Nr.3662, Vineri, 16 Martie 2018  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitieSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer partial noros

Max
: 4 ° C
Min : - 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Primăria acordă tichete sociale cu ocazia Sărbătorilor de Paști

      Gălățenii cu venituri modeste pot solicita până pe 23 martie ajutoare de urgență, sub formă de tichete sociale, pentru Sărbătorile de Paști.

     

      Pot beneficia de aceste ajutoare pensionarii singuri sau familii de pensionari fără aparținători legali sau ai căror susținători legali nu au posibilități financiare; familiile cu 4 sau mai mulți copii în întreținere, pentru care vor face dovada frecventării unei forme de învățământ; familiile monoparentale cu 2 sau mai mulți copii în întreținere, pentru care vor face dovada frecventării unei forme de învățământ; familiile confruntate cu probleme grave de sănătate a membrilor acestora, care în urma anchetei sociale, a detalierii bugetului familiei, a cheltuielilor lunare și a actelor medicale prezentate la dosar, reprezintă cazuri sociale; persoanele adulte cu handicap gradul I,II,III sau care se afla în alte situații sociale deosebite, constatate în urma efectuării anchetei sociale.

      Condițiile care trebuie îndeplinite de persoanele/familiile care solicită ajutorul de urgență: să locuiască singuri, să nu aibă susținători legali sau alte persoane obligate prin lege la întreținere (obligație legală de întreținere, contract de întreținere sau de habitație viageră, etc.); venitul net lunar să fie sub 700 lei/lună/membru de familie; să nu dețină în proprietate: o altă locuință, teren în municipiul Galați sau în alte localități sau autoturism, cu excepția celor adaptate pentru persoanele cu handicap ori destinate transportului acestora sau persoanelor dependente; spațiul de locuit să nu depășească exigențele minimale pentru locuințe prevăzute în Legea nr. 114/1996, legea locuinței.

      Actele necesare sunt: cerere tip; actele de identitate ale solicitantului si ale membrilor familiei; acte care dovedesc situația materiala a solicitantului și a familiei acestuia (cupon pensie/indemnizație/alocație/venit minim garantat, adeverință salariu și alte acte doveditoare ale venitului realizat); acte medicale (actualizate) din care sa rezulte starea de sănătate precară ,dacă este cazul, (adeverință medic specialist, certificat de încadrare într-o categorie de persoane cu handicap, bilet de ieșire din spital).

      Cererile se pot depune până pe 23 martie 2018, zilnic de luni până joi, între orele 8:30-15:00 și vineri între orele 8:30-12:00 în următoarele puncte: Serviciul Public de Asistență Socială, din Str. Fraternității nr.1 unde sunt arondate cartierele Centru, Port, Zona Gării, Piața Centrala,Valea Orașului; Parohia Pogorârea Sf. Duh din str. Saturn la care sunt arondate Mazepa I si II, Țiglina I,II si III; la Centrul de Sprijin Social pentru Romi din

      Str.1 Decembrie 1918 nr.25 pentru Cartier Siderurgiștilor Vest, Cartier Aurel Vlaicu, Micro13B, 14, 38, Cartier Filești, Micro40, 39A, 39B, 39C; la Asociația Filantropică Sf. Antonie Cel Mare din B-dul Dunărea nr.70 unde sunt arondate cartierele Micro16, 17, 18, 19, 20 ,21, Cartier Barboși, Centura, Cartier Dimitrie Cantemir.

     

     
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Cultura - Artiștii de la Gulliver prezintă duminică spectacolul "Mica Sirenă"
Teatrul Gulliver vă invită să vizionați duminică, 18 martie, cu începere de la ora 10.30, spectacolul "Mica Sirena", una dintre cele mai populare montări ale teatrului. Frumusețea poveștii lui Andersen, creativitatea regizorală, disponibilitatea ludi ...(continuare)
Cultura - Festival de Film Polonez în perioada 15-18 martie, la Galați
Institutul Polonez din București și Muzeul de Artă Vizuală din Galați au plăcerea să vă invite la CinePOLSKA – Festivalul Filmului Polonez, eveniment ce se va desfășura în perioada 15-18 martie. Festivalul CinePOLSKA est ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitieSocial Mica PublicitateContact