Nr.3708, Miercuri, 23 Mai 2018  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
MeteoMax
: ° C
Min : ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Expoziție: "100 de ani de la Marea Unire. Jertfa pentru unitate și credință"

      Gălățenii sunt invitați vineri, 18 mai 2018, de la ora 13:00, cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor, la vernisajul expoziției temporare "100 de ani de la Marea Unire. Jertfa pentru unitate și credință", la Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos. Potrivit unui comunicat transmis de reprezentanții muzeului, expoziția se încadrează în tematica specifică Anului omagial al Unității de Credință și de neam și Anului comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918, și aduce în atenția publicului vizitator fapte, evenimente, personalități marcante care au contribuit la făurirea idealului național: unitatea de credință și de neam.

      Expoziția este realizată în colaborare cu Muzeul Național al Hărții și Cărții Vechi București; Muzeul Brăilei Carol I; Muzeul Vasile Pârvan Bârlad; Muzeul de Istorie Teodor Cincu Tecuci; Muzeul de Istorie Paul Păltănea Galați; Biblioteca V.A.Urechea Galați; Batalionul 300 Infanterie Mecanizată Sf. Andrei Galați; Asociația Tradiția Militară; Asociația Romilitaria Brăila; Asociația Tinerii și Viitorul Galați; Paul Brașcanu – colecționar; Ing. Cristian Dumitru – colecționar,

      Evenimentul va avea loc în Sala Sergiu Dumitrescu din cadrul Muzeului, Str. Domnească, nr. 141.
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Cultura - Festivalul Național al Cărții Axis Libri, în perioada 13-17 iunie; noua ediție este dedicată Centenarului Marii Uniri
Biblioteca Județeană V.A. Urechia organizează, în perioada 13-17 iunie 2018, cea de a X-a ediție a Festivalului Național al Cărții Axis Libri. Vor fi proximativ 55-60 de standuri mobile outdoor și două caravane de carte, cuprinzând produsele a ci ...(continuare)
Cultura - Festivalul Internațional de Animație „Gulliver” și-a desemnat câștigătorii
Cea de-a XXVI-a ediție a Festivalului Internațional de Animație „Gulliver”, eveniment organizat de Teatrul de Păpuși „Gulliver”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Galați, a ajuns la final. Festivalul are un caracter ...(continuare)
Cultura - Ce expoziții sunt deschise la Complexul Muzeal de Științele Naturii în "Noaptea Muzeelor"
Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” Galați va marca, în noaptea de 19 spre 20 mai 2018, alături de mai multe instituții de cultură din România și Europa, acțiunea intitulată sugestiv „Noaptea Muzeelor” ...(continuare)
Cultura - Începe Festivalul Gulliver
Cea de-a XXVI-a ediție Festivalul Internațional de Animație “Gulliver” iese la rampă, în perioada 14-19 mai, cu 30 de spectacole pentru toate vârstele. Este vorba despre producții teatrale spectaculoase ce includ ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentSocial Mica PublicitateContact