Nr.3999, Vineri, 3 Aprilie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 14 ° C
Min : 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Peste 1.000 de gălățeni și-au pierdut locurile de muncă din cauza epidemiei de coronavirus

      Conform datelor centralizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Galați, zeci de firme locale au anunțat, ca efect al problemelor generate de criza coronavirusului, că și-au trimis angajații în șomaj tehnic sau că au apelat la concedieri colective.

      La sfârșitul săptămânii trecute se ajunsese la 1.062 de persoane aflate în această situație, însă numărul acestora crește permanent, pe măsură ce alte și alte firme intră în colaps, fie ca urmare a suspendării activității ca efect al aplicării ordonanțelor militare, fie pentru că numărul de comenzi s-a redus drastic.

      Deocamdată, cinci agenți economici din județul Galați au în derulare sau și-au comunicat intenția de a efectua disponibilizări colective, numărul persoanelor care urmează să fie sau au fost deja disponibilizate fiind de 499. Domeniile de activitate afectate de aceste disponibilizări colective, conform AJOFM Galați, sunt: fabricarea produselor textile, activități de jocuri de noroc și pariuri, fabricarea de mașini-utilaje și echipamente, industria construcțiilor metalice și a produselor din metal.

      La sfârșitul săptămânii existau deja 64 de firme din județul Galați și-au manifestat intenția de a trimite angajați în șomaj tehnic, numărul persoanelor afectate direct de această măsură fiind de 563. Vorbim aici de firme mici care activează în domenii precum: restaurante și alte servicii de alimentație, comerț, turism, alte servicii (saloane de înfrumusețare, coafor), cabinete stomatologice, învățământ privat (grădiniță), construcții.

      Conform prevederilor legale în vigoare, toate IMM-urile, persoanele fizice autorizate sau întreprinderile individuale vor beneficia de șomajul tehnic. Valoarea pe care o acoperă statul este 75% din salariul mediu brut, adică nu mai mult de 2.300 de lei. De asemenea, suma este acordată doar pentru perioada stării de urgență.

     
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Nu miroase deloc a bine în centrul Galațiului. „Să-și pună primarul așa ceva în poartă la vila lui!”
Câțiva vechi cititori ai publicației „Imparțial” ne-au atras atenția, zilele trecute, că în centrul urbei nu miroase deloc a bine, iar lucrurile s-au agravat de când a început să se încălzească vremea. Mergând pe urmele emanației ...(continuare)
Administratie - Fostul deputat Florin Pâslaru rămâne în continuare agățat la țâța Primăriei. Un nou contract de tip „sifon”
Primăria Galați preferă în continuare înregistrarea şi difuzarea ședințelor de Consiliu Local, contracost, la postul fantomă TV Galaţi (aparținând familiei fostului deputat Florin Pâslaru), deși are la îndemână soluția transmiterii ...(continuare)
Administratie - Parc de aventură de 4 milioane de euro în apropiere de Plaja Dunărea. Va fi gata în 2022
Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a semnat pe 1 aprilie contractul de finanțare europeană, de peste 4 milioane de euro, pentru realizarea unui parc de aventură modern, la fosta Uzină de apă nr. 1. Amenajarea parcului presupune rea ...(continuare)
Administratie - Medicii din Galați pot locui la hotel, pe cheltuiala Primăriei și CJ, pentru a nu-și infecta familiile
Pentru a-și proteja familiile, cadrele medicale din spitalele subordonate Primăriei și Consiliului Județean, cele mai expuse infectării cu noul coronavirus, au posibilitatea să se cazeze în mai multe hoteluri din oraș în această perioadă e ...(continuare)
Administratie - Autoritățile de la Galați sfidează epidemia de coronavirus cu un monument a cărui amplasare costă 58.500 de lei
Primăria Galați tocmai a lansat o achiziţie publică în valoare de 50.000 de lei, fără TVA (58.500 lei cu taxele incluse) pentru amplasarea monumentului de for public „Simbol” în sensul giratoriu „Cimitir Cătuşa”, cu care se pare că ...(continuare)
Administratie - 15 stații de încărcare a mașinilor electrice la Galați. Unde vor fi amplasate
Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu a anunţat că a semnat, luni, 30 martie 2020, contractul de finanţare pentru realizarea proiectului de achiziţie şi montaj pentru număr de 15 staţii de reîncărcare destinate maşinilor electrice. ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentSanatateSocial Mica PublicitateContact