Nr.3812, Luni, 19 Noiembrie 2018  
Home AdministratieCulturaEvenimentSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
MeteoMax
: ° C
Min : ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Expoziție temporară „Fructe și semințe – Roadele Pământului”

      Joi, 15 noiembrie 2018, cu începere de la ora 11.30, la Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” Galați va avea loc vernisajul celei de a XIII-a ediție a expoziției temporare „Fructe și semințe – Roadele Pământului”, în organizarea secției Grădina Botanică. „În acest an vor fi prezentate eșantioane de fructe și semine de la un număr de aproximativ 200 de taxoni, conservați ex-situ în patrimoniul Grădinii Botanice, reprezentând arbori, arbuști sau plante ierboase, precum și soiuri din colecția de Cucurbitaceae. Planta “vedetă” a expoziției va fi iarba Sfantului Ioan - Salvia sclarea, a cărei denumire derivă din latinescul clarus, însemnând clar, și care provenea din faptul că semințele erau folosite pentru a „curăța privirea”, decoctul lor fiind utilizat pentru curățarea ochilor în cazul prezenței unui corp străin care cauza iritații”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții Complexului Muzeal de Științele Naturii.

      Tot în cadrul expoziției, publicul va putea participa la o conferință științifică în Sala Auditorium, începând cu ora 12.00, susținută de dr. Ion Bobaru de la Farmacia Faltis din Brăila, partener al acestei ediții de la „Fructe și semințe – Roadele Pământului. Ion Bobaru, doctor în științe farmaceutice, este cunoscut pentru rețetele proprii obținute din fructe și semințe din plante autohtone și exotice.

      Expoziția „Fructe și semințe – Roadele Pământului” de la Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați va fi deschisă pentru vizitare în perioada 15 noiembrie – 2 decembrie 2018 (09.00 – 17.00).

     
Autor: V.I.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Aplicație pentru telefoanele mobile și film de prezentare a municipiului Galați
Primăria municipiului Galați a lansat, miercuri, aplicația mobilă Galați City App destinată locuitorilor și vizitatorilor orașului. Cu această ocazie a fost prezentat și filmul de promovare a municipiului Galați ...(continuare)
Administratie - Primăria depune cereri de finanțare pentru rambursare de cheltuieli de circa 16 milioane de euro
Primăria municipiului Galați va depune cereri de finanțare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile aferente proiectelor privind achiziția celor 17 troleibuze, implementarea sistemului e-ticketing și modernizarea străzii Traian, ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEvenimentSocial Mica PublicitateContact