Nr.3629, Miercuri, 24 Ianuarie 2018  
Home AdministratieCulturaEvenimentSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer partial noros

Max
: 4 ° C
Min : - 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Bustul lui Cuza, realizat din zăpada înghețată dintre blocuri

     

      Bustul lui Alexandru Ioan Cuza a fost sculptat din nou din zăpadă înghețată, în apropierea zilei Unirii Principatelor, de către un bărbat din Galați care și anul trecut a realizat în același mod bustul domnitorului, dar și pe cel al poetului Mihai Eminescu și o replică a statuii ”Cumințenia Pământului”, în continuare el dorind să sculpteze și busturile președinților Donald Trump și Vladimir Putin.

     

      Petru Darie, pensionarul de 76 de ani, din Galați, pasionat de sculptura în gheață, a realizat, din zăpada înghețată dintre blocuri, în cartierul Micro 21, un nou bust al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, ca și anul trecut. Bărbatul spune că deși iarna aceasta nu prea a nins la Galați, a reușit totuși, cu ajutorul vecinilor, să strângă zapadă pentru a sculpta bustul domnitorului pentru a marca Ziua Unirii Principatelor. „Până acum l-am tot cioplit, l-am tot aranjat. Am zis să-l aduc la adevăr cât de cât. Eu sper să nu nu fie prea cald ca să reziste până mâine și să-l admire tot cartierul. Seamănă puțin și cu Emil Constantinescu”, a spus Petru Darie

      Anul trecut, bărbatul a realizat tot din zăpada dintre blocuri bustul lui Alexandru Ioan Cuza, pe cel al poetului Mihai Eminescu și o replică a statuii ”Cumințenia Pământului”. În continuare el intenționează să sculpteze și busturile președinților Donald Trump și Vladimir Putin. „Ei hotărăsc soarta lumii așa ca să-i punem față în față, să vedem ce vrea unul, ce vrea altul...Avem și noi presonalități, dar ce așteaptă nu știu...Trebuie să iasă ei în față, nu politrucii de partid", a mai spus bărbatul.

      Până să iasă la pensie, Petru Darie a lucrat ca tehnician la o fabrică de mobilă, el fiind pasionat de desen și sculptură.
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Cultura - Expoziție de lucrări în miniatură, la Complexul Muzeal de Științele Naturii
O expoziție, în cadrul căreia vor fi prezentate publicului aproximativ 70 de lucrări în miniatură, va fi deschisă începând de vineri, 26 ianuarie, la Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță”. Vineri, 26 ianuari ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEvenimentSocial Mica PublicitateContact