Nr.4093, Luni, 10 August 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 33 ° C
Min : 22 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Fente politice de Covurlui. Ștefan Baltă a lăsat PNL-ul baltă sau Stângă se pregătește să dea o țeapă USR?

      Ceva pute rău la PNL Galați, căci unul dintre liderii importanți ai liberalilor, Ștefan Baltă (fost președinte al organizației municipale, fost candidat la șefia organizației județene, fost „mare speranță locală” etc) a luat-o cătinel pe alte căi politice. Și chiar dacă Baltă este cunoscut ca un cetățean destul de sucit și insubordonabil, faptul că aceasta și-a cam lăsat baltă colegii nu doar că stârnește controverse legate de el, ci aruncă mari semne de întrebare asupra onestității întregii tagme liberale de la Galați.

      Nu de alta, dar în ultimii ani, preluarea organizației județene de către George Stângă (îl știți: omul care-i cumpăra țigări fostului lider VP Dobre) pare să nu fi fost tocmai rețeta de succes a liberalilor. Aceștia au făcut, sub „domnia” lui Stângă, numeroase compromisuri toxice, atât cu PSD, cât mai ales cu partidele-balama animate de goana după ciolan. Așa se face că au ajuns în funcții publice, pe din dos (a se citi „fără a susține concursul cerut de lege”), tot felul de cozi de topor politice, cu competență cam pe nivelul genunchiului broaștei, dar sponsori de nădejde la partidele angrenate în decizie.

      Revenind la Baltă, trebuie spus că avem un fundal tenebros în chestiune și că acesta n-a lăsat liberalii baltă chiar așa, de-un „capriț”, ci după un scenariu destul de clar. Mai întâi și-a luat scatoalce de la Stângă pentru că a îndrăznit să vrea să fie rector al Universității de stat din Galați (acolo unde, cică, Stângă negociase deja în favoarea PSD treaba, se aude că la pachet cu sprijinul „trandafiriilor” în obținerea de contracte publice pentru firma de dezinsecție a liberalului).Tocmai aceste manevre ar fi dus la demisia lui Baltă din funcția de președinte al organizației municipale a PNL, în semn de protest pentru marginalizare și trădare.

      Apoi, Baltă a cochetat cu PMP, ceea ce l-a făcut, cică, pe șeful lui politic să-i taie craca urgent și să ofere oamenilor lui Băsescu ceva funcțioare publice (cu condiția să nu-i dea vreo șansă „fiului rătăcitor”. Sau cel puțin așa s-a crezut. A urmat și faza-șoc a alierii electorale a PNL cu USR-PLUS, ocazie cu care atât Baltă, cât și celălalt aspirant liberal la candidatura la Primăria Galați (Onuț Atanasiu) au constatat că au fost dați deoparte în favoarea lui Bogdan Rodeanu, de la USR.

      Însă bomboana de pe colivă a fost pusă abia acum câteva zile, când Ștefan Baltă a anunțat că este onorat că ecologiștii i-au propus să candideze la Primăria Galați. Hop-așa! Aparent, avem de-a face cu revolta tânărului lider liberal, care (iată, domle!) și-a găsit un loc unde să-și satisfacă orgoliul electoral. Bine, prin prisma alianței PNL-USR-PLUS, treaba sună cam nasol, însă Stângă are scuza că Baltă e un rebel. Ceea ce ar impune, totuși, suspendarea sau chiar excluderea lui din PNL.

      Însă cum reacția PNL întârzie, damful de putreziciune devine tot mai persistent în chestiune, căci își arată cornițele un interesant drăcușor politic. Adică senzația este că liberalii joacă la două capete și că, de fapt, nu prea au de gând să-l susțină pe Rodeanu la Primărie, ci pe Baltă. Însă această divizare nu poate avea decât un singur câștigător: pe Ionuț Pucheanu, de la PSD. Iar scenariul demonstrează (a câta oară) că George Stângă nu conduce PNL în interesul liberalilor sau al electoratului de dreapta, ci în propriul lui interes, căci blatul cu PSD devine cu zi ce trece tot mai evident. Fente politice de Covurlui, nimic mai mult.
Autor: Aurelian Popa
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Economic - Electrocentrale Galați se pregătește de închidere definitivă. Toți angajații vor fi dați afară din 23 septembrie
Închiderea sistemului centralizat de termoficare din Galați a produs un adevărat cutremur la Electrocentrale Galați. Dacă în 1990 societatea avea aproape 2.000 de angajați, fiind esențială atât pentru oraș, cât și pentru combinatul sider ...(continuare)
Economic - 870 de angajați din șantierele Damen Galați și Mangalia vor fi concediați. Restructurarea este pusă pe seama pandemiei
Grupul olandez Damen, care deține șantierele navale de la Galați și Brăila, a anunțat că va concedia 1.50 dintre angajații săi la nivel global, iar 870 dintre aceștia lucrează în unitățile din România. „La ȋnceputul acestui an, Gr ...(continuare)
Economic - Marea centură a Galațiului va fi făcută de firme abonate la bani publici, controlate de controversatul Dorinel Umbrărescu, supranumit „regele asfaltului”
Gata, se știe cine va construit marea centură ocolitoare a Galațiului, un proiect cu o valoare amețitoare, de aproape un miliard de lei noi (mai exact de circa 800 de miliarde de lei vechi), cu tot cu taxele aferente. O asociere de firme controla ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact