Nr.3708, Miercuri, 23 Mai 2018  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
MeteoMax
: ° C
Min : ° C
Poza zilei
Curs Valutar

AFDJ Galați dispune de un remorcher multifuncțional pentru operațiuni de salvare, stingerea incendiilor și spargerea gheții de pe Dunăre

      Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați dispune, începând de marți, de un remorcher multifuncțional pentru operațiuni de salvare, stingerea incendiilor și spargerea gheții de pe Dunăre, navă care a fost construită la Șantierul Naval Damen din Galați și care a costat peste 22,5 milioane de lei.

     

      La sediul Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați a avut loc, marți, o ceremonie de înmânare a certificatului de naționalitate pentru remorcherul multifuncțional "Farul", document care permite arborarea drapelului pe catarg, fiind îndeplinite astfel toate condițiile de navigație. Nava, care a costat peste 22.5 milioane de lei, a fost construită la Șantierul Naval Damen din Galați, lansată la apă anul trecut, însă livrată de curând Administrației Fluviale a Dunării de Jos. Remorcherul va fi folosit pentru operațiuni de salvare și stingere a incendiilor la nave, dar va putea fi folosit, în caz de nevoie, și pentru operațiuni de spargerea a gheții de pe Dunăre. Nava, de tip, ASD 2810 este un remorcher de manevră maritim - portuar, de înalta performanță, având un design modern, fiind proiectată pentru remorcare la cârlig, remorcare cu vinci și operațiuni de împingere. Propulsia navei este asigurată de două motoare principale cu pornire electrică și două unități de propulsive și guvernare active cu elice cu pas fix în duze, montate la pupa navei. Cu ajutorul acestora, nava atinge viteză 12.9 kn și tracțiune la punct fix de 58tf.

      Remorcherul multifuncțional este prima navă construită de Șantierul Naval Damen din Galați pentru AFDJ Galați.
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Dificultăți financiare, în continuare la Transurb
Conducerea Transurb a anunțat, într-un comunicat, că relația contractuală a societații cu Primăria Galați se desfășoară în continuare cu dificultate deoarece municipalitatea nu decontează la timp facilitățile acordate categoriilor ...(continuare)
Administratie - Primăria anunță o serie de măsuri pentru creșterea siguranței rutiere și fluidizarea traficului
Primăria municipiului Galați a anunțat că implementează o serie de măsuri de creștere a siguranței circulației rutiere și de fluidizare a traficului. Astfel, potrivit Biroului de Presă al Primăriei, se vor introduce o serie d ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentSocial Mica PublicitateContact