Nr.3708, Miercuri, 23 Mai 2018  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
MeteoMax
: ° C
Min : ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Ce expoziții sunt deschise la Complexul Muzeal de Științele Naturii în "Noaptea Muzeelor"

      Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” Galați va marca, în noaptea de 19 spre 20 mai 2018, alături de mai multe instituții de cultură din România și Europa, acțiunea intitulată sugestiv „Noaptea Muzeelor”, manifestare al cărei scop este acela de a încuraja publicul larg, în special tinerii, să descopere colecțiile muzeelor în atmosfera nopții.

     

      Astfel, muzeul gălățean va fi deschis între orele 18.00 – 02.00, intrarea fiind liberă pentru toți vizitatorii în acest interval. Accesul publicului în „Noaptea Muzeelor” se va face doar pe poarta dinspre punctul de trecere BAC, între orele 18.00 – 01.30. Gratuitatea de vizitare se aplică doar la expozițiile proprii ale muzeului și la Muzeul Iluziilor Optice.

      "Gălățenii, și nu numai, amatori de știință, pot redescoperi la muzeul gălățean, în Noaptea Muzeelor, următoarele expoziții: „Valori patrimoniale” și „Minerale și cristale. De asemenea, Acvariul din cadrul muzeului îi așteaptă pe toți vizitatorii cu o nouă expoziție temporară, intitulată „Tentacule și tentacule”. Publicul este invitat să intre în minunata lume a peștilor, unde vor putea vedea expozițiile permanente „Ihtiofauna bazinului hidrografic al cursului inferior al Dunării”, „Ihtiofauna recifelor de corali”, „Ihtiofauna dulcicolă tropicală”, precum și expoziția temporară „Fosile vii – crabul potcoavă”", au anunțat reprezentanții instituției muzeale.

      Totodată, observatorul astronomic așteaptă publicul pe Terasa de observații astronomice, între orele 21.00 – 02.00, unde sunt pregătite toate instrumentele pentru observațiile astronomice de noapte, doar dacă vremea va permite acest lucru. La Planetariul muzeului, vizitatorii sunt invitați să vizioneze proiecțiile multimedia “În căutarea altor lumi. Călătorie prin Sistemul Solar”, “Universul suprem” și “Călătorie spre miliarde de stele”, după următorul program: 20:00, 21:00, 22:00, 23:00, 00:00, 01:00. Tot în cadrul Observatorul Astronomic mai pot fi vizitate expozițiile permanente "Descoperă singur Universul", "Sistemul solar" și fotoexpoziția "O scurtă incursiune prin Univers".

      "Noaptea muzeelor" a fost inițiată în 2005 la propunerea lui Donnedieu de Vabres, atunci ministru al Culturii și Comunicării din Franța, cu scopul de a atrage spre instituțiile muzeale un public cât mai numeros.
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Cultura - Festivalul Național al Cărții Axis Libri, în perioada 13-17 iunie; noua ediție este dedicată Centenarului Marii Uniri
Biblioteca Județeană V.A. Urechia organizează, în perioada 13-17 iunie 2018, cea de a X-a ediție a Festivalului Național al Cărții Axis Libri. Vor fi proximativ 55-60 de standuri mobile outdoor și două caravane de carte, cuprinzând produsele a ci ...(continuare)
Cultura - Festivalul Internațional de Animație „Gulliver” și-a desemnat câștigătorii
Cea de-a XXVI-a ediție a Festivalului Internațional de Animație „Gulliver”, eveniment organizat de Teatrul de Păpuși „Gulliver”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Galați, a ajuns la final. Festivalul are un caracter ...(continuare)
Cultura - Expoziție: "100 de ani de la Marea Unire. Jertfa pentru unitate și credință"
Gălățenii sunt invitați vineri, 18 mai 2018, de la ora 13:00, cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor, la vernisajul expoziției temporare "100 de ani de la Marea Unire. Jertfa pentru unitate și credință", la Muzeul Istoriei, Cul ...(continuare)
Cultura - Începe Festivalul Gulliver
Cea de-a XXVI-a ediție Festivalul Internațional de Animație “Gulliver” iese la rampă, în perioada 14-19 mai, cu 30 de spectacole pentru toate vârstele. Este vorba despre producții teatrale spectaculoase ce includ ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentSocial Mica PublicitateContact