Nr.4071, Vineri, 25 Septembrie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer insorit

Max
: 31 ° C
Min : 18 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Foste angajate de la Fiscul din Galați, trimise în judecată de DNA pentru corupție. Șpăgi modice pentru găuri imense la buget

      Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA)-Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au finalizat ancheta într-un dosar în care două foste angajate de la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați au fost anchetate pentru luare, respectiv, complicitate la luare de mită. La finalul anchetei, procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată a celor două fucnționare.

      Cazul scoate în evidență o situație alarmantă, cu caracter de fenomen, care face ca oamenii de afaceri „cu inițiativă” să scape, contra șpăgi modice plătite unor funcționari, de plata unor sume importante (datorate ca impozite, taxe și penalități de întârziere) către bugetul statului. Practic, bugetul statului este devalizat în mare măsură și prin această avalanșă de astfel de „ciupeli”, nu doar prin „tunurile” de proporții.

      Inculpatele din amintitul dosar e numesc Mariana Ion Cozma, la data faptei șef Serviciu Inspecție Fiscală din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Galați, și despre Roxana Cristina Grigorescu, la data faptei inspector principal la serviciul anterior menționat.

      Conform procurorilor, Mariana Cozma este acuzată de săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită, în timp ce Roxana Grigorescu este acuzată de săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită. În același dosar, procurorii au dispus trimiterea în judecată a trei persoane fizice, una dintre ele fiind reprezentantă a unor societăți comerciale, acuzată de săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și evaziune fiscală în formă continuată. Celelalte două persoane fizice sunt acuzate de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

      Anchetatorii au reținut în rechizitoriul trimis instanței de judecată faptul că, în calitate de șef al Serviciului de Inspecție din cadrul Direcției Finanțelor Publice Galați, inculpata Mariana Ion-Cozma ar fi pretins și ar fi primit de la reprezentantul unor societăți comerciale, prin intermediar, sumele de 4.500 de lei și 2.900 de lei, în anii 2013, respectiv, 2014. Banii au fost oferiți pentru ca angajata de la Finanțe să favorizeze două societăți comerciale, cu ocazia unor controale inopinate. "Concret, sumele de bani ar fi fost primite sub aparența a două contracte de acordare de burse private, ce figurează a fi încheiate între cele două societăți comerciale și o persoană din familia inculpatei Ion-Cozma Mariana, pentru ca în schimb aceasta să avizeze actele de control ale societăților respective, din care să fie trecute cu vederea unele nereguli constatate", explică procurorii DNA, care susțin că Roxana Cristina Grigorescu ar fi fost complice la primirea uneia din tranșele de bani.

      "Independent de faptele descrise anterior, reprezentantul societăților comerciale ar fi înregistrat în evidența contabilă a uneia dintre societățile pe care le controla, cu ajutorul altor două persoane, achiziții nereale de bunuri (cereale și îngrășăminte chimice), respectiv ar fi declarat fiscal achiziții nereale, pentru a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale în sumă totală de 484.362 de lei", mai arată anchetatorii.

      În acest dosar, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) s-a constituit parte civilă cu suma de 484.362 de lei, reprezentând prejudiciu în dauna statului. Dosarul este instrumentat de Tribunalul Galați.

     
Autor: Radu Grigorescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Gogorița electorală „Permis de Tecuci”. De fapt, e vorba doar de un birou de înmatriculări, deschis 12 ore pe săptămână
Începând de marți, 22 septembrie, gălățenii care locuiesc în zona de nord a județului nu mai trebuie să bată drumul la Serviciul Înmatriculări pentru operațiuni legate de vehicule. Asta deoarece s-a inaugurat, la Tecuci, un sediu secunda ...(continuare)
Administratie - Centru medical de permanență pentru locuitorii din Mazepa 1 și 2. Medicii asigură consultații noaptea și în weekend
Începând din 20 septembrie, un nou centru de permanență pentru servicii medicale este disponibil la Galați, aferent cartierelor Mazepa 1 și 2. Centrul medical se află pe strada Ovidiu nr. 10, chiar în curtea bisericii „Trei Ierarhi”, și ...(continuare)
Administratie - Premieră la Galați: autobuze speciale pentru transportul exclusiv al elevilor. Intră pe trasee din 22 septembrie
O veste bună pentru gălățeni: , pentru prima oară în ultimii 30 de ani, începând de marţi, 22 septembrie 2020, vor fi noi linii de autobuz dedicate exclusiv elevilor, astfel încât aceştia să ajungă în siguranţă la şcoală şi să ev ...(continuare)
Administratie - Trei săptămâni de trafic restricționat pe strada Domnească. Soluțiile de ocolire a zonei sunt foarte complicate
Începând de joi, 17 septembrie, traficul de pe strada Domnească va fi afectat de lucrări. Printr-un comunicat de presă transmis de Primăria municipiului Galați se precizează că, în perioada 17 septembrie-2 octombrie, pe strada Domnească, p ...(continuare)
Administratie - La naiba cu pandemia! Din toamnă, la Galați plouă cu festivaluri dubioase finanțate din bani publici
Ai zice că dacă e pandemie s-a oprit planeta, iar obișnuitele șmenuri pseudo-culturale se vor amâna o vreme la Galați. Dar nu-i chiar așa. Programul de finanțare toamnă-iarnă estimat de municipalitatea din Galați ne scoate din buzunare nis ...(continuare)
Administratie - Surprinzător, primul certificat de urbanism 100% digital din România a fost emis la Galați. Cum a fost posibil
Primăria Galaţi este prima primărie din România care adoptă o astfel de soluţie ce a fost posibilă cu sprijinul FIDA Solutions, dezvoltator software, şi certSIGN Prestator Calificat de Servicii de Încredere. „Intenţia noastră este să v ...(continuare)
Administratie - Exproprierile de pe traseul marii centuri a Galațiului, în linie dreaptă. Se caută evaluatori autorizați ai proprietăților
Luată de unii „la preț de matineu”, marea centură ocolitoare a Galațiului (care ar trebui să ocolească orașul mai de departe, respectiv din Bădălan la Vânători, apoi la Smârdan și Șendreni) prinde tot mai mult contur. Autoritățile ...(continuare)
Administratie - Nesimțire de Galați: dozatoarele de dezinfectant sunt distruse și golite în serie de persoanele certate cu bunul-simț
Galați. Anul de grație 2020. Început de toamnă. Gălățenii își dau arama pe față din nou, fără jenă, parcă pentru a demonstra că nu degeaba Galațiul este „orașul roșu” și că este numărul 1 pe țară la videochat, prostituție ...(continuare)
Administratie - Am promis? V-am mințit! Sistemul public de închiriere a bicicletelor s-a dovedit o petardă electorală. „Poate în 2027”, spun edilii
Cele 370 de biciclete (cu 23 de stații automate de eliberare și de returnare) pe care primarul Ionuț Pucheanu le promitea gălățenilor în sistem "bike sharing", în cadrul unei investiţii de 13 milioane de lei, cu fonduri europene, s-au dovedi ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact