Nr.3949, Miercuri, 29 Ianuarie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer noros

Max
: 4 ° C
Min : -2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Podul peste Dunăre „a intrat la apă”. Bugetul alocat pe 2020 este ridicol de mic

      Asociația Pro Infrastructura a transmis, imediat după promulgarea bugetului pe 2020 de către Președintele Klaus Iohannis, un semnal de alarmă legat de subfinanțarea gravă a proiectelor de investiții aflate în curs.

      Sunt amintite acolo mai multe segmente de autostradă, dar și podul aflat în construcție pe Dunăre, care să urmează să lege DN2B de malul tulcean (conexiunea cu podul fiind, pe malul drept, undeva între Galați și Brăila).

      Deși potrivit graficului de lucrări podul ar fi avut nevoie de între 800 de milioane și un miliard de lei, Guvernul Orban a alocat doar 97 de milioane de lei, adică aproximativ 10% din necesarul de 2020 și numai 5% din valoarea totală.

      Termenul de finalizare a investiției de 2,2 miliarde de lei ar fi octombrie 2021, însă în condiții în care în 2019 s-au acordat numai 500 de milioane de lei (față de un necesar de 700-800 de milioane de lei), iar în 2020 finanțarea a fost aproape oprită, situația devine clară: podul nu poate fi gata mai devreme de sfârșitul anului 2022.
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Economic - 19 trenuri de călători, anulate din cauza grevei mecanicilor. Ce revendicări au greviștii
19 trenuri nu circulă, joi, 16 ianuarie, în mai multe judeţe, prin care şi Galaţi, din cauza unei greve spontane, declanşată încă de marţi, la depourile CFR din toată, de către lucrătorii Societăţii Comerciale de Reparaţii Locomotive ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact