Nr.3564, Joi, 19 Octombrie 2017  
Home AdministratieEvenimentSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 22 ° C
Min : 11 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Grădinițe din Galați și Tecuci cu nereguli, sancționate cu avertismente de comisarii de la Protecția Consumatorilor

      Șapte grădinițe din municipiile Galați și Tecuci au primit avertismente din partea comisarilor de la Protecția Consumatorilor care au descoperit o serie de nereguli. Spre exemplu, trei grădinițe aveau echipamente de joacă pentru copii care le puteau pune în pericol siguranța copiilor. Pe de altă parte, nicio grădiniță din cele șapte verificate nu informau părinții despre componentele din alimentele servite copiilor care provoacă alergii sau intoleranță.

     

      O acțiune tematică de control privind respectarea prevederilor legale din domeniul protecției consumatorilor în grădinițele cu program prelungit, particulare și de stat, desfășurată de comisarii de la Protecția Consumatorilor Galați, a scos la lumină o serie de nereguli. Șapte grădinițe din municipiile Tecuci și Galați care au fost verificate în perioada 11-22 septembrie, potrivit unui comunicat transmis marți de conducerea Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Galați. Astfel, deși constatat că toate grădinițele verificate îndeplineau condițiile privind spațiile de cazare, s-au găsit abateri în ceea ce privește starea dotărilor exterioare în vederea asigurării securității copiilor. La trei grădinițe s-a descoperit că în locul de joacă pentru copii, din curte, existau echipamente de agrement care puteau pune în pericol securitatea copiilor, fiind vorba despre: tobogan cu crăpături sau cu zone rupte, balansoar și leagăn cu scândură putredă sau cu exfolieri ale vopselei.

      Pe de altă parte, conducerea unei grădinițe din Tecuci nu a putut prezenta autorizațiile de funcționare sanitare și ISU, întrucât dosarele erau depuse în vederea înregistrării pentru eliberarea acestora, iar la o altă grădiniță din același municipiu s-a descoperit că aceasta nu deține autorizație sanitară de funcționare. Referitor la clauzele contractuale, la o singură grădiniță dintre cele 7 verificate s-a descoperit că în contractele încheiate cu părinții nu există informații cu privire la prețul/luna pentru hrană copiilor. Pe de altă parte, la o grădiniță din Tecuci nu s-a respectat meniul afișat în sensul că s-au dat copiilor la masă de prânz pulpe de pasăre în loc de piept de pui, față de cum era afișat. Totodată, copiii din două grădinițe primeau că desert produse care se înscriu la categoria produselor nerecomandate copiilor de vârstă preșcolară, în sensul că produsele depășeau limita admisă de zaharuri și de grăsimi.

      În ceea ce privește dotarea blocului alimentar, la o grădiniță s-a constatat starea necorespunzătoare a unor echipamente și obiecte. Astfel, în bucătărie și în spațiile anexe existau corpuri de mobilier, cu rol în depozitare și păstrarea veselei și alimentelor, cu melamină deteriorată, suprafețe utile cu vopsea scorojită, dar și uși nefuncționale la patru corpuri. În spațiul oficiului nu existau rastele pentru veselă folosită, în condițiile în care vesela se depozitează în coșuri de plastic.

      Pe de altă parte, la două grădinițe părinții nu erau informați despre cantitățile nete ale preparatelor ce erau servite copiilor . Nicio grădiniță din cele șapte verificate însă nu informau părinții despre componentele din alimentele servite copiilor care provoacă alergii sau intoleranță.

      Pentru abaterile constatate au fost aplicate șapte avertismente și s-a dispus măsură de oprire temporară a utilizării echipamentelor de joacă defecte și a mobilierului cu probleme, fiind oprite de la utilizarea la hrana copiilor a produsele care încalcă prevederile OMS 1563/2008.
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Directorul AFDJ Galați: Situația navigației pe Dunăre este acceptabilă, dar debitul fluviului va scădea în continuare
Directorul Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați, Dorian Dumitru, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că situația navigației pe Dunăre este acceptabilă, cu excepția sectorului Cernavodă-Bala, dar se așteaptă ca debitul fluviul ...(continuare)
Administratie - Gălățenii cu venituri modeste pot solicita formularele pentru ajutoarele de încălzire
Gălățenii care au venituri mici pot obține începând de luni formularele tipizate de cerere și declarațiile pe propria răspundere pentru a beneficia de ajutoare de încălzire a locuinței cu energie termică furnizată în sistem centralizat, gaze nat ...(continuare)
Administratie - Georgescu: Am deblocat faza a doua a proiectului privind angiografele; s-a mai lucrat cu ele, dar nu la întreaga capacitate
Ministrul Cercetării și Inovării, Lucian Georgescu, a anunțat, la Galați, că a fost deblocată partea a doua a proiectului privind angiografele existente din 2015 în diferite centre universitare medicale din țară, aparate cu care s-a mai lucrat, d ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEvenimentSocial Mica PublicitateContact