Nr.4184, Joi, 25 Februarie 2021  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialSport Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer acoperit

Max
: 8 ° C
Min : -4 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Au licitat, dar au și suplimentat. Aqua park-ul de la Plaja Dunărea s-a scumpit brusc, cu încă un milion de euro

      Hodoronc-tronc, aqua park-ul de la Plaja Dunărea a pățit ca Făt-Frumos. Însă nu a crescut, ca amintitul erou de basm, în dimensiune, ci doar în preț. Licitat și adjudecat în 2018 la vreo 24,9 milioane de lei (executantă fiind „triada” Tancrad SRL-Lemacons SRL-Aqua Azur SRL), cu tot cu TVA, a sărit brusc la peste 30 de milioane de lei în 2021.

      Un proiect de hotărâre privind majorarea indicatorilor tehnico-economici, aprobaţi în decembrie 2018, va fi supus votului consilierilor locali la şedinţa ordinară de miercuri, 24 februarie. Trebuie spus că aceasta este a doua scumpire a proiectului, după ce anul trecut s-au mai pus câteva sute de mii de mei, probabil pentru a verifica „rezistența bugetului”.

      Prima scumpire a fost explicată prin niște lucrări suplimentare de deviere sau relocare a unor reţele şi de alimentare cu energie electrică a obiectivului. Și, ce să vezi? Noua scumpire, de aproape un milion de euro, este, paradoxal, tot pentru devierea de rețele, de ai zice că lângă plaja Dunărea funcționează Porțile de Fier sau câmpul de sonde de la Moinești. Și mai e ceva. Cică solul nu e așa de stabil precum se credea, constatare care ridică un uriaș semn de întrebare în legătură cu modul cum s-a realizat studiul geotehnic aferent proiectului. Practic, este cumva confirmat zvonul că studiile de fezabilitate sunt, de fapt, o afacere care aduce bani unor firme selectate pe canale politice, dar care nu-și fac treaba.

      Una peste alata, în vara acestui an, Plaja "Dunărea", reabilitată şi modernizată, ar trebui să-şi deschidă porţile. Recent, Primăria municipiului Galaţi dădea asigurări că lucrările sunt avansate şi că ar trebui să se încheie în luna iunie. Rămâne de văzut însă dacă nu cumva lucrările suplimentare (ce par complexe; implică și consolidarea terenului) vor da sau nu totul peste cap.
Autor: Dan Popescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Unde vor fi amplasate noile stații de încărcarea a mașinilor electrice, la Galați
Primăria municipiului Galaţi anunţă semnarea contractului de înfiinţare a unei reţele publice extinse de staţii de încărcare pentru maşinile electrice şi hibrid. Acesta presupune înfiinţarea a 15 astfel de unităţi cu încărcare rapid ...(continuare)
Administratie - Oricât ar părea de ciudat și de greu de crezut, la Plaja Dunărea chiar se construiește un aquapark
Știți deja „telenovela” cu aquaparkul de la Galați. Se târăște ca râma de vreo 8 ani, iar orice veste despre investiție a devenit cam ca „Lupul, băăă!” din celebra poveste cu Petrică mincinosul. Ei bine, stați așa, că nu-i așa ...(continuare)
Administratie - Directorul Transurb Galați, pe făraș! Primarul Pucheanu zice că-l schimbă în maximum o lună
Se sparge și gașca ALDE la Tranbsurb SA Galați (societatea de transport public urban), căci nimic nu-i veșnic. Așa s-a spart și gașca PAR/PUR de acolo, ce părea de nezdruncinat sub glorioasa conducere politică a marelui nostru contemporan E ...(continuare)
Administratie - Primarul Pucheanu face poliția internetului. Se ceartă singur pe Facebook, pe tema cine e mai tare-n fakenews
Zici că toate problemele orașului s-au terminat, că taxele locale au scăzut (deși au crescut), că toate străzile sunt ca-n palmă, că orașul e curat ca un pahar de cristal. Așa îți vine să zici când citești postările de pe Facebook al ...(continuare)
Administratie - Destituit în 2019 după un uriaș scandal, Ciprian Groza se întoarce la șefia Protecției Copilului Galați
Dat afară cu surle și trâmbițe în vara lui 2019 (după ce a încercat să bagatelizeze un viol al cărei victimă a fost o copilă de 14 ani dintr-un centru de plasament), fostul director adjunct al Protecției Copilului Galați, Ciprian Groza, ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialSport Mica PublicitateContact