Nr.4219, Marti, 13 Aprilie 2021  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialTecuci Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 19 ° C
Min : 6 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Modernizarea plajei Dunărea s-a mai scumpit o dată. „Prețul cel mai scăzut” a devenit, ușor-ușor, cel mai piperat

      Anunțată în decembrie 2018 drept o investiție de 24,9 milioane de lei (oricum o sumă uriașă, dacă ținem cont că terenul e public, iar toate utilitățile există acolo deja) modernizarea plajei Dunărea s-a tot scumpit în urma unor artificii birocratice. Evident, licitațiile au pornit de la principiul „prețul cel mai scăzut”, însă deși s-au făcut o grămadă de studii preliminare (plătite gras din bani publici), după licitații s-au găsit sumedenie de lucrări suplimentare.

      Așa se face că în cele vreo 28 de luni scurse de la momentul zero bugetul investiției a fost majorat până aproape de 32 de milioane de lei (adică, mai pe direct, cu vreo 25%). Cu alte cuvinte, invocatul preț „cel mai scăzut” a ajuns, de fapt, cel mai piperat. Dar are balta pește nu? Mai ales că beneficiarii „peștelui” sunt niște firme abonate la banii orașului, căci se știe că-s bune cotizante și la partid. Cum care partid? Ăla pe care-l „persecută” procurorii anti-corupție.

      Una peste alta, ultima majorare (scoasă la licitație) este de peste 2 milioane de lei (cu TVA), vizează „execuţia unor lucrări suplimentare la proiectul de reabilitare şi modernizare” și punem pariu de o vodcă Săniuța că va fi adjudecată tot de asocierea Tancrad SRL-Lemacons SRL-Aqua Azur SRL. Adică fix cea care a primit și contractul inițial.

      Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, până pe 12 aprilie 2021, Primăria Galaţi aşteaptă ofertele din partea constructorilor interesaţi. „Este necesară şi realizarea lucrărilor pentru: acoperirea piscinelor în vederea funcţionării pe timp friguros, a pavajelor pe zonele de plajă a piscinelor şi a lucrărilor pentru creşterea gradului de securitate în exploatare", se precizează în documentele licitaţiei. Criteriul de atribuire al contractului este, nicio surpriză, "preţul cel mai scăzut". Că după aia crește ele, cum a mai crescut!

      Conform Primăriei, Plaja "Dunărea" ar trebui să-şi deschidă porţile în luna iunie, însă nu-i chiar o grabă, căci cu siguranță că evoluția pandemică va ține locurile de divertisment închise și în vara ce va să vină.

     
Autor: Dan Popescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Economic - Bugetul CJ pe 2021, în dezbatere publică. Câți bani va avea la dispoziție președintele Costel Fotea
Cu o întârziere de vreo 3 luni față de prevederile Codului Fiscal, Consiliului Județean (CJ) Galați a scos în dezbatere publică proiectul de buget pentru anul în curs. Bine că nu l-a oferit publicului la anul, după ce se cheltuiesc banii! ...(continuare)
Economic - Bijuteria tehnologică a industriei navale românești de dinainte de 1989, la finalul existenței. Devine fabrică de containere
Vești oarecum bune (dar în paralel și foarte triste) despre Elnav SA Galați, întreprinderea unicat care producea până în 1990 elice pentru industria navală românească, dar și exporta în cel puțin 12 țări europene. Bijuteria tehnologic ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialTecuci Mica PublicitateContact