Nr.3708, Miercuri, 23 Mai 2018  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
MeteoMax
: ° C
Min : ° C
Poza zilei
Curs Valutar

AFDJ Galați dispune de un remorcher multifuncțional pentru operațiuni de salvare, stingerea incendiilor și spargerea gheții de pe Dunăre

      Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați dispune, începând de marți, de un remorcher multifuncțional pentru operațiuni de salvare, stingerea incendiilor și spargerea gheții de pe Dunăre, navă care a fost construită la Șantierul Naval Damen din Galați și care a costat peste 22,5 milioane de lei.

     

      La sediul Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați a avut loc, marți, o ceremonie de înmânare a certificatului de naționalitate pentru remorcherul multifuncțional "Farul", document care permite arborarea drapelului pe catarg, fiind îndeplinite astfel toate condițiile de navigație. Nava, care a costat peste 22.5 milioane de lei, a fost construită la Șantierul Naval Damen din Galați, lansată la apă anul trecut, însă livrată de curând Administrației Fluviale a Dunării de Jos. Remorcherul va fi folosit pentru operațiuni de salvare și stingere a incendiilor la nave, dar va putea fi folosit, în caz de nevoie, și pentru operațiuni de spargerea a gheții de pe Dunăre. Nava, de tip, ASD 2810 este un remorcher de manevră maritim - portuar, de înalta performanță, având un design modern, fiind proiectată pentru remorcare la cârlig, remorcare cu vinci și operațiuni de împingere. Propulsia navei este asigurată de două motoare principale cu pornire electrică și două unități de propulsive și guvernare active cu elice cu pas fix în duze, montate la pupa navei. Cu ajutorul acestora, nava atinge viteză 12.9 kn și tracțiune la punct fix de 58tf.

      Remorcherul multifuncțional este prima navă construită de Șantierul Naval Damen din Galați pentru AFDJ Galați.
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Cultura - Festivalul Național al Cărții Axis Libri, în perioada 13-17 iunie; noua ediție este dedicată Centenarului Marii Uniri
Biblioteca Județeană V.A. Urechia organizează, în perioada 13-17 iunie 2018, cea de a X-a ediție a Festivalului Național al Cărții Axis Libri. Vor fi proximativ 55-60 de standuri mobile outdoor și două caravane de carte, cuprinzând produsele a ci ...(continuare)
Cultura - Festivalul Internațional de Animație „Gulliver” și-a desemnat câștigătorii
Cea de-a XXVI-a ediție a Festivalului Internațional de Animație „Gulliver”, eveniment organizat de Teatrul de Păpuși „Gulliver”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Galați, a ajuns la final. Festivalul are un caracter ...(continuare)
Cultura - Expoziție: "100 de ani de la Marea Unire. Jertfa pentru unitate și credință"
Gălățenii sunt invitați vineri, 18 mai 2018, de la ora 13:00, cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor, la vernisajul expoziției temporare "100 de ani de la Marea Unire. Jertfa pentru unitate și credință", la Muzeul Istoriei, Cul ...(continuare)
Cultura - Ce expoziții sunt deschise la Complexul Muzeal de Științele Naturii în "Noaptea Muzeelor"
Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” Galați va marca, în noaptea de 19 spre 20 mai 2018, alături de mai multe instituții de cultură din România și Europa, acțiunea intitulată sugestiv „Noaptea Muzeelor” ...(continuare)
Cultura - Începe Festivalul Gulliver
Cea de-a XXVI-a ediție Festivalul Internațional de Animație “Gulliver” iese la rampă, în perioada 14-19 mai, cu 30 de spectacole pentru toate vârstele. Este vorba despre producții teatrale spectaculoase ce includ ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentSocial Mica PublicitateContact