Nr.4073, Marti, 14 Iulie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 33 ° C
Min : 22 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Deși pierde bani (publici) cu Zătun 1, CJ Galați va construi și Zătun 2. Are balta pește, cum ar veni

      Dacă nu știați, Consiliul Județului Galați deține un complex de agrement (Zătun) unde se poate face un grătar, se poate o cazare, un pescuit, o plajă, un picnic, un love story, un șpriț de partid samd. Locul este plasat strategic, între malul Dunării și Balta Zătun, undeva la vreun kilometru de granița cu Republica Moldova. E bine ascuns de ochii lumii (cel mai apropiat vecin este la peste 1,5 kilometri) se intră pe un drum despre care puțină lume știe (majoritatea oamenilor cred că este accesul la o stație de pompare pentru irigații). Bine, nici nu prea e accesibil publicului larg, deși în teorie ar trebuie să fie, fiind mai mult rezervat pentru „combinațiile” băieților de la CJ și de la PSD.

      Acest complex de agrement pierde bani. Publici. An de an. În mod cât se poate de previzibil, nu reușește să-și acopere cheltuielile, așa că totul se acoperă din buzunarul larg, de popă comunist, al CJ Galați. Cam un milion de euro pe an. Are balta pește, mai ales că e peștele adunat icră cu icră din banii fraierilor ce plătesc taxe. Că doar nu aduce don Costel Fotea, „Il Prezidente”, bani de la el de acasă, deși dacă îi urmărești declarațiile din ultima vreme mai că ai crede asta.

      Că Zătun pierde bani a devenit o obișnuință. Însă această obișnuință se va dubla în curând, căci va apărea și Zătun 2.

      Operatorului economic Larapeu Construct SRL, cu sediul social în Sutești, județul Brăila, i-a fost atribuită proiectarea și execuția bazei de agrement cu specific pescăresc Zătun 2, la valoarea de 1,335 milioane de lei (exclusiv TVA). Câștigătorul procedurii simplificate derulate de autoritatea contractantă, Consiliul Județean Galați, prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice, a realizat în anul fiscal 2018 venituri totale de 2,85 milioane de lei și un profit net de circa 137.000 de lei, cu un număr mediu de 13 salariați.

      Proiectul Zătun 2 este finanțat prin Programul Operaţional pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020. Durata de prestare a serviciilor de proiectare va fi de o lună de la semnarea contractului, iar cea de execuție a lucrărilor este estimată la 14 luni de la predarea amplasamentului. Se va avea în vedere și o eventuală întrerupere a acestora pentru patru luni în perioada de timp friguros, noiembrie-februarie, ce se vor adăuga la perioada estimată inițial.

      La realizarea proiectului, compania Larapeu Construct SRL va fi asistată, cel mai probabil în zona de instalații electrice, de subcontractorul Electrix Brăila SRL.

      Evident, președintele CJ s-a lăudat deja (și o va face și în continuare, că doar e în campanie electorală) că va face noul complex pe bani europeni, deci a adus bunăstare județului. Așa-i. Însă bunăstarea ne va costa, de aici încolo, cam 4 milioane de lei pe an (vreo 800.000 de euro), cât se estimează că vor fi cheltuielile de funcționare (șefi, pălmași, utilități, diverse prestații) ale investiției. Decât așa bine, mai bine lipsă, totuși.
Autor: Aurelian Popa
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Economic - Piața muncii la Galați. Aproape 2.400 de gălățeni și-au găsit loc de muncă în ultimele cinci luni
Conform AJOFM, 2.377 de gălăţeni şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul instituției în primele cinci luni ale acestui an. Din aceştia, 1.007 sunt femei. Mai mult de jumătate dintre aceste angajări s-au făcut în cadrul grupei de vârst ...(continuare)
Economic - Aberațiile bolșevice ale patronatului IMM-urilor: administratorii de firme trebuie să aibă obligatoriu facultate sau cursuri speciale
Patronatul IMM-urilor din România și-a băgat coada în modificarea legislației din domeniul afacerilor cerând legiuitorilor, pe lângă lucrurile de bun-simț (adică strict legate de bunul mers al mediului de afaceri), dar și câteva aberații ...(continuare)
Economic - Cum acționează noii negustori de sclavi de la Galați. Concluzia ITM după un control la 31 de firme de plasare în străinătate
Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați a decis să dea milităria jos din pod cu firmele care se ocupă cu plasarea forței de muncă în străinătate. Nu mai puțin de 31 de agenți economici din județul Galați care au ca activitate principal ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact