Nr.3545, Vineri, 22 Septembrie 2017  
Home CulturaEvenimentSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 22 ° C
Min : 11 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Invictus Team România pleacă la Toronto

      Echipa care va reprezenta România la Invictus Games Toronto 2017 va pleca joi, 21 septembrie, către Canada, cu un avion care va decola în jurul orei 9.30 de pe Aeroportul Internațional ”Henri Coandă”.

      România va fi reprezentată la Toronto de 15 militari răniți sportivi, care vor participa la șase discipline sportive individuale - tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la simulator, haltere, ciclism și înot. La acestea se adaugă, ca sport de echipă, volei din poziția șezând.

      Cei 15 militari români răniți în teatrele de operații, selecționați din lotul lărgit, au fost înscriși în competiția oficială, care va avea loc în perioada 23-30 septembrie, la șapte discipline sportive. La atletism este vorba despre maior Laurențiu Șerban, rănit în anul 2006, în Afganistan; plutonier Doru Hamza, rănit în anul 2008, în Afganistan; sergent Bogdan Dragomir, rănit în anul 2016, în Afganistan. La ciclism: plutonier adjutant principal Costel Stanciu, rănit în anul 2012, în Afganistan; plutonier adjutant Costinel Slăniceanu, rănit în anul 2006, în Afganistan; plutonier major Irinel Matei, rănit în anul 2008, în Afganistan.

      La canotaj în sală (la simulator): locotenent Ciprian Iriciuc, rănit în anul 2015, în Afganistan;

      plutonier major Dumitru Paraschiva, rănit în anul 2009, în Afganistan. La haltere: maior Nicolae Grigore, rănit în anul 2007, în Afganistan; plutonier adjutant principal Eugen Mănăilă, rănit în anul 2010, în Afganistan. La tir cu arcul: caporal Eugen Pătru, rănit în anul 2014, în Afganistan; plutonier Ionuț Butoi, rănit în anul 2008, în Afganistan; colonel Augustin Pegulescu, rănit în anul 2009, în Afganistan; colonel (rtr.) Dorin Petruț, rănit în anul 2007, în Irak. La înot va participa plutonier major Ionel Eugen Bida, rănit în anul 2010, în Afganistan. La disciplina de echipă „Volei din șezut” sunt înscriși toți cei 15 sportivi.

      "Participarea delegației României la aceste jocuri arată valorile specifice militarilor români: spiritul de învingător, coeziunea luptătorilor și solidaritatea umană", se arată într-un comunicat al MApN.

      Programul competițiilor poate fi consultat la adresa de web http://invictus.armataromaniei.ro/, iar informații suplimentare și transmisii în direct ale întrecerilor sportive se vor regăsi pe următoarele pagini de social media: https://www.facebook.com/mapn.ro/, https://www.facebook.com/InvictusTeamRomania/, https://www.facebook.com/Centrul.Televiziune.Film.MAPN/

     

     
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home CulturaEvenimentSocial Mica PublicitateContact