Nr.3708, Miercuri, 23 Mai 2018  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
MeteoMax
: ° C
Min : ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Noi reglementări privind circulația pe drumurile publice

     

      Prevederile care permit suspendarea înmatriculării unui vehicul fără Inspecție Tehnică Periodică valabilă, precum și dacă vehiculul nu a fost înscris pe numele propietarului de drept la 90 de zile de la achiziționarea lui au intrat în vigoare. De asemenea, stațiile ITP vor fi obligate să monteze camere de supraveghere în service-uri.

     

      "Polițiștii vor dispune (...)suspendarea înmatriculării în cazul în care inspecția tehnică periodică a vehiculului nu este valabilă și în cazul în care noul proprietar nu a solicitat transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului", a transmis Poliția Rutieră. Din 20 mai a intrat în vigoare OG nr. 14/2017 care cuprinde o serie de prevederi care modifică și completează OUG nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice din România. Astfel, după expirarea ITP-ului, înmatricularea va fi și ea suspendată automat, online. Conform legii, va fi aplicată suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului pentru care inspecția tehnică periodică nu este valabilă.

      În cazul în care șoferul va fi găsit în trafic cu o mașină al cărei ITP este expirat, pe lângă amenda propriu-zisă vor fi reținute și certificatul de înmatriculare, plăcuțele cu numărul de înregistrare și se va elibera dovadă fără drept de circulație. În acest fel, șoferul nu va mai putea circula cu respectiva mașină, fiind nevoit să o mute cu ajutorul unei platforme.

      Suspendarea înmatriculării încetează la data la care vehiculul trece o nouă inspecție tehnică periodică. De asemenea, suspendarea înmatriculării se aplică și în cazul în care șoferii își vând mașinile, iar noii proprietari nu solicită autorității competente transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului. Suspendarea încetează la data transcrierii transmiterii dreptului de proprietate.

      Conducerea unui vehicul a cărui înmatriculare este suspendată constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 9 la 20 de puncte-amendă.

      De asemenea, stațiile ITP vor fi obligate să monteze camere de supraveghere în service-uri, Registrul Auto Român obligându-le să păstreze imaginile timp de șase luni. Sistemul de supraveghere trebuie să conțină minim două camere de supraveghere și un înregistrator digital.
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Dificultăți financiare, în continuare la Transurb
Conducerea Transurb a anunțat, într-un comunicat, că relația contractuală a societații cu Primăria Galați se desfășoară în continuare cu dificultate deoarece municipalitatea nu decontează la timp facilitățile acordate categoriilor ...(continuare)
Administratie - Primăria anunță o serie de măsuri pentru creșterea siguranței rutiere și fluidizarea traficului
Primăria municipiului Galați a anunțat că implementează o serie de măsuri de creștere a siguranței circulației rutiere și de fluidizare a traficului. Astfel, potrivit Biroului de Presă al Primăriei, se vor introduce o serie d ...(continuare)
Administratie - AFDJ Galați dispune de un remorcher multifuncțional pentru operațiuni de salvare, stingerea incendiilor și spargerea gheții de pe Dunăre
Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați dispune, începând de marți, de un remorcher multifuncțional pentru operațiuni de salvare, stingerea incendiilor și spargerea gheții de pe Dunăre, navă care a fost construită la Șantierul Naval Damen ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentSocial Mica PublicitateContact