Nr.4219, Marti, 13 Aprilie 2021  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialTecuci Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 19 ° C
Min : 6 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Ceva ce n-a văzut nici Parisul. Primăria Galați plătește o sumă uriașă pentru inventarierea locurilor din cimitire cu... drona

      Împănată de „lipitori de afișe” cu calificări îndoielnice, Administrația Cimitirelor a dus administrarea locurilor de veci din Galați la rang de haos absolut. Deși s-a cheltuit anual sume consistente pe lefuri frumușele de administratori, arhivari, conțopiști și, evident, de șefi, lucrurile au ajuns să fie scăpate de sub control, iar scandalurile se înmulțesc. Sute de gălățeni reclamă anual că li s-au furat locurile de îngropăciune sau că le-a dispărut mortul, iar de fiecare dată autoritățile ridică din umeri. Habar n-au ce se întâmplă!

      Acesta este și motivul pentru care administrați orașului a decis să achiziționeze ceva ce n-a văzut nici Parisul: servicii de cartare și evidență a locurilor de înhumare din cimitirele "Eternitatea", "Ștefan cel Mare" și "Sfântul Lazăr". În acest sens, Primăria municipiului Galaţi a lansat o licitaţie la care aşteaptă oferte până pe 29 martie 2021. Valoarea estimată a contractului este de 500.000 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire este "preţul cel mai scăzut".

      Evident, e bine că se face, dar suma nu ar trebui să fie suportată din bugetul orașului (adică de noi, plătitorii de taxe), ci ar trebui imputată tuturor directorilor care au luat leafă degeaba pentru a munci la cimitire. Ce-au făcut: se vede. Nimic!

      Conform Biroului de presă al Primăriei, serviciile ce se doresc a fi achiziționate sunt următoarele: măsurare topo pentru fiecare loc de înhumare și întocmirea hărții cimitirului; parcelare cimitir, care presupune numerotarea parcelelor și rândurilor; întocmirea și listarea rapoartelor (după decedat/ parcelă/ rând/ loc de înhumare); software pentru evidență, ce va permite realizarea unui registru pentru fiecare cimitir. De asemenea, hărţile cimitirelor trebuie realizate în diferite formate, iar prelucrarea datelor din cimitir implică şi poze de pe fiecare loc de înhumare în parte.

      „Este pentru prima dată când se realizează această evidență a locurilor de înhumare, iar acest tip de cartare cu dronă este unul modern și eficient, fiind și o etapă necesară în perspectiva reabilitării cimitirului «Eternitatea»", a informat Primăria.

     
Autor: Radu Grigorescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Traficul rutier a fost redeschis, din 13 aprilie, pe o parte din nou-modernizata stradă a Siderurgiștilor
Începând cu data de 13 aprilie 2021 s-a reluat circulația autobuzelor pe strada Siderurgiștilor, pe tronsonul cuprins între arterele Gheorghe Doja și Gheorghe Asachi. Potrivit Primăriei Galați, măsura a fost posibilă ca urmare a avansării ...(continuare)
Administratie - Încă 5 autobuze hibrid au ajuns în dotarea Transurb SA. Până de Paști vor pe pe trasee 20 de astfel de mijloace de transport
Primăria municipiului Galați informează că alte cinci autobuze hibrid noi și moderne, din lotul celor 20 achiziționate, au ajuns în flota societății Transurb și vor intra în circulație după procedurile de înmatriculare. Noile autobuze s ...(continuare)
Administratie - S-au reluat lucrările de asfaltare pe drumurile județene. Unde se află zilele acestea constructorii
Vești bune pe termen lung pentru șoferi, dar nu chiar așa bune pe termen scurt, căci traficul va fi îngreunat pe unele șosele. Încălzirea vremii a determinat începerea de noi asfaltări pe drumurile judeţene. Potrivit președintelui Consi ...(continuare)
Administratie - Clanul Hahuie rezistă la șefie. De 11 ani, Valentin Hahuie și rudele lui stăpânesc Direcția Silvică de la Galați
Direcția Silvică Galați. 2021. Deși puterea politică s-a tot transferat de la stânga la dreapta și viceversa, instituția împlinește în curând 11 de ani de când este condusă de același director: lieșteanul Valentin Hahuie. Știut ca om ...(continuare)
Administratie - Părculețul de la Parfumul Teilor are o nouă față. Modernizarea a costat circa 110.000 de euro, adică 110 euro/mp
Părculețul (că parc nu-i putem zice; n-are nici 1.000 mp) situat pe strada Domnească nr. 66, din zona Parfumul Teilor, s-a transformat într-un loc plăcut de relaxare, după lucrările de modernizare derulate de către Primăria municipiului Gal ...(continuare)
Administratie - Fantoma gropii de gunoi Rateș bântuie prin conturile județului Galați. 4 milioane de euro, plătiți pentru ceva ce pe hârtie s-a făcut deja
Potrivit documentelor depuse de România la Comisia Europeană (pentru a scăpa de penalizările legate de neîndeplinirea obligațiilor de Mediu asumate la aderarea la UE), groapa de gunoi Rateș (aflată lângă Tecuci) este închisă din iulie 201 ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialTecuci Mica PublicitateContact