Nr.3585, Vineri, 17 Noiembrie 2017  
Home AdministratieCulturaEvenimentPoliticSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 12 ° C
Min : 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Vernisaj expoziția temporară „Fructe și semințe – Roadele Pământului” la Complexul Muzeal de Științele Naturii

      Joi, 16 noiembrie 2017, cu începere de la ora 11.00, la Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” Galați va avea loc vernisajul celei de a XII-a ediție a expoziției temporare „Fructe și semințe – Roadele Pământului”, în organizarea secției Grădina Botanică. Tematica expoziției urmărește abordarea a două aspecte: cel științific, prin intermediul eșantioanelor de fructe și semințe cu importanță botanică, recoltate din sectoarele Grădinii Botanice din Galați, precum și aspectul ornamental-practic, prin prezentarea colecției de cucurbitacee (dovleci). Dintre curiozitățile pe care vizitatorii le vor putea vedea expuse amintim fructul de Callicarpa, castravetele-jeleu sau fructul de persimon american. De asemenea, în cadrul manifestării „Fructe și semințe – Roadele Pământului” va fi deschisă și o expoziție de lucrări artistice, intitulată „Muguri” și realizată de 350 de copii de la mai multe grădinițe din Galați. Vor fi expuse aproximativ 700 de lucrări (tablouri), inspirate din universul vegetal al Grădinii Botanice, toate făcând parte dintr-un proiect este susținut de Atelierul de Creație „Acces Vizual Art” (AVA) Galați, coordonat de artista Gina Popa, care propune folosirea tehnicilor artistice in dezvoltarea creativității prin întrebuințarea diferită a unor obiecte: burete, ață, paie, bețișoare, etc. Proiectul beneficiază de sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Galați, alături de Grădinița “Otilia Cazimir”, Grădinița nr.36, Grădinița „Codruța”, Grădinița nr.47, Grădinița “Arlechino”, Grădinița nr.9, Grădinița nr.39, Grădinița “Omul de zapada” și Grădinița cu program normal nr.40 .

      Expoziția „Fructe și semințe – Roadele Pământului” de la Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” Galați va fi deschisă pentru vizitare în perioada 16 – 19 noiembrie 2017 (program 09.00 – 17.00).

     
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Cultura - Planul de management al directorului Teatrului Muzical conține pasaje întregi similare sau aproape identice cu cele directorilor altor instituții de cultură din țară
Planul de management pentru următorii patru ani al directorului Teatrului Muzical din Galați, Teodor Niță, conține pasaje întregi care seamănă foarte bine sau sunt identice cu cele din lucrările directorilor altor instituții de cultură din țară, ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEvenimentPoliticSocial Mica PublicitateContact