Nr.3994, Vineri, 27 Martie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 14 ° C
Min : 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Fără concerte și evenimente publice la Galați! Restricțiile țin cel puțin până la 31 martie

      Autoritățile de la Galaţi au transmis tuturor instituţiilor locale că este necesar să anuleze toate manifestările cu public programate în perioada 8-31 martie 2020. Dacă situaţia o va impune, restricţiile ar putea fi extinse ulterior.

      Decizia a fost luată după ce la Galaţi a fost confirmat primul caz de infectare cu COVID-19. Este vorba de un gălăţean în vârstă de 72 de ani, care a sosit în România pe 29 februarie, cu un avion care a decolat din regiunea Lombardia şi a aterizat la Bucureşti-Otopeni.

      Apoi, bărbatul a călătorit de la Bucureşti la Galaţi cu un microbuz în care mai erau 17 oameni, iar câteva zile a stat în izolare la domiciliu. El nu ştia că ar fi infectat cu coronavirus, însă pe 7 martie a anunţat autorităţile că se simte rău, iar testarea ulterioară a arătat că simptomele sunt declanşate de COVID-19.

      Luni, 9 martie, Primăria Galaţi a anunţat că a anulat ceremonia specială pentru premierea cuplurilor care aniversează 50 de ani de căsnicie. De asemenea, Muzeul de Artă vizuală a anulat vernisajele programate, însă a precizat că expoziţiile sunt disponibile în cursul programului obişnuit.

      Şi manifestările sportive au fost suspendate, cu excepţia meciurilor din campionatele naţionale, care se vor desfăşura fără public. În schimb, transportul în comun din oraş funcţionează normal (cu măsuri de dezinfecţie ce se aplică la fiecare 24 de ore), iar în şcoli încă se învaţă normal (sunt doar câteva grădiniţe cu cursuri suspendate din cauza gripei sezoniere).
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Economic - Combinatul siderurgic de la Galați se umple de instalații eoliene. Anunțul, făcut de directorul Liberty Steel
Combinatul siderurgic Liberty Steel Galați a anunțat primele măsuri majore de reconversie a strategiei energetice (care are ca scop reducerea masivă a emisiilor de carbon). Bogdan Grecu, directorul general al Liberty Galaţi, a anunțat că se v ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact