Nr.3755, Marti, 14 August 2018  
Home AdministratieEvenimentSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
MeteoMax
: ° C
Min : ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Pâine expirată, cu gramaj mai mic sau fără informații evidente privind alergenii, la comerciliazare; comisarii CJPC care au dat amenzi de 56.400 de lei

      Produse de morărit și panificație cu termenul de valabilitate depășit, cu gramaj mai mic decât în realitate sau fără informații evidente pe etichetă privind alergenii conținuți au fost găsite la comercianți din județul Galați de comisarii CJPC, în urmă unor controale, fiind aplicate amenzi de 56.400 de lei pentru neregulile constate.

     

      Comisarii de la Protecția Consumatorilor au desfășurat, în iunie, o acțiune de verificare a respectării prevederilor legale la comercializarea produselor de morărit și panificație în municipiile Galați și Tecuci precum și în mediul rural. Potrivit unui comunicat transmis joi de conducerea CJPC Galați, în urmă controlului, la un supermarket s-a găsit la comercializare pâine cu secară expirată, în timp ce un magazin alimentar comercializa arpacaș expirat de câteva luni. Totodată, în cadrul controlului au fost cântărite diverse sortimente de pâine pentru a constată dacă acestea respectă gramajul indicat de producător. Dintre toate acestea s-au găsit la comercializare două loturi de pâine, respectiv pâine de secară și pâine franzelă, ambele având declarată cantitatea de 500 g, dar la cântarire s-a constatat că nu depășeau 460 grame. Ambele sortimente au fost fabricate de producători din județul Galați, aceștia fiind sancționați contravențional.

      Deși legislația prevede că la comercializarea pâinii neambalate să fie înscrise pe un afiș denumirea producătorului, denumirea produsului , cantitatea netă , prețul per bucată și per kilogram, șaisprezece dintre operatorii economici verificați nu afișau aceste informații .

      Pentru produsele preambalate verificate în 10 magazine alimentare nu erau evidențiate substanțele alergene conținute.

      De asemenea, s-au găsit la comercializare covrigei care aveau înscrisă pe ambalaj o reclamă mincinoasă , aceea că nu conțîn aditivi.

      În total, au fost verificați 25 operatori economici aplicându-se 15 amenzi contravenționale în valoare de 56400 lei și 13 avertismente. Totodată, comisarii CJPC au oprit temporar de la comercializare 30,8 kg produse în valoare de 285 lei și definitiv 12,23 kg produse în valoare de 73 lei. Au mai fost verificate condițiile de transport și depozitare la care nu s-au constatat abateri.

      Conducerea CJPC Galați a transmis și câteva recomandări pentru consumatori. Astfel, aceștia sunt sfătuiți să nu cumpere pâine din locuri neautorizate; să refuze achiziționarea produselor de panificație arse, insuficient coapte sau care au dată durabilității minimale depășite; să solicite vânzătorului să arate produsul înainte de achiziționare pentru a-l putea refuză în cazul în care constată că acesta are modificări organoleptice - urme de mucegai, coajă întărită, etc.
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Parcarea 2018: Sancțiuni de peste 170.000 de lei, aplicate în iulie de polițiștii locali
Un număr de 687 de sancțiuni contravenționale în sumă de peste 170.000 lei și 137 de puncte penalizare au aplicat în luna iulie, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră și polițiștii de ...(continuare)
Administratie - Modificări privind circulația troleibuzelor miercuri și joi
Primăria municipiului Galați a anunțat că în perioada 08.08.2018 – 09.08.2018 se vor derula lucrări de modernizare a infrastructurii de transport public în comun, motiv pentru care vor exista modificări privind circulația troleib ...(continuare)
Administratie - Noi sensuri unice în municipiul Galați
Primăria municipiului Galați informează că, pentru fluidizarea traficului și siguranța circulației rutiere, începând de marți se vor efectua lucrări pentru semnalizarea rutieră verticală necesară implementării sensului unic ...(continuare)
Administratie - Trasee de autobuz deviate de la 1 iulie
Traseele de autobuz 30 și 31 din municipiul Galați vor fi deviate începând de luna viitoare, ca urmare a lucrărilor de resistematizare de pe strada Brăilei, potrivit unei informări transmise de reperezentanții Primăriei. Începând din data ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEvenimentSocial Mica PublicitateContact