Nr.4184, Joi, 25 Februarie 2021  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialSport Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer acoperit

Max
: 8 ° C
Min : -4 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Penele infernale de curent de la Galați ar putea deveni istorie. Investiție uriașă anunțată de Electrica la rețea

      Vești bune pentru gălățenii exasperați de penele de curent tot mai dese. Compania Distribuție Energie Electrică România SA (DEER) a lansat o licitație de 73,5 milioane de lei pentru implementarea unui sistem de distribuție inteligentă a energiei electrice în trei orașe din România.

      Galațiul este pe listă și are prinse în acest proiect cartierele Țiglina I, II, III și IV, în fapt zonele cele mai afectate de desele pene de curent care le pun probleme atât consumatorilor casnici, cât și instituțiilor. Proiectul mai vizează cartierul Rogerius din Oradea și un cartier din Târgu Mureș.

      Licitația lansată pe portalul achizițiilor publice (SEAP) prevede cumpărarea de "infrastructură hardware și software, respectiv servicii de implementare și operaționalizare necesare realizării unui Sistem Avansat de Management al Activelor rețelei de distribuție a energiei electrice". Compania a luat naștere la începutul acestui an, în urma fuziunii operatorilor de distribuție regionali Transilvania Nord, Transilvania Sud și Muntenia Nord din grupul Electrica SA.

      Valoarea totală estimată a contractului este de 73,5 milioane de lei, iar durata lui, de maximum şapte ani, însă realizarea investiției și punerea în funcțiune va dura doar doi ani, restul fiind perioada de garanție. Finanțarea nerambursabilă va fi asigurată în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).
Autor: Dan Popescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Economic - Combinatul se pregătește să închidă definitiv halda de zgură. Dezbatere publică privind impactul de Mediu
Deși termenul final pentru închiderea haldei de zgură a Combinatul siderurgic Liberty Galaţi este abia în 2023, compania a lansat deja în dezbatere publică rapoartele privind impactul asupra mediului a acestui demers. La „pachet” cu studiu ...(continuare)
Economic - Combinatul siderurgic Liberty Galați are din 10 februarie un nou director general. Ce experiență are în domeniu
Grupul LIBERTY Steel, parte a GFG Alliance, deținut de Sanjeev Gupta, lider în industria durabilă, a anunțat pe 10 februarie 2021 numirea lui Prasanta Mishra, un specialist cu experiență în domeniu, ca Director General interimar al Combinatulu ...(continuare)
Economic - „Reduceri uriașe” cu parfum de țeapă ordinară. Ce a descoperit Protecția Consumatorilor în magazinele din Galați
Sezonul reducerilor „fenomenale”, „fără precedent”, nemaiîntâlnite”, samd este în plină derulare la Galați, prilej tocmai bun pentru inspectorii de la Protecția Consumatorilor să verifice cât adevăr și câtă minciună se ascund ...(continuare)
Economic - Cum își bate joc APDM Galați de o subvenție europeană de 90 de milioane de euro. Portul multimodal, scufundat de incompetență
Se deschide cutia Pandorei în privința incompetenței din ce în ce mai clare a conducerii numite politic, fără niciun fel de argument profesional, la Administrația Portuară a Dunării Maritime (APDM) Galați. Cel care a ridicat primul piatra ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialSport Mica PublicitateContact