Nr.4044, Marti, 2 Iunie 2020  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 25 ° C
Min : 14 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Controale ITM la firmele din Galați. Se verifică inclusiv măsurile de prevenire a pandemiei de coronavirus

      În ultima săptămână, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galați a derulat mai multe acțiuni de control la firme din construcții și la service-uri auto. Acestea au vizat identificarea și combaterea muncii nedeclarate, precum și domeniul securității și sănătății în muncă, inclusiv pe partea de măsuri pentru diminuarea răspândirii SARS-CoV-2.

      „Au fost identificate, la patru angajatori, 13 persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, astfel: o persoană depistată la muncă fără contract individual de muncă; 2 persoane depistate la muncă în perioada în care au contractul individual de muncă suspendat; 10 persoane depistate la muncă în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parţial. Au fost aplicate amenzi în valoare de 163.000 de lei, iar pentru neconformităţile constatate au fost dispuse 57 de măsuri", a informat ITM Galați.

      În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cele mai frecvente deficienţe au constat în exploatarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă electrice, neasigurarea echipamentelor individuale de protecţie şi lipsa controlului utilizării acestuia, precum şi neasigurarea unor sisteme de protecţie colectivă la lucrările de construcţii.

      „În domeniul construcţii, au fost verificaţi 18 angajatori, fiind aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale unui număr de 9 angajatori, din care 2 amenzi în valoare de 7.500 de lei. Au fost dispuse 22 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate şi s-a dispus oprirea din funcţionare unui echipament de muncă. În domeniul întreţinerii şi reparării autovehiculelor au fost verificaţi 32 de angajatori şi au fost dispuse 69 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate, fiind aplicate 69 de sancţiuni contravenţionale unui număr de 26 de angajatori", a mai precizat ITM Galați.
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Cultura - Amenajările interioare și exterioare de la noul Muzeu de Artă Vizuală costă o avere
Aproape 1,2 milioane de euro, din fonduri bugetare, reprezintă valoarea achiziției publice demarată de Consiliul Județean (CJ) Galați, în calitate de autoritate contractantă, pentru proiectul ”Amenajare spații de creație plastică și expo ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSocial Mica PublicitateContact