Nr.4184, Joi, 25 Februarie 2021  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialSport Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer acoperit

Max
: 8 ° C
Min : -4 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

„Reduceri uriașe” cu parfum de țeapă ordinară. Ce a descoperit Protecția Consumatorilor în magazinele din Galați

      Sezonul reducerilor „fenomenale”, „fără precedent”, nemaiîntâlnite”, samd este în plină derulare la Galați, prilej tocmai bun pentru inspectorii de la Protecția Consumatorilor să verifice cât adevăr și câtă minciună se ascunde în spatele ofertelor. Iar surprizele nu au întârziat. 16 operatori economici din județul Galați care practicau vânzări cu preț redus au fost controlați, în perioada 18-31 ianuarie, de către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galați, iar 15 dintre aceştia au fost prinși cu mâța-n sac.

      Ne-ar fi plăcut să vă spunem și numele firmelor respective (așa, pentru o corectă informare), însă amintita instituție a dat-o de gard cum că protecția datelor personale, cum că secretul de serviciu și câte și mai câte, așa că lista n-a fost făcută publică. Deci, luați țepe în continuare de la ei, că secretul de serviciu e garantat!

      În fine, este de spus că au fost aplicate 13 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 50.000 lei, dar și şase avertismente.

      Conform CJPC, principalele abateri constatate la vânzările promoţionale au fost: neprecizarea duratei promoţiei sau dacă aceasta se face în limita stocului disponibil; neafişarea corectă a preţului, adică lipsa preţului nou, afişarea a două preţuri barate şi a unui preţ nebarat; neafişarea deloc a preţului redus, deoarece reducerea se aplica doar la casa de marcat; nemenţionarea articolelor supuse promoţiei şi nesepararea acestora de cele nereduse; informarea incorectă a consumatorilor cu privire la preţul vechi şi la procentul reducerii, prin raportarea reducerii la un preţ mult mai mare decât cel de referinţă; înscrierea greşită a perioadei promoţiei.

      CJPC Galați precizează regulile care trebuie respectate la vânzările cu preț redus, indiferent de tipul acestora. Astfel, orice comerciant care anunţă o reducere de preţ trebuie să o raporteze la preţul de referinţă practicat în acelaşi spaţiu de vânzare pentru produse sau servicii identice. Preţul de referinţă reprezintă cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare, în perioada ultimelor 30 de zile înainte de data aplicării preţului redus. Orice anunţ de reducere de preţ exprimată în valoarea absolută sau în procent trebuie efectuat vizibil, lizibil și fără echivoc, pentru fiecare produs sau grupă de produse identice, fie prin menţionarea noului preţ lângă preţul anterior, barat, fie prin menţiunile "preţ nou", "preţ vechi" lângă sumele corespunzătoare, fie prin menţionarea procentului de reducere şi a preţului nou care apare lângă preţul anterior, barat.

      Bine, la vorbe goale suntem campioni mondiali. Cu practica e un pic mai greu, dar peștele de la cap se-mpute, în același timp cu secretomania legată de controale. Că dacă nu știm cine-s țepuitorii, cum am putea să ne ferim de ei, domnilor inspectori?
Autor: Dan Popescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Economic - Combinatul se pregătește să închidă definitiv halda de zgură. Dezbatere publică privind impactul de Mediu
Deși termenul final pentru închiderea haldei de zgură a Combinatul siderurgic Liberty Galaţi este abia în 2023, compania a lansat deja în dezbatere publică rapoartele privind impactul asupra mediului a acestui demers. La „pachet” cu studiu ...(continuare)
Economic - Combinatul siderurgic Liberty Galați are din 10 februarie un nou director general. Ce experiență are în domeniu
Grupul LIBERTY Steel, parte a GFG Alliance, deținut de Sanjeev Gupta, lider în industria durabilă, a anunțat pe 10 februarie 2021 numirea lui Prasanta Mishra, un specialist cu experiență în domeniu, ca Director General interimar al Combinatulu ...(continuare)
Economic - Penele infernale de curent de la Galați ar putea deveni istorie. Investiție uriașă anunțată de Electrica la rețea
Vești bune pentru gălățenii exasperați de penele de curent tot mai dese. Compania Distribuție Energie Electrică România SA (DEER) a lansat o licitație de 73,5 milioane de lei pentru implementarea unui sistem de distribuție inteligentă a en ...(continuare)
Economic - Cum își bate joc APDM Galați de o subvenție europeană de 90 de milioane de euro. Portul multimodal, scufundat de incompetență
Se deschide cutia Pandorei în privința incompetenței din ce în ce mai clare a conducerii numite politic, fără niciun fel de argument profesional, la Administrația Portuară a Dunării Maritime (APDM) Galați. Cel care a ridicat primul piatra ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialSport Mica PublicitateContact