Nr.4219, Marti, 13 Aprilie 2021  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialTecuci Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 19 ° C
Min : 6 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Fantoma gropii de gunoi Rateș bântuie prin conturile județului Galați. 4 milioane de euro, plătiți pentru ceva ce pe hârtie s-a făcut deja

      Potrivit documentelor depuse de România la Comisia Europeană (pentru a scăpa de penalizările legate de neîndeplinirea obligațiilor de Mediu asumate la aderarea la UE), groapa de gunoi Rateș (aflată lângă Tecuci) este închisă din iulie 2015. Și nu doar că este închisă, dar ai noștri au raportat că locul a fost ecologizat și că pe teren cresc panseluțe și magnolii, ba chiar și cântă privighetorile.

      Ei bine, totul este o minciună. De fapt, groapa de gunoi a fost închisă (cât de cât) abia în 2019, iar între timp acolo s-au mai dus gunoaie cu duiumul, ilegal. Așa se face că acum, Consiliul Județean a decis să investească nu mai puțin de 4 milioane de euro pentru a repara ceea ce, teoretic, a fost reparat acum 6 ani. Se așterne un preș (scump rău!) peste gunoi, cum are veni.

      Totul a ieșit la iveală la ședința ordinară a Consiliului Județean de marți, 30 martie, când ordinea de zi a fost completată (așa, prin ricoșeu) și cu proiectul de hotărâre privind închiderea depozitului neconform din zona Rateș-Tecuci componentă a Sistemului de management integrat al deșeurilor în județul Galați.

      Prin soluţia propusă se realizează următoarele lucrări: excavarea deșeurilor, transferul și reamenajarea masei de deșeuri se va realiza astfel încât să se obțină taluzarea optimă la pantele și cotele din proiect, realizarea stratului suport precum și a sistemului de impermeabilizare și de închidere finală a depozitului neconform de deșeuri, înierbarea stratului acoperirii final, realizarea sistemului de captare, transport și neutralizare a gazului de depozit, a sistemului de colectare, transport și evacuare a apelor pluviale de suprafață a sistemului de gestionare a levigatului pe perioada execuției lucrărilor, realizarea platformelor tehnologice interioare, perimetrale depozitului, realizarea sistemului de monitorizare post-închidere a depozitului, constând în puțuri de monitorizare a calității apei freatice, marcatori de urmărire a tasării corpului depozitului închis și sistem de monitorizare a gazului de depozit, sau realizarea sistemului de alimentare cu energie electrică în zona de ardere controlată a gazului.

      Valoarea totală a investiţiei este de peste 21,6 milioane lei (inclusiv TVA), iar proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate de consilierii prezenți. Rămâne de văzut dacă onor Comisia Europeană se va prinde că a fost „trasă-n piept” cu grație de români în momentul în care, în 2015, a depus pe masa oficialilor europeni documentul prin care raporta îndeplinirea planului cincinal în patru ani și jumătate. Iar dacă se va prinde, va fi jale, căci sancțiunile pot ajunge la niște sute de milioane de euro. Deh, minciuna are picioare scurte.
Autor: Dan Popescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Traficul rutier a fost redeschis, din 13 aprilie, pe o parte din nou-modernizata stradă a Siderurgiștilor
Începând cu data de 13 aprilie 2021 s-a reluat circulația autobuzelor pe strada Siderurgiștilor, pe tronsonul cuprins între arterele Gheorghe Doja și Gheorghe Asachi. Potrivit Primăriei Galați, măsura a fost posibilă ca urmare a avansării ...(continuare)
Administratie - Încă 5 autobuze hibrid au ajuns în dotarea Transurb SA. Până de Paști vor pe pe trasee 20 de astfel de mijloace de transport
Primăria municipiului Galați informează că alte cinci autobuze hibrid noi și moderne, din lotul celor 20 achiziționate, au ajuns în flota societății Transurb și vor intra în circulație după procedurile de înmatriculare. Noile autobuze s ...(continuare)
Administratie - S-au reluat lucrările de asfaltare pe drumurile județene. Unde se află zilele acestea constructorii
Vești bune pe termen lung pentru șoferi, dar nu chiar așa bune pe termen scurt, căci traficul va fi îngreunat pe unele șosele. Încălzirea vremii a determinat începerea de noi asfaltări pe drumurile judeţene. Potrivit președintelui Consi ...(continuare)
Administratie - Clanul Hahuie rezistă la șefie. De 11 ani, Valentin Hahuie și rudele lui stăpânesc Direcția Silvică de la Galați
Direcția Silvică Galați. 2021. Deși puterea politică s-a tot transferat de la stânga la dreapta și viceversa, instituția împlinește în curând 11 de ani de când este condusă de același director: lieșteanul Valentin Hahuie. Știut ca om ...(continuare)
Administratie - Părculețul de la Parfumul Teilor are o nouă față. Modernizarea a costat circa 110.000 de euro, adică 110 euro/mp
Părculețul (că parc nu-i putem zice; n-are nici 1.000 mp) situat pe strada Domnească nr. 66, din zona Parfumul Teilor, s-a transformat într-un loc plăcut de relaxare, după lucrările de modernizare derulate de către Primăria municipiului Gal ...(continuare)
Administratie - Ceva ce n-a văzut nici Parisul. Primăria Galați plătește o sumă uriașă pentru inventarierea locurilor din cimitire cu... drona
Împănată de „lipitori de afișe” cu calificări îndoielnice, Administrația Cimitirelor a dus administrarea locurilor de veci din Galați la rang de haos absolut. Deși s-a cheltuit anual sume consistente pe lefuri frumușele de administrator ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialTecuci Mica PublicitateContact