Nr.4093, Luni, 10 August 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 33 ° C
Min : 22 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Președintele CJ Galați s-a încurcat în minciuni electorale. Acuză că i-a fost „băgat pe gât” un aparat pe care recent îl prezenta ca pe o mare realizare a mandatului

      Social-democratul Costel Fotea, președintele CJ Galați, a început să se încurce în propriile minciuni electorale. De data asta a făcut-o ajutat de „pupila” sa în ale medicinei, nimeni alta decât Valentina Alina Dobrea, directoarea Spitalului Județean. Funcție în care doamna Dobrea a ajuns nu pentru că ar fi de vreo mare competență (căci s-a demonstrat că priceperea ei este cam pe la nivelul genunchiului broaștei), ci pentru că este membru cotizant al PSD și, mai ales, este fina lui Dan Nica, liderul organizației județene a partidului.

      După ce acum două luni Fotea și Dobrea uimeau mapamondul lăudându-se cu faptul că au reușit să aducă la Galați un aparat de tip PCR testare a Covid-19, acum, la plata facturii, se dau de fund înapoi și spun că de fapt nu ei l-au adus, ci doar s-au lăudat cu el. Ba chiar cer Ministerului Sănătății să achite factura pentru aparat și se plâng că le-a fost „băgat pe gât”. Situația este de o nesimțire crasă, mai ales că Fotea a folosit ambele situații (și la primirea aparatului, dar și acum) pentru un scop pur electoral, care nu are de fapt nicio legătură cu drepturile pacienților.

      „Am făcut 10 adrese către Direcţia de Sănătate Publică şi Ministerul Sănătăţii. Ne trezim nopţile cu unităţi, şi cu PCR-uri, că aşa este obiceiul ministerului, cum ne-am trezit şi cu combinezoane şi cu măşti FFP2 de la Unifarm şi le-am trimis înapoi pentru că erau neconforme. A ţinut domnul director de la Unifarm să ne ameninţe că are el grijă de noi. Asta s-a întâmplat acum o lună şi jumătate când toată lumea trebuia aprovizionată de Unifarm”, a aruncat bombița Valentina Alina Dobrea, vizibil stresată de faptul că este verificată de o comisie de anchetă din Ministerul Sănătății și că ar putea fi dată jos din fruntea bucatelor. Ce „bucate”, vă vom povesti pe îndelete într-o ediție viitoare, căci achizițiile publice de la Spitalul Județean au ajuns să sfideze bunul-simț.

      Evident, Dobrea vorbește despre „echipa” pe care o face cu șeful CJ (adică șeful ei pe linie de partid), într-un discurs grețos, de politruc sadea care se agață de ciolan. Iar Fotea îi ține hangul, că, deh, e în campanie electorală, iar oportunitatea de a stoarce voturi pe bază de bani publici nu-i de neglijat.

      ”Vrem să le spunem oamenilor că echipa de la Consiul Judeţului şi echipa de la Spitalul de Urgenţă este interesată de ce se întâmplă cu oamenii, cu cetăţenii şi cu sănătatea lor. Într-adevăr, situaţia este delicată pentru că nu ne-am mai confruntat cu o astfel de pandemie, cu un astfel de virus. Este o situaţie nouă pentru toţi, dar aceşti oameni care sunt aici îşi fac treaba. Dacă ne uităm pe cifre, sunt 4-4,5% din cadrele medicale care au contractat acest virus. Unii dintre aceştia nu au ştiut că s-au infectat şi au venit la serviciu. Este o situaţie generală în toată România. Ne-am îngrijit să avem permanent echipamente, materiale sanitare şi dezinfectanţi pentru ca angajaţii spitalului să se poată proteja şi pe ei, şi pe alţii. Epidemiologii veniţi de la Constanţa au concluzionat că se respectă circuitele în spital, că are dezinfectanţi şi materiale sanitare şi că nu reprezintă o problemă, aşa cum încearcă unii să o transforme şi să pună o pată neagră pe imaginea celei mai mari unităţi medicale din regiune”, spune Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi.

      Don Costel sare și în apărare finei bossului Nica, deci susţine că verificările făcute de corpul de control al ministrului Sănătăţii au fost făcute de persoane care nu aveau competenţa de a efectua astfel de controale. Competență, meștere? Dar tu ce competență aveai când ai ajuns să conduci un spital deși aveai doar diplomă de inginer agronom? Dar doamna Dobrea ce competențe medicale senzaționale are când e doar un simplu economist? Poate ai vrut să spui fățărnicie, don prezidente, nu competență!

      „Au venit două echipe de control de la Ministerul Sănătăţii, una de epidemiologi şi o echipă de la corpul de control, formată dintr-un medic veterinar, un jurist şi un medic radiolog. Să mă ierte Dumnezeu, dar nu cred că un medic veterinar sau un jurist au competenţa să verifice un spital din punct de vedere epidemiologic. Sunt trataţi 14-15.000 de oameni în Spitalul Judeţean, de către aceşti oameni”, susţine Costel Fotea.

      Un amănunt deloc lipsit de importanță, care arată cât de chitiți sunt pe minciună Dobrea și Fotea, este acela că ancheta derulată de Ministerul Sănătății nu vizează, de fapt, situație epidemiologică, ci gravele probleme manageriale și juridice ale spitalului județean, aspect asupra căruia vom reveni cu detalii în edițiile viitoare.

     
Autor: Aurelian Popa
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Ce firme vor construi noul parc de aventură, în valoare de 4 milioane de euro, din Galați. Contractul a fost deja semnat
Primăria municipiului Galați a anunțat că a fost semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor în vederea realizării unui parc de aventură modern, la fosta Uzină de apă nr. 1, pentru care municipalitatea a obținut fonduri euro ...(continuare)
Administratie - Primăria Galați se transformă în agenție imobiliară. Terenuri publice scoase la vânzare preferențial
Șapte terenuri din proprietatea privată a municipiului Galaţi vor fi vândute unor firme sau persoane care au solicitat cumpărarea lor pentru că au ridicat acolo diverse construcţii. Vânzările au fost aprobate cu o majoritate lejeră de Consi ...(continuare)
Administratie - Aparate pentru dezinfectarea mâinilor în punctele importante din Galați. Câți bani a dat Primăria pe ele
Municipalitatea din Galaţi a anunţat că marţi, 4 august 2020, a început montarea de dispensere pentru dezinfectarea mâinilor în diferite locuri publice din oraş, în special parcuri, zone de promendadă şi sedii ale municipalităţii. „E ...(continuare)
Administratie - Jos denumirile proletcultiste de străzi! Direcția de Cultură propune o listă cu nume mari din istoria orașului și a țării
Cătălin Negoiță, directorul Direcției pentru Cultură Galați, propune autorităților locale să schimbe denumirilor proletcultiste ale unor străzi cu numele unor mari personalități ale neamului, unele având strânse legături cu municipiul ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact