Nr.3708, Miercuri, 23 Mai 2018  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
MeteoMax
: ° C
Min : ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Festivalul Național al Cărții Axis Libri, în perioada 13-17 iunie; noua ediție este dedicată Centenarului Marii Uniri

      Biblioteca Județeană V.A. Urechia organizează, în perioada 13-17 iunie 2018, cea de a X-a ediție a Festivalului Național al Cărții Axis Libri. Vor fi proximativ 55-60 de standuri mobile outdoor și două caravane de carte, cuprinzând produsele a circa 230-250 de edituri românești și străine. Această nouă ediție este dedicată Centenarului Marii Uniri.

     

      În perioada 13-17 iunie 2018, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați organizează a X-a ediție a Festivalului Internațional al Cărții AXIS LIBRI – ediție dedicată Centenarului Marii Uniri. Evenimentul se adresează iubitorilor de carte și lectură atât cititori, cât și creatori, editori și difuzori așteptați să participe la un program generos prin diversitate și calitate culturală. Deschiderea oficială va avea loc miercuri, 13 iunie 2018, ora 11:00. Dedicat tuturor vârstelor și etniilor, evenimentul va avea loc pe Aleea „Axis Libri” (Zona „P”-urilor spre Elice) unde va fi realizat un complex expozițional cu aproximativ 55-60 de standuri mobile outdoor și două caravane de carte, cuprinzând produsele a cca 230-250 de edituri românești și străine.

      "Târgul/Festivalul Internațional al Cărții își propune să stimuleze interesul pentru lectură, să cultive satisfacția dialogului viu între producătorii și consumatorii produselor culturale specifice, dăruindu-le bucuria întâlnirii cu cei mai cunoscuți scriitori prin organizarea unor dezbateri deschise, pe teme de interes cultural, care să aducă în atenție cele mai recente apariții editoriale. Programul Târgului va oferi participanților: prezentări ale unor cărți scrise de autori contemporani Primului Război Mondial, lansări de carte având ca temă Centenarul Marii Uniri, ateliere de creație și concursuri cu premii pentru copii și tineret, lansări de carte, spectacole, recitaluri de poezie, muzică, tombolă și alte surprize", se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanții Bibliotecii V.A.Urechia.

      Evenimentul este organizat de Biblioteca V.A. Urechia, sub patronajul Ministerului Culturii, cu sprijinul Consiliului Județean, Consiliului Local și Primăriei Municipiului Galați, al sponsorilor, precum și al mass-mediei locale și naționale și în colaborare cu: Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Direcția Județeană pentru Cultură, Inspectoratul Școlar, Palatul Copiilor, Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, Teatrul de Păpuși „Gulliver”, Universitatea „Dunărea de Jos”, Universitatea „Danubius”, Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos, Muzeul de Istorie „Paul Păltănea”, Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță”, Muzeul de Artă Vizuală, Casa de Cultură a Sindicatelor, Casa de Cultură a Studenților și cu alte instituții de cultură și învățământ gălățean.

     

     
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Economic - Combinatul ArcelorMittal Galați are un nou director
Combinatul ArcelorMittal Galați are un nou director, Bogdan Grecu, în vârstă de 41 de ani, care îl înlocuiește astfel pe cel care a ocupat această funcție din 2012 și până în prezent, Bruno Ribo, în vârstă de 55 de ani, noul director afirmând că ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentSocial Mica PublicitateContact