Nr.4161, Luni, 25 Ianuarie 2021  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 11 ° C
Min : -2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Investiție de 13,5 milioane de euro la Combinatul Siderurgic Galați. Modernizarea vizează cauperul de la Furnalul 5

      Liberty Galați anunță finalizarea unei investiții de 13,5 milioane de euro în modernizarea completă a Preîncălzitorului de Aer nr. 1 de la Furnalul nr. 5 al combinatului siderurgic gălățean. Acest proiect, care a fost realizat în ciuda complicațiilor generate de pandemia de Covid-19, va îmbunătăți atât performanța cât și costurile combinatului, afirmă reprezentanți Liberty Galați.

      Preîncălzitorul de aer (cunoscut și drept „cauper”) este un echipament de mare capacitate, cu o înălțime de peste 40 de metri, ce asigură preîncălzirea aerului insuflat în furnal la o temperatură de circa 1.200 de grade Celsius. În prezent, se fac testele finale la cald, însă echipamentul a fost deja introdus în fluxul de producție, după ce parametrii au atins valorile proiectate. Tehnologia implementată la acest cauper este de ultimă generație și asigură obținerea unor performanțe superioare în operarea Furnalului nr. 5, dar și costuri mai bune, mulțumită unei eficiențe energetice sporite.

      „Acest proiect complex reprezintă o modernizare esențială și de anvergură, ce asigură menținerea continuității fluxului cald, ne îmbunătățește eficiența și reduce costurile. Sunt recunoscător tuturor membrilor echipelor care au lucrat la acest proiect de succes, în condițiile actuale dificile”, a afirmat Bogdan Grecu, directorul general al Liberty Galați.

      Lucrarea de modernizare a fost executată de furnizori de specialitate din România, Luxemburg, Germania și Portugalia, alături de experți ai combinatului gălățean: furnaliști, manageri de proiect, automatiști și alții.

     
Autor: Dan Popescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Economic - Directorul combinatului siderurgic de la Galați a demisionat în urma scandalului de corupție legat de mituirea fostului ministru al Mediului
Surse din cadrul combinatului au anunţat că Bogdan Grecu nu mai este directorul general al Liberty Galaţi. O notă internă care a ajuns și la presă confirmă situați pe care, însă, conducerea Liberty a refuzat să o comenteze pentru mass-med ...(continuare)
Economic - Ce se ascunde în spatele așa-zisei liberalizări a prețului energiei. Se scumpește sau nu curentul?
Dincolo de luptele de stradă din America și de trântele pro și anti Covid, românii sunt bulversați zilele acestea și de chestiunea liberalizării prețului energiei electrice. Pentru că puțini au înțeles ce înseamnă asta, vă oferim cât ...(continuare)
Economic - A fost numit un nou șef al Direcției Regionale a Finanțelor Publice Galați. Fostul director a ieșit la pensie
Așa cum anticipam în articolul în care anunțam vacantarea postului, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați (care face parte din cunoscuta structură ANAF) n-a stat fără șef decât câteva zile. Instituția are un nou dire ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact