Nr.4161, Luni, 25 Ianuarie 2021  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 11 ° C
Min : -2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Directorul combinatului siderurgic de la Galați a demisionat în urma scandalului de corupție legat de mituirea fostului ministru al Mediului

      Surse din cadrul combinatului au anunţat că Bogdan Grecu nu mai este directorul general al Liberty Galaţi. O notă internă care a ajuns și la presă confirmă situați pe care, însă, conducerea Liberty a refuzat să o comenteze pentru mass-media.

      „Vă informăm că dl. Bogdan Grecu a decis, în mod voluntar, să se retragă din poziţia de director general al combinatului, pentru a permite investigaţiei în curs să se desfăşoare. Deocamdată, d-na Aida Nechifor, director financiar şi membru al Comitetului de Conducere al Liberty Galaţi a fost împuternicită să reprezinte conducerea superioară a combinatului. Comitetul de Conducere al Liberty Galaţi îşi exprimă determinarea de a continua şi accelera proiectele de creştere şi modernizare a combinatului. De asemenea, îşi menţine angajamentul puternic de a se asigura că angajaţii săi acţionează în cadrul unor standarde înalte", se arată într-o nota internă către angajaţi.

      Bogdan Grecu era director al combinatului gălăţean din anul 2018, fiind primul director general român după 20 de ani în care funcția a fost ocupată de străini aduși din grupul ArcelorMittal.

      Vă reamintim că DNA a anunţat că fostul ministru liberal al Mediului Costel Alexe este urmărit penal pentru luare de mită şi instigare la delapidare, alături de o persoană cu funcţie de conducere într-o societate din siderurgie, în dosarul în care ar fi primit mită 22 de tone de produse din tablă, pentru alocarea cu titlu gratuit către combinat a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră. Tabla ar fi fost scoasă din combinat în baza unor contracte de sponsorizare fictivă, spun procurorii.

      Potrivit DNA, în perioada martie-aprilie 2020, Alexe ar fi pretins, în mod direct, de la o persoană din conducerea unui combinat siderurgic, suspect în cauză, mai multe produse din tablă (tablă cutată, ţeavă pătrată, ţeavă rectangulară şi rulouri de tablă) în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu referitoare la alocarea, cu titlu gratuit, către fabrica respectivă, a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi la monitorizarea măsurilor luate de această fabrică pentru închiderea unui depozit de deşeuri neconforme (haldă de zgură). Depozitul respectiv este unul dintre cele 68 depozite neînchise pentru care statul român a fost condamnat de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, în anul 2018, pentru neîndeplinirea obligaţiei asumate ca stat membru al UE de a le închide cât mai repede.

      Produsele, în cantitate de 22 tone, ar fi fost primite în zilele de 23 aprilie 2020 şi 7 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale administrată de soția ministrului.

     
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Economic - Ce se ascunde în spatele așa-zisei liberalizări a prețului energiei. Se scumpește sau nu curentul?
Dincolo de luptele de stradă din America și de trântele pro și anti Covid, românii sunt bulversați zilele acestea și de chestiunea liberalizării prețului energiei electrice. Pentru că puțini au înțeles ce înseamnă asta, vă oferim cât ...(continuare)
Economic - A fost numit un nou șef al Direcției Regionale a Finanțelor Publice Galați. Fostul director a ieșit la pensie
Așa cum anticipam în articolul în care anunțam vacantarea postului, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați (care face parte din cunoscuta structură ANAF) n-a stat fără șef decât câteva zile. Instituția are un nou dire ...(continuare)
Economic - Investiție de 13,5 milioane de euro la Combinatul Siderurgic Galați. Modernizarea vizează cauperul de la Furnalul 5
Liberty Galați anunță finalizarea unei investiții de 13,5 milioane de euro în modernizarea completă a Preîncălzitorului de Aer nr. 1 de la Furnalul nr. 5 al combinatului siderurgic gălățean. Acest proiect, care a fost realizat în ciuda co ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact