parametrii fizico-chimici și bacteriologici de calitate
Primăria municipiului Galați va închiria 16 purificatoare de apă pentru a fi instalate în sediile pe care le deține, motivând într-un document că "apa din rețeaua publică de apă potabilă conține sedimente, clor rezidual, eventuale pesti ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEvenimentSocial Mica PublicitateContact