Nr.4116, Miercuri, 25 Noiembrie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 21 ° C
Min : 5 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Ce lefuri încasează „boșii” din Primăria Galați. Surprinzător, nu primarul este cel mai bine plătit

      Suntem siguri că vă întrebați deseori, mai ales când vă cad facturile în cap, cam cât de gros poate fi portofelul șefilor din Primăria Galați. Așa că ne-am gândit să vă punem la dispoziție un top al lefurilor din instituție, pe cifre oficiale.

      Surprinzător, cel mai bine plătiţi din Primăria Galaţi au fost până acum (nu știm ce-o să fie în noua „legislatură”) viceprimarii Sorin Enache şi Picu Apostol Roman, care au săltat câte 12.168 de lei net pe lună. Bine, Picu a rămas deja pe dinafară, urmând să se mulțumească de acum încolo (dacă o vrea Pucheanu, că se aude nu prea ar mai vrea) cu cei 6.000 de lei de la Cantina de Ajutor Social. Buni și ăia, boss, nu?

      Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, este abia al treilea în clasament, cu un venit net de 10.951 de lei. De ce iau viceprimarii mai mult decât primarul? Ei beneficiază de nişte sume aferente gestionării proiectelor europene, că se pricep, că-s buni de gură, că-s tari în pix, că au skill, că și așa mai departe.

      Al patrulea în clasament este city-managerul Marius Humelnicu, al cărui card este maiBăi greu în fiecare lună cu 9.734 de lei. Pe locul 5 se află Radu Kovacs, secretarul municipiului Galaţi, cu o leafă lunară 9.485 de lei net. Urmează venitul net calculat şi plătit directorului executiv al Direcţiei de Dezvoltare, Infrastructură şi Lucrări Publice, Cristian Capeţis, de 9.440 de lei. Tot cu 9.440 de lei net a fost plătit şi directorul executiv al Direcţiei Impozite, Taxe şi Alte Venituri Locale, Daniel Stadoleanu.

      Urmează Vergiliu Vals, de la cârma Direcţiei Servicii Comunitare de Utilităţi Publice, cu 9.430 de lei net, apoi directorul executiv al Direcţiei Patrimoniu, Ionel Burtea, plătit cu 9.409 lei net lunar, la fel ca directorului executiv al Direcţiei Financiar Contabilitate, Rodica Câmpeanu. Directorul executiv al Direcţiei Relaţii Publice şi Managementul Documentelor, Cristi Ochiu, are o leafă netă de 9.400 de lei.

      Mirela Furtună, directoarea Serviciului Public Ecosal, subordonat administraţiei locale, este remunerată cu 8.269 de lei net lunar, iar directoarea executivă a Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Galaţi, Nicoleta Harţegan, cu 7.306 lei net.

      Așadar, chiar nu-i rău deloc să lucrezi la Primărie. Scoțând din ecuație combinatul siderurgic și șantierul naval, niciun director de companie privată din Galați nu reușește să rivalizeze cu funcționarii plătiți din banii voștri, fraierilor, căci în privat, pe funcții și atribuțiuni similare, veniturile sunt abia pe la 50-60% din cele ale bugetarilor.

     
Autor: Dan Popescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - A intrat Covidul în taxele și impozitele de la Galați. Activitatea de la ghișee a fost parțial suspendată
Direcția de Impozite, Taxe şi Alte Venituri Locale din cadrul Primăriei municipiul Galați a informat că își suspendă temporar câteva dintre activitățile cu publicul, ca urmare a măsurilor ce se impun după confirmarea unui caz de infectar ...(continuare)
Administratie - Lovitură de teatru în cazul de incompatibilitate al șefului de Direcția de Taxe Galați. Judecătorii au anulat decizia ANI
Lucrurile iau o turnură surprinzătoare în dosarul de incompatibilitate al lui Daniel Stadoleanu, director executiv al Direcţiei Impozite, Taxe şi Alte Venituri Locale din cadrul Primăriei Galaţi. Judecătorii Curţii de Apel Galaţi au dispus ...(continuare)
Administratie - Am avut surse bune: Cezar Bichescu este noul city-manager al municipiului Galați
Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, l-a desemnat, vineri, pe Cezar Ionuț Bichescu în funcția de manager public al municipiului Galați. ”Domnul Bichescu este un om de echipă, un om pe care mă pot bază, are expertiza necesară și ...(continuare)
Administratie - Începe haosul rutier în zona de nord a Galațiului. Strada Traian Vuia, în șantier amplu până la primăvară
De miercuri, 11 noiembrie 2020 și până luni, 31 mai 2021, traficul rutier va fi restricționat pe strada Traian Vuia (pe tronsonul cuprins între bulevardul Milcov și bulevardul Henri Coandă), iar Piața „Berthelot" va fi parțial închisă tr ...(continuare)
Administratie - Șef nou la Agenția pentru Protecția Mediului. Evident, fără concurs, adică prin ricoșeu politic
Știați că există o Agenție Județeană pentru Arii Naturale Protejate? Nu? Uite că există! A fost înființată în 2018, din motive știute (nu mai erau suficiente posturi disponibile pentru recompensarea lipitorilor de afișe) și este în e ...(continuare)
Administratie - O ofertă de nerefuzat din partea Primăriei Galați: un miliard de lei vechi ca să te uiți 14 luni la Viaductul către Combinat
În caz că nu știți Viaductul dintre oraș și Combinat nu mai este de ceva vreme al colosului siderurgic (care l-a preluat ca activ la momentul privatizării), ci a fost cedat gratis Primăriei Galați. Bine, odată cu podul municipalitatea a pre ...(continuare)
Administratie - Cine sunt noii viceprimari ai Galațiului și cum s-au împărțit comisiile de specialitate din Consiliul Local
În cadrul ședinței Consiliului Local din 2 noiembrie 2020 au fost aleși cei doi viceprimari ai municipiului Galați. Este vorba despre Enache Cristian-Sorin și Humelnicu Marius. Nimic nou sub soare, căci Enache a ocupat funcția și în precede ...(continuare)
Administratie - Negocieri avansate pentru numirea noului city manager la Galațiului. Cine este favorit la funcție
Deși primarul Ionuț Pucheanu a suflat momentan nicio vorbă despre posibilul înlocuitor al lui Marius Humelnicu în funcția de city manager (vă reamintim că Humelnicu a fost ales viceprimar, dar are șanse mari să fie deputat din 6 decembrie), ...(continuare)
Administratie - Cine sunt noii vicepreședinți ai CJ Galați. Instituția și-a desemnat și comisiile de specialitate
Pe 26 octombrie, în cadrul unei ședințe extraordinare, au fost aleși cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Galați. Deloc surprinzător (având în vedere componența CJ), ambii sunt de la PSD, însă surprinde oarecum faptul că, pen ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact