Nr.4092, Vineri, 23 Octombrie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 21 ° C
Min : 5 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Cele mai evazioniste activități economice, controlate de ITM Galați. Și ce să vezi? N-au prins mai nimic

      Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați a desfășurat, în perioada 14-26 septembrie, două runde de controale cu temă impusă. Una dintre acestea a vizat activitatea desfășurată de zilieri, iar cea de-a doua, respectarea legislației de către angajatorii din domeniul fabricării produselor de brutărie şi a produselor făinoase și cel al întreținerii şi reparării autovehiculelor. În fapt, cele mai evazioniste activități din România.

      În cadrul primei campanii, au fost verificați 26 de beneficiari care foloseau un număr de 88 zilieri, din care două persoane sub 18 ani. În urma controalelor efectuate au fost dispuse 9 măsuri și a fost sancționat un beneficiar cu două amenzi în valoare de 20.000 lei. Ca urmare a nerespectării de către un beneficiar a legislației privind munca minorilor, ITM Galați anunță că a formulat o sesizare penală.

      În al doilea „calup” de controale, în cele 21 de controale efectuate au fost depistate 12 persoane care prestau activitate fără contract individual de muncă. Au fost aplicate nouă sancțiuni, din care trei amenzi în valoare de 240.000 lei și au fost dispuse 36 de măsuri. În domeniul securității şi sănătății în muncă, au fost verificați 18 angajatori, fiind constatate 23 de deficiențe. Au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, din care o amendă în valoare de 3.500 lei și s-a dispus oprirea din funcțiune a unui echipament de muncă.

      Subțirel de tot, băieți. Ar fi mai eficient dacă le confiscați telefoanele angajaților cu 3 zile înainte de a începe controalele. Prietenii știu de ce...
Autor: Dan Popescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Economic - Patronul combinatului siderurgic de la Galați vrea să preia oțelăriile ThyssenKrupp, cel mai cunoscut grup siderurgic din istorie
Patronul combinatului siderurgic Liberty Galaţi, indianul Sanjeev Gupta, a anunțat că are în plan o nouă tranzacţie de senzație. Mai eaxct, Liberty Steel a depus o ofertă pentru achiziţionarea diviziei europene de oţel a ThyssenKrupp. Grupu ...(continuare)
Economic - Centura Tecuciului, a patra tentativă. Nimeni nu a fost tras la socoteală pentru eșecurile precedente, care au păgubit bugetul cu peste 10 milioane de euro
Statul român face o nouă tentativă de a finaliza centura ocolitoare a Tecuciului, operațiune care se „desfășoară” de vreo 10 ani și care a produs deja o pagubă de circa 10 milioane de euro bugetul public, fără ca vreuna dintre firmele ...(continuare)
Economic - Parcului de Soft din Galați i s-a pus cruce. Firmele au fost evacuate, clădirea a fost vândută, dar directorii își iau lefurile în continuare
Pornit cu surle și trâmbițe acum mai bine de 16 ani, Parcul de Soft de la Galați a eșuat ca o corabie găurită pe malul Dunării. A fost primul din România cu acest profil, dar n-a fost să fie și cel din urmă, căci parcurile similare apăr ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact