Nr.4161, Luni, 25 Ianuarie 2021  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 11 ° C
Min : -2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

O, ce veste minunată! La Galați s-au eliberat 111 de posturi de directori pentru lipitorii de afișe ai noii guvernări

      Avem vești extraordinare pentru lipitorii de afișe PNL, USR-PLUS și UDMR (adică din partidele care vor forma, aproape sigur, Guvernul). În județul Galați tocmai s-au eliberat (din 10 decembrie) 111 posturi de directori de școli ca urmare a expirării mandatelor titularilor.

      Drept urmare, aspiranții trebuie să-și prezinte de urgență dosarele la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Galați, în vederea includerii lor în procedura de selecție care este „deosebit de grea”. Hai, c-am glumit! De fapt, este un interviu cu o comisie stabilită de șeful ISJ (momentan liberalul Onuț Atanasiu, însă acesta va lăsa pe post un alt confrate politic, căci a obținut mandatul de deputat, iar în ianuarie își va prelua postul). Carnetul de partid va trebui scos la vedere (sau măcar insigna aceea cu săgeata galbenă), realizările din campania electorală vor atârna greu. Ce-i așa inginerie de priceput? La noi, veșnica depolitizare e de fapt politizare și mai și.

      Bine, în teorie, la interviul care va dura 15 minute, candidatul îşi va prezenta planul managerial şi va răspunde la trei întrebări din legislaţie. Apropo, se mai dau răspunsurile tot pe fax, sau s-a trecut la WhattsApp?

      Candidaţii interesaţi să participe la selecţie trebuie să-şi depună dosarul on-line sau a secretariatul ISJ până cel târziu pe 23 decembrie, cu menţionarea instituţiei şi a postului pentru care concurează. Actele necesare înscrierii sunt făcute publice pe site-ul ISJ la secţiunea "Noutăţi". În perioada 28-29 decembrie va avea loc analiza dosarelor, iar pe 30 decembrie se va publica programarea candidaţilor la interviuri.

      Între 4 şi 6 ianuarie 2021 vor avea loc interviurile, dar şi afişarea rezultatelor în aceeaşi zi după susţinerea probelor. În perioada 7-8 ianuarie se vor aviza listele cu propunerile celor care vor ocupa prin detaşare funcţia de director şi director-adjunct, până la organizarea concursului.

      Din municipiul Galaţi se vacantează posturile de director sau director-adjunct din zece grădiniţe, 22 de şcoli gimnaziale şi 19 licee. Printre licee se numără şi cele de elită, Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", Colegiul Naţional "C. Negri", Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu", Colegiul Naţional "Al. I. Cuza", "Racoviţă", "Dunărea", Arte, "Mircea Eliade", "Sf. Maria", "Aurel Vlaicu" (Metalurgic), "Traian Vuia" (Auto), "Carol I" (CFR), Colegiul Economic "Virgil Madgearu", "D. Moţoc", "Elena Doamna", "Saligny", "Paul Dimo" (Energetic), "Radu Negru" şi Marină. Restul posturile disponibile sunt în comunele județului.

     
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact