Nr.3687, Vineri, 20 Aprilie 2018  
Home EconomicEvenimentJustitiePoliticSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
MeteoMax
: ° C
Min : ° C
Poza zilei
Curs Valutar

ArcelorMittal confirmă că a propus să vândă combinatul de la Galați, dar și alte unități din Europa pentru putea a cumpăra Combinatul Ilva

      Grupul ArcelorMittal a anunțat, vineri, într-un comunicat, că a înaintat către Comisia Europeană o propunere de a vinde mai multe unități de producție din Europa, între care și combinatul de la Galați, în vederea finalizării achiziției Combinatului Ilva din Italia, o decizie finală a Comisiei urmând să fie luată până pe 23 mai 2018.

     

      Compania ArcelorMittal a anunțat că în cadrul analizei curente a Comisiei Europene privind achiziția unității Ilva (Italia) a înaintat o propunere de pachet de separare care să răspundă preocupărilor pe care Comisia le-a ridicat în timpul verificărilor. Potrivit comunicatului transmis de companie, pachetul de separare propus include următoarele active: ArcelorMittal Piombino, singura linie de zincare din Italia; ArcelorMittal Galați, România; ArcelorMittal Skopje, Macedonia; ArcelorMittal Ostrava, Republica Cehă; ArcelorMittal Dudelange, Luxemburg; Liniile de zincare nr. 4 și 5 de la Flemalle; decaparea, linile de laminare la rece și ambalaje metalice acoperite din Tilleur, toate acestea din Liège, Belgia. "Propunerea de a vinde aceste active rămâne ca subiect al analizei finale și aprobării Comisiei Europene dar și al concluziilor informărilor și proceselor de consultare cu Comitetele de Întreprindere locale și cel la nivel european. Orice vânzare va fi condiționată de finalizarea achiziției Ilva de către ArcelorMittal. Se așteaptă ca, în acest caz, o decizie finală a Comisiei Europene să fie luată până pe 23 mai 2018", se mai spune în comunicatul ArcelorMittal.

      Grupul ArcelorMittal încearcă să cumpere cel mai mare combinat din Europa, dar dacă se va stabili că astfel va avea o poziție dominantă în UE , ar putea fi obligat să vândă unele unități deținute în prezent, motiv pentru care a întocmit această listă trimisă Comisiei Europene. „Am înaintat Comisiei Europene o propunere privind un pachet de măsuri de compensare (engl: „remedy pack”) despre care sperăm că va satisface orice preocupare concurențială legată de intenția noastră de a achiziționa Combinatul Ilva. Înțelegem că acest pachet de măsuri va face obiectul testelor de piață. Sperăm într-o încheiere rapidă a acestei chestiuni”, anunța, pe 21 martie, Grupul ArcelorMittal.

      Combinatul ArcelorMittal Galați, parte a Grupului ArcelorMittal, este cel mai mare combinat siderurgic din România. În ultimii ani Combinatul ArcelorMittal Galați a înregistrat o producție medie de circa 2 milioane de tone de oțel pe an. Pe platforma siderurgică a combinatului lucrează circa 7.000 de persoane, dintre care aproximativ 5.500 sunt angajați proprii ai ArcelorMittal, iar 1.500 ai unor firme contractoare.
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home EconomicEvenimentJustitiePoliticSocial Mica PublicitateContact