Nr.3893, Vineri, 19 Aprilie 2019  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
MeteoMax
: ° C
Min : ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Campanie de sterilizare a câinilor fără stăpân

      O organizație națională de protecție a animalelor (Animal Society) și una internațională (Four Paws) pregătesc o campanie unică de sterilizare a câinilor comunitari din Galați, cu implicarea comunității.

      Agreat cu Primăria Galați, planul celor două asociații se întinde pe doi ani și se va desfășura în mai multe etape. ”Suntem încântați de colaborarea cu una dintre cele mai importante organizații europene din domeniul protecției animalelor și avem încredere că, la sfârșitul acestui proiect desfășurat pe doi ani, orașul nostru va deveni un model demn de urmat și de alte autorități locale, fie ele din România sau chiar Europa de Est” a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

      Rezultatele campaniei vor fi măsurate de un institut sociologic profesionist, iar președintele Animal Society, dr. Anca Tomescu, a spus că speră ca, la finalul celor doi ani, Galațiul să devină un proiect pilot pentru rezolvarea într-un mod uman a problemei câinilor fără stăpân.

      ”Avem o experiență de peste 30 de ani în domeniul salvării și protecției animalelor și vă putem spune un lucru cert: că, dacă întreaga comunitate din Galați acceptă faptul că maidanezii de pe străzi sunt o problemă comună, a tuturor cetățenilor, dacă toți factorii de decizie ne sprijină și își dau mâna, atunci această problemă poate fi rezolvată într-un mod uman și eficient”, spune Anca Tomescu, președinte Animal Society.

      Four Paws și Animal Society au pus acum 16 ani bazele unui proiect unic în lume: organizațiile salvează câini de pe stradă, care ulterior sunt integrați în familii, apoi selectați și antrenați să devină câini de terapie.

      Foștii câini comunitari, astăzi eroi și membri ai marii familii Animal Society, lucrează de mulți ani, cu rezultate bune, alături de copii cu dizabilități, dar și de bătrâni instituționalizați. Totul se petrece sub supravegherea dr. Victor Chitic, psiholog specializat în interacțiunea om-animal, și el membru al asociației, care se ocupă de pregătirea câinilor și supraveghează terapia propriu-zisă și efectele acesteia.

      Mesajul Animal Society și Four Paws este clar: un câine de rasă comună poate fi mai bun decât orice câine de rasă, dacă îi este oferită această șansă.

     
Autor: V.I.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Cultura - Expoziție ”Pro Boholț” la Muzeul de Artă Vizuală
Muzeul de Artă Vizuală deschide miercuri, 10 aprilie, de la ora 18.00, expoziția de pictură ”Pro Boholț”. Expoziția sponsorizată şi organizată de Vasile Joantă cuprinde lucrări realizate în timpul taberei de creație ce s-a desfășur ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentSocial Mica PublicitateContact