Nr.3564, Joi, 19 Octombrie 2017  
Home AdministratieEvenimentSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 22 ° C
Min : 11 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Gălățenii cu venituri modeste pot solicita formularele pentru ajutoarele de încălzire

      Gălățenii care au venituri mici pot obține începând de luni formularele tipizate de cerere și declarațiile pe propria răspundere pentru a beneficia de ajutoare de încălzire a locuinței cu energie termică furnizată în sistem centralizat, gaze naturale, energie electrică și combustibili solizi sau petrolieri. Astfel, potrivit Biroului de Presă al Primăriei, pentru energia termică în sistem centralizat documentele se pot obține de la asociațiile de proprietari, în timp ce abonații casnici care utilizează energia termică se pot adresa SC Calorgal SA Galați cu sediul în str. Crizantemelor nr.6, iar pentru gaze naturale, energie electrică și combustibili solizi sau petrolieri actele se pot obține de la Compartimentul Ajutoare pentru Încălzire din Str. Fraternității nr. 1. De asemenea, formularele se găsesc și pe site-ul Primariei Galați : www.primaria.galati.ro.

      De ajutorul lunar pentru încălzirea locuinței pot beneficia consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței energie termică furnizată în sistem centralizat și care au un venit net mediu lunar pe membrul de familie de până la 786 lei în cazul familiilor și de pana la 1082 lei în cazul persoanelor singure. În cazul consumatorilor vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței gaze naturale, energie electrică sau lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, ajutorul lunar pentru încălzirea locuinței se acordă familiilor și persoanelor singure al căror venit net mediu lunar pe membru, respectiv al persoanei singure este de până la 615 lei, în conformitate cu prevederile OUG nr. 70/2011 privind măsurile de protecție socială pentru perioada sezonului rece cu modificările și completările aduse prin HG 778/2013 și HG 559/2017. În cazul solicitării ajutoarelor pentru energia electrică, ancheta socială se efectuează obligatoriu pentru toate situațiile, în termen de 15 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii sau dacă au trecut mai mult de 3 luni de la ultima actualizare a informațiilor, în vederea verificării sistemului de încălzire utilizat.

      Informațiile pot fi obținute de la Primăria municipiului Galați – Compartimentul Ajutoare pentru Încălzire din str. Fraternității nr. 1, telefon: 0236/488 444, 0236/307 740 și de pe site-ul www.primaria.galati.ro.

      La completarea cererii, titularul are obligația de a menționa corect componența familiei, veniturile membrilor acesteia, numărul de camere, precum și bunurile mobile și imobile deținute.

      Cererea și declarația pe propria răspundere va fi completată cu majuscule, datată și semnată de către reprezentantul familiei (solicitant), fără modificări sau ștersături și trebuie să conțină un număr de telefon de contact (Modelul prevăzut în anexa nr. 1 la Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 50/2011, cu modificările și completările ulterioare).

      În situația în care solicitantul este beneficiar sau, după caz, primește ajutor social potrivit prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, și/sau alocație pentru susținerea familiei potrivit prevederilor Legii nr. 277/2010, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și solicită ajutor pentru încălzirea locuinței, acesta completează formularul de cerere prevăzut în anexa nr. 1a la normele metodologice aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 50/2011, cu modificările și completările ulterioare.

      Un titular are dreptul legal la o singură măsură de protecție socială, funcție de tipul de încălzire a locuinței (energie termică, gaze naturale, energie electrică sau lemne, cărbuni, combustibili petrolieri).

      Titularul are obligația de a comunica Primarului, prin depunerea la Compartimentul Ajutoare pentru Încălzire, a unei noi declarații pe propria răspundere, orice modificare intervenită în componența familiei și a veniturilor acesteia, în termen de 5 zile de la data modificării.

      În situația în care familiile și persoanele singure îndeplinesc condițiile de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinței pe parcursul sezonului rece, stabilirea dreptului de ajutor pentru încălzirea locuinței se face începând cu luna depunerii cererii, dacă aceasta este depusă până pe 20 ale lunii.

     
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEvenimentSocial Mica PublicitateContact