Nr.4073, Marti, 14 Iulie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 33 ° C
Min : 22 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Deputatul gălățean Marius Mitică Mărgărit a fost numit în comisia de control a SRI. Poreclit „Ciasuri”, politicianul a făcut avere din contracte publice

      Cu puține luni (doar vreo 5) înainte de spatul târgului (a se citi „alegeri parlamentare”), deputatul gălățean Marius Mitică Mărgărit, de la PSD, a devenit membru în Comisia de control a activității Serviciului Român de Informații (SRI). Acest lucru s-a întâmplat cu votul deputaţilor şi senatorilor reuniţi în şedinţă comună, frățească, de împărți sinecuri.

      În cazul foarte probabil că habar n-aveți cine este Marius Mitică Mărgărit, vă destăinuim că există o poveste frumușică în spatele personajului. Omul a lins blidele pe la partid (UNPR, apoi PSD) și a dat bani cu sacoșa să fie băgat în seamă, așa că, încet-încet, a urcat în schemă. În 2013, la 28 de ani, era deja șeful județenei de tineret a PSD, după ce fusese un pic și consilier județean (de la UNPR). Apoi afacerile i-au explodat, firmele lui ocupându-se de o mulțime de proiecte publice prin comunele județului Galați, Surprinzător (sanchi!), comune conduse de primari PSD.

      Să și amintim câteva astfel de contracte. O simplă căutare a numelui „SC Virgfan SRL” în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, categoria cumpărări directe, scoate la iveală o listă lungă de contracte. Modeste la început : „Reabilitarea instalaţiei electrice” la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor în valoare de 24.193 de lei, „Servicii de proiectare extindere reţele electrice în comuna Schela”, în valoare de 63.900 de lei, ambele atribuite în august 2013. Apoi din ce în ce mai mari şi mai dese. Cel mai valoros contract-446.440 de lei pentru modernizarea drumului comunal Găneşti-Aldeşti i-a fost atribuit în septembrie 2013, în comuna Cavadineşti din judeţul Galaţi, comună condusă de primăriţa PSD Dănuţa Bourceanu.

      Din aprilie 2014 şi până în aprilie 2015, cât timp Mărgărit a fost numit, surprinzător, subsecretar de stat la Ministerul Transporturilor (prim-ministru era Victor Ponta), firma Virgfan (care-i aparține) a beneficiat, conform SEAP, de zece contracte atribuite direct, astfel:

      aprilie 2014,„Modernizare Cămin Cultural” comuna Smulţi, condusă de primarul PSD Costică Gafton-364.000 de lei;

      august 2014,„Clădire construcţie centrală termică şi reţele exterioare Spital Orăşenesc Târgu Bujor”-325.500 de lei;

      noiembrie 2014,„Lucrări de întreţinere drumuri” comuna Folteşti, condusă de primăriţa PSD Munteanu Lenuţa-400.100 de lei;

      noiembrie 2014,„Întreţinere drumuri pietruite” comuna Suceveni condusă de primarul PSD Neculai Hanţă-159.235 de lei;

      noiembrie 2014,„Întreţinere drumuri pietruite” comuna Costache Negri, condusă de primarul PSD Luca Ştefan-158.000 de lei;

      noiembrie 2014,„Lucrări de întreţinere drumuri” comuna Gohor, condusă de primar PSD Gelu Sârghie-212.900 de lei;

      noiembrie 2014,„Lucrări de întreţinere drumuri” comuna Brahăşeşti, condusă de primar Mircia Dumitru (Partida Romilor)-278.000 de lei;

      martie 2015,„Construire copertine şi alei în piaţa Găneşti”, comuna Cavadineşti, condusă de primăriţa PSD Dănuţa Bourceanu-278.000 de lei;

      martie 2015,„Reparaţii după incendiu la Şcoala Generală nr. 22”, contract oferit de Primăria municipiului Galaţi, condusă de primarul UNPR Marius Stan-40.292 de lei;

      aprilie 2015,„Amenajare parc comunal” comuna Smulţi, condusă de primarul PSD Costică Gafton-161.000 de lei.

      Au urmat zeci de alte contracte publice, căci unul e deputatul Mitică de Galați. Evident, deși e deputat de patru ani, n-a făcut nicio brânză pentru Galați, ci doar pentru sine, în spiritul pur al politicianului român.

      Porecla „Ciasuri” a dobândit-o în urma declarației de avere depuse când a fost numit subsecretar de stat. Așa știe el că se scrie cuvântul „ceasuri”. Cu același prilej, publicul descoperea și ce avere frumoase strânsese deja politicianul pe atunci în vârstă de 28 de ani: în afară de acțiunile la Virgfan SRL (găina cu ouă de aur, pe bază de contracte cu statul, după cum am arătat) omul avea casă, mașină, „ciasuri de mână de 12.000 de euro”, dar dăduse și un porcoi de bani împrumut (și-a împrumutat mama, pe nume Maricela Mărgărit, cu 820.000 de lei, dar şi pe Ştefan Voinea, cu suma 1.500.000 de lei).

      Una peste alta, Mitică Ciasuri a devenit, din 24 iunie, membru într-o comisie cu statut special în cadrul Parlamentului României, o structură comună a celor două camere, formată din nouă senatori şi deputaţi de la toate partidele politice.

      Desemnarea lui Marius Mărgărit s-a făcut în cadrul şedinţei comune a Senatului şi Camerei Deputaţilor, cu 349 de voturi „pentru” și 17 „împotrivă”. Consens nu glumă. E bun omul! Deputatul va depune un jurământ special pentru a activa în această comisie.

      În acelaşi timp, nu îşi va mai putea desfăşura activitatea în cadrul Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, acolo unde, din februarie 2019 ocupă funcţia de secretar.

      Gălăţeanul Marius Mărgărit va face parte din Comisia de control a activităţii SRI, condusă de deputatul Eugen Bejinariu, până după alegerile parlamentare, când se va constitui noul Legislativ al României.

      Și, dacă tot a urcat în ierarhie ca un veritabil Dinu Păturică, don Mitică a plătit și oareșce reclamă la un ziar local ca să-l laude. Bravo, dom Mitică, ești mare boier! Rezon.

     
Autor: Aurelian Popa
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Economic - Piața muncii la Galați. Aproape 2.400 de gălățeni și-au găsit loc de muncă în ultimele cinci luni
Conform AJOFM, 2.377 de gălăţeni şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul instituției în primele cinci luni ale acestui an. Din aceştia, 1.007 sunt femei. Mai mult de jumătate dintre aceste angajări s-au făcut în cadrul grupei de vârst ...(continuare)
Economic - Aberațiile bolșevice ale patronatului IMM-urilor: administratorii de firme trebuie să aibă obligatoriu facultate sau cursuri speciale
Patronatul IMM-urilor din România și-a băgat coada în modificarea legislației din domeniul afacerilor cerând legiuitorilor, pe lângă lucrurile de bun-simț (adică strict legate de bunul mers al mediului de afaceri), dar și câteva aberații ...(continuare)
Economic - Cum acționează noii negustori de sclavi de la Galați. Concluzia ITM după un control la 31 de firme de plasare în străinătate
Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați a decis să dea milităria jos din pod cu firmele care se ocupă cu plasarea forței de muncă în străinătate. Nu mai puțin de 31 de agenți economici din județul Galați care au ca activitate principal ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact