Nr.4184, Joi, 25 Februarie 2021  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialSport Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer acoperit

Max
: 8 ° C
Min : -4 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Cum își bate joc APDM Galați de o subvenție europeană de 90 de milioane de euro. Portul multimodal, scufundat de incompetență

      Se deschide cutia Pandorei în privința incompetenței din ce în ce mai clare a conducerii numite politic, fără niciun fel de argument profesional, la Administrația Portuară a Dunării Maritime (APDM) Galați.

      Cel care a ridicat primul piatra este senatorul PSD Marius Humenicu, fostul city-manager al municipiului Galați. Acesta atrage atenția că actualul director al APDM Galaţi, Alexandru Şerban (PNL) este complet depășit de situație și este pe cale să facă praf și pulbere un proiect de infrastructură de 90 de milioane de euro, finanțat de Uniunea Europeană: Platforma Multimodală (Dezvoltarea portului din Galaţi). Că tot ne plângem că nu vin investitorii pentru că nu dezvoltăm infrastructura. Uite că avem ocazia să o facem, dar cozile de topor politice, puse la cârma instituțiilor publice pe bază de pile, cunoștințe și relații, nu au niciun dram de competență și de responsabilitate. De data asta-s de la PNL. Nu că cei dinainte, de la PSD, ar fi fost mai breji, dar prezentul e mai important decât trecutul, totuși.

      „Incapacitatea, incompetenţa şi ignoranţa actualului director al CN APDM SA Galaţi, Alexandru Şerban, va duce inevitabil la pierderea acestei investiţii de maximă importanţă pentru Galaţi. Semnalul clar dat de Uniunea Europeană vine după ce, pe data de 29 ianuarie a.c., a avut loc o întâlnire a reprezentanţilor INEA pentru a analiza dacă investiţia europeană în Platforma Multimodală (Dezvoltarea portului din Galaţi) mai poate fi începută şi finalizată”, a declarat senatorul Marius Humelnicu.

      Acesta a precizat și că „în această situaţie critică” ar fi trebuit să solicite Ministerului Transporturilor "disponibilizarea de fonduri suplimentare pentru a putea majora valoarea estimată a lucrărilor care fac obiectul acestei achiziții publice".

      Directorul general al APDM Galaţi, Alexandru Şerban, nu s-a lăsat intitimat de acuzațiile opoziției, ci a scos pieptul în față și a precizat că, în urma consultărilor atât la nivelul Ministerului Transporturilor, cât şi cu reprezentanţii INEA, a fost prevăzută deja o variantă de rezervă.

      „Am fost pregătiţi şi pentru eventualitatea ca nici la procedura din 28 ianuarie să nu fie depusă nicio ofertă, iar soluţia este de a trece acest proiect de pe CEF pe o altă linie de finanţare, prin POIM, ceea ce va permite inclusiv o actualizare a preţurilor şi desemnarea unui constructor. Detalii despre această procedură vor fi prezentate în zilele următoare”, a declarat Şerban.

      Este spus că proiectul de 89,9 milioane de euro este derulat în parteneriat de Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi şi operatorul privat Port Bazinul Nou, din cadrul Grupului Metaltrade. Cât îl privește pe directorul Șerban, se pare că, deși a fost uns de PNL (fără concurs!) pe cea mai înaltă funcție din APDM, competența i-a rămas la nivelul postului anterior ocupat, cel de referent mărunt de la serviciul aprovizionare.
Autor: Dan Popescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Economic - Combinatul se pregătește să închidă definitiv halda de zgură. Dezbatere publică privind impactul de Mediu
Deși termenul final pentru închiderea haldei de zgură a Combinatul siderurgic Liberty Galaţi este abia în 2023, compania a lansat deja în dezbatere publică rapoartele privind impactul asupra mediului a acestui demers. La „pachet” cu studiu ...(continuare)
Economic - Combinatul siderurgic Liberty Galați are din 10 februarie un nou director general. Ce experiență are în domeniu
Grupul LIBERTY Steel, parte a GFG Alliance, deținut de Sanjeev Gupta, lider în industria durabilă, a anunțat pe 10 februarie 2021 numirea lui Prasanta Mishra, un specialist cu experiență în domeniu, ca Director General interimar al Combinatulu ...(continuare)
Economic - „Reduceri uriașe” cu parfum de țeapă ordinară. Ce a descoperit Protecția Consumatorilor în magazinele din Galați
Sezonul reducerilor „fenomenale”, „fără precedent”, nemaiîntâlnite”, samd este în plină derulare la Galați, prilej tocmai bun pentru inspectorii de la Protecția Consumatorilor să verifice cât adevăr și câtă minciună se ascund ...(continuare)
Economic - Penele infernale de curent de la Galați ar putea deveni istorie. Investiție uriașă anunțată de Electrica la rețea
Vești bune pentru gălățenii exasperați de penele de curent tot mai dese. Compania Distribuție Energie Electrică România SA (DEER) a lansat o licitație de 73,5 milioane de lei pentru implementarea unui sistem de distribuție inteligentă a en ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialSport Mica PublicitateContact