Nr.4073, Marti, 14 Iulie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 33 ° C
Min : 22 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Tot mai multe cazuri de COVID-19 la Galați. Numărul morților a ajuns la 102

      Situația COVID-19 devine tot mai îngrijorătoare la Galați. Numărul infectărilor cu noul coronavirus se menţine ridicat în judeul Galaţi. În ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 34 de cazuri, numărul total al persoanelor infectate de la începutul pandemiei fiind de 1.259.

      798 de persoane au fost declarate vindecate şi externate, iar 102 persoane au decedat în urma infectării. Autorităţile sanitare au efectuat 11.420 de teste. Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Galaţi au acţionat în sistem integrat, sâmbătă, 11 iulie, pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar şi pentru descurajarea faptelor de natură contravenţională.

      Obiectivul acţiunilor a fost prevenirea răspândirii infectărilor cu noul coronavirus, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat şi măsuri de sancţionare a încălcării legislaţiei în vigoare privind circulaţia pe drumurile publice, ordinea publică sau activităţile comerciale.

      Echipele mixte de jandarmi, poliţişti, poliţişti locali, reprezentanţi ai ANPC, ANSVA, ai Ministerului Sănătăţii şi ai Ministerului Muncii au făcut verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală, precum purtarea corectă a măştii şi păstrarea distanţei sociale, în mijloacele de transport în comun, pieţe, în magazine.

      În timpul controalelor, au fost verificate 285 de societăţi comerciale din Galaţi, iar celor ce încălcau legislaţia le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale. Astfel:

      -sancţiuni aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie ” 79;

      - sancţiuni aplicate la Legea 61/1991 ” 37;

      -sancţiuni aplicate la OUG 195/2002 ” 104;

      -societăţi comerciale identificate că nu respectă măsurile de diminuare a impactului riscurilor Lg. 55/2020 art. 5. (3)/Anexa nr. 3 la HG 394/2020 ” 7;

      -sancţiuni aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii ” 7;

      -sancţiuni aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii ” 1;

      -sancţiuni aplicate la Legea 12/1990 ” 1.

      Totalul amenzilor pentru nerespectarea de către persoanele fizice şi juridice a măsurilor individuale de protecţie a vieţii şi pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătăţii persoanelor, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 a fost de 95.835 de lei.

      Sancţiunile au fost aplicate pentru fapte precum:

      -Organizarea de către operatorii economici a activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii ” 4.000 lei

      -Nerespectarea măsurilor de protecţie individuală” 12.000 lei

      -Legea 61/1991 ” 18.800 lei

      -Legea 12/1990 ” 2.000 lei

      -OUG 195/2002 (Codul Rutier) ” 21.811 de lei.
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Economic - Piața muncii la Galați. Aproape 2.400 de gălățeni și-au găsit loc de muncă în ultimele cinci luni
Conform AJOFM, 2.377 de gălăţeni şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul instituției în primele cinci luni ale acestui an. Din aceştia, 1.007 sunt femei. Mai mult de jumătate dintre aceste angajări s-au făcut în cadrul grupei de vârst ...(continuare)
Economic - Aberațiile bolșevice ale patronatului IMM-urilor: administratorii de firme trebuie să aibă obligatoriu facultate sau cursuri speciale
Patronatul IMM-urilor din România și-a băgat coada în modificarea legislației din domeniul afacerilor cerând legiuitorilor, pe lângă lucrurile de bun-simț (adică strict legate de bunul mers al mediului de afaceri), dar și câteva aberații ...(continuare)
Economic - Cum acționează noii negustori de sclavi de la Galați. Concluzia ITM după un control la 31 de firme de plasare în străinătate
Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați a decis să dea milităria jos din pod cu firmele care se ocupă cu plasarea forței de muncă în străinătate. Nu mai puțin de 31 de agenți economici din județul Galați care au ca activitate principal ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact