Nr.3776, Luni, 24 Septembrie 2018  
Home AdministratieCulturaEvenimentSport Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
MeteoMax
: ° C
Min : ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Măsuri luate de autorități după confirmarea unui nou focar de pestă porcină africană

      Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, întrunit marți, a aprobat un plan de măsuri, în zona de protecție și cea de supraveghere ca urmare a confirmării focarului de pestă porcină africană în gospodăria situată în extravilanul municipiului Galați, pe Calea Prutului nr. 87.

      Potrivit unui comunicat transmis de Prefectura Galați, în urma confirmării, pe 3 septembrie 2018, a prezenței virusului pestei porcine africane de către Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală București – Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală s-au aplicat măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport.

      S-a instaurat, astfel, o zonă de protecție în jurul focarului, de minim 3 km, pe raza localității Galați, extravilan către Giurgiulești până la Port Docuri, și o zonă de supraveghere în jurul focarului, de minim 10 km, care include zona de protecție, pe raza municipiului Galați, limită nord – Metro; vest – Bulevardul Train Vuia, Strada Nae Leonard, Strada Saturn; sud – Trecere Bac; est – granița cu Republica Moldova, I.C. Bratianu și Grindu (județul Tulcea). În aceste zone, deplasarea și transportul porcilor pe drumurile publice sunt interzise, cu excepția cazului când sunt avizate de autoritatea veterinară; niciun animal domestic nu poate intra sau părasi o exploatație fără autorizare; animalele sunt suspuse catagrafierii și supravegherii clinice de către medicii veterinari etc.

      Totodată, se mențin filtrele de control și filtrele de dezinfecție, atât cele rutiere, cât și cele individuale din gospodăriile care dețin porci. Pe de altă parte, Administrația Porturilor Dunării Maritime Galați va interveni cu mijloace specializate pentru recuperarea eventualelor cadavre de animale de pe fluviul Dunărea, la solicitarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență și cu asistența specialiștilor Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Galați.

      Conform prevederilor H.G. 1214/2009 modificată și completată prin HG 484/2018, proprietarii animalelor afectate vor beneficia de despăgubiri.

      În comunicat se precizează că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic.

     

     
Autor: V.I.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Mihai
email protejat
Va rugam sa luati masuri si pentru
reasfaltarea drumului asfaltic din
satul Plesa (comuna Beresti Meria) ca
este macinat asfaltul de foarte multi
ani (foarte tare in zona Biserici) .
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Restricții de trafic pe bulevardul Oțelarilor pentru lucrări de asfaltare
Traficul rutier va fi restricționat, joi și vineri, pe bulevardul Oțelarilor, pe segmentul cuprins între intersecția cu bulevardul Galați și intersecția cu strada Brăilei, în această zonă urmând să se execute lucrăr ...(continuare)
Administratie - Furnizarea apei potabile va fi sistată marți în zona străzii Basarabiei
O parte dintre abonații casnici și agenții economici din zona străzii Basarabiei nu vor avea marți, 28 august, apă potabilă, fiind programate lucrări de modernizare a rețelei de apă. ”În cadrul lucrărilor de investi5 ...(continuare)
Administratie - Lucrări pe un nou segment al străzii Basarabiei
Noi lucrări pentru modernizarea străzii Basarabiei se vor derula, începând de joi, 6 septembrie, în cadrul proiectului ”Reabilitarea infrastructurii de transport inclusiv viaducte axa Est –Vest, intrări în Galați”, demarat în data d ...(continuare)
Administratie - Trasee de autobuz deviate de la 1 iulie
Traseele de autobuz 30 și 31 din municipiul Galați vor fi deviate începând de luna viitoare, ca urmare a lucrărilor de resistematizare de pe strada Brăilei, potrivit unei informări transmise de reperezentanții Primăriei. Începând din data ...(continuare)
Administratie - Mijloacele de transport în comun revin, începând de luni, la programul obișnuit
Societatea Transurb S.A. a anunțat că, începând cu data de 10 septembrie 2018, mijloacele de transport public local de călători vor circula după programul obișnuit, astfel încât frecvența de circulație va fi mai mare comparativ cu ...(continuare)
Administratie - Acord de cooperare între Poliția Locală Galați și Inspectoratul de Poliție Cahul
Un acord de cooperare între Poliția Locală Galați și Inspectoratul de Poliție Cahul – Republica Moldova a fost semnat, marți, la Galați, de reprezentanții celor două structuri. Prin acest acord se are în veder ...(continuare)
Administratie - Parcarea 2018: Sancțiuni de peste 170.000 de lei, aplicate în iulie de polițiștii locali
Un număr de 687 de sancțiuni contravenționale în sumă de peste 170.000 lei și 137 de puncte penalizare au aplicat în luna iulie, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră și polițiștii de ...(continuare)
Administratie - Programări online pentru eliberarea actelor de identitate
În vederea desfășurării în condiții optime a activității de lucru cu publicul și totodată pentru a gestiona mai bine fluxul de persoane, începând cu data de 03.09.2018, accesul cetățenilor la ghișeul de primiri acte se poate face și pe bază de progra ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Măsuri luate de...
Home AdministratieCulturaEvenimentSport Mica PublicitateContact