Nr.4184, Joi, 25 Februarie 2021  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialSport Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer acoperit

Max
: 8 ° C
Min : -4 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Combinatul siderurgic Liberty Galați are din 10 februarie un nou director general. Ce experiență are în domeniu

      Grupul LIBERTY Steel, parte a GFG Alliance, deținut de Sanjeev Gupta, lider în industria durabilă, a anunțat pe 10 februarie 2021 numirea lui Prasanta Mishra, un specialist cu experiență în domeniu, ca Director General interimar al Combinatului Siderurgic LIBERTY Galați-România.

      Din decembrie 2020, Prasanta a ocupat funcția de Director Tehnic la LIBERTY Galați. El îi va raporta lui Paramjit Kahlon, Director General pentru Siderurgie Primară și Minerit Integrat al LIBERTY Steel Group.

      Prasanta Mishra va avea rolul de a crește nivelul de producție al unității, până la circa 3 milioane de tone de oțel pe an, de la aproximativ 2 milioane de tone, în 2020.

      De asemenea, va colabora cu echipa de la Galați pentru a accelera tranziția Combinatului către neutralitatea amprentei de carbon, prin utilizarea tehnologiilor moderne de fabricare a oțelului, cum ar fi o instalație de reducere directă a fierului (D.R.I.), cuptoare cu arc electric și producerea de electricitate din energie regenerabilă, care vor reduce semnificativ emisiile de CO2 ale Combinatului și vor crea o afacere mai durabilă.

      Prasanta s-a alăturat Grupului LIBERTY la sfârșitul anului trecut, venind de la Stallion Group, unde a ocupat poziția de Director Executiv al Premium Steel and Mines și Platinum Steel Turcia, timp de cinci ani. El aduce cu sine o experiență de aproape treizeci de ani în industria siderurgică și a aluminiului, după ce a deținut funcții de conducere operaționale și comerciale pentru companii, printre care SAIL Rourkela, Aditya Birla Group, Jindal și ArcelorMittal. Și-a început cariera cu Tata Steel și deține o diplomă în Inginerie Mecanică la NIT Rourkela și o Diplomă în domeniul Strategiilor de Afaceri Sustenabile de la Harvard Business School.

      Paramjit Kahlon, Director General pentru Siderurgie Primară și Minerit Integrat al LIBERTY Steel Group, a declarat: „Sunt foarte mulțumit că Prasanta a făcut un pas în față pentru a prelua conducerea echipei LIBERTY Galați. Știu că experiența sa tehnică și operațională de neegalat, ambiția sa pentru îmbunătățirea continuă și stilul său de gestionare colaborativă vor ajuta echipa de la Galați să crească producția Combinatului și să impulsioneze procesul de trecere la neutralitatea amprentei de carbon, astfel încât să poată atinge sustenabilitatea pe termen lung.”

     
Autor: Lili Dediu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Economic - Combinatul se pregătește să închidă definitiv halda de zgură. Dezbatere publică privind impactul de Mediu
Deși termenul final pentru închiderea haldei de zgură a Combinatul siderurgic Liberty Galaţi este abia în 2023, compania a lansat deja în dezbatere publică rapoartele privind impactul asupra mediului a acestui demers. La „pachet” cu studiu ...(continuare)
Economic - „Reduceri uriașe” cu parfum de țeapă ordinară. Ce a descoperit Protecția Consumatorilor în magazinele din Galați
Sezonul reducerilor „fenomenale”, „fără precedent”, nemaiîntâlnite”, samd este în plină derulare la Galați, prilej tocmai bun pentru inspectorii de la Protecția Consumatorilor să verifice cât adevăr și câtă minciună se ascund ...(continuare)
Economic - Penele infernale de curent de la Galați ar putea deveni istorie. Investiție uriașă anunțată de Electrica la rețea
Vești bune pentru gălățenii exasperați de penele de curent tot mai dese. Compania Distribuție Energie Electrică România SA (DEER) a lansat o licitație de 73,5 milioane de lei pentru implementarea unui sistem de distribuție inteligentă a en ...(continuare)
Economic - Cum își bate joc APDM Galați de o subvenție europeană de 90 de milioane de euro. Portul multimodal, scufundat de incompetență
Se deschide cutia Pandorei în privința incompetenței din ce în ce mai clare a conducerii numite politic, fără niciun fel de argument profesional, la Administrația Portuară a Dunării Maritime (APDM) Galați. Cel care a ridicat primul piatra ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialSport Mica PublicitateContact