Nr.4093, Luni, 10 August 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 33 ° C
Min : 22 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Marea centură a Galațiului va fi făcută de firme abonate la bani publici, controlate de controversatul Dorinel Umbrărescu, supranumit „regele asfaltului”

      Gata, se știe cine va construit marea centură ocolitoare a Galațiului, un proiect cu o valoare amețitoare, de aproape un miliard de lei noi (mai exact de circa 800 de miliarde de lei vechi), cu tot cu taxele aferente. O asociere de firme controlate de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu a fost desemnată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) câştigătoare a licitaţiei organizate pentru proiectarea şi execuţia lucrării, cu o ofertă de 705.282.636,69 de lei fără TVA (deci aproape 800 de milioane de lei, cu taxele incluse).

      Conform anunţului făcut de CNAIR, este vorba de asocierea SA&PE Construct SRL-SC Spedition UMB SRL-SC Tehnostrade SRL, care a acumulat un punctaj total de 100 de puncte, din care 50 de puncte pentru componenta financiară și 50 de puncte pentru componenta tehnică.

      Procedura a fost suspendată de trei ori până să poată fi depuse ofertele. Pentru contractul cu o valoare estimată inițial la 899.555.992 de lei fără TVA (adică peste un miliard, cu tot cu taxe), au intrat în competiţie cinci ofertanţi: asocierea SC Arcada Company SA-Terna SA, asocierea Astaldi SPA-SC Tancrad SRL, asocierea SA&PE Construct SRL-SC Spedition UMB SRL-SC Tehnotrade SRL şi firma Kolin Insaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi. Criteriul de atribuire a fost cel mai bun raport calitate-preţ.

      "Ofertantul desemnat câștigător este asocierea SA&PE Construct SRL-SC Spedition UMB SRL-SC Tehnostrade SRL, cu preţul de 705.282.636,69 de lei fără TVA și un punctaj total de 100 puncte, din care 50 de puncte pentru componenta financiară și 50 de puncte pentru componenta tehnică. Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și, respectiv, după soluționarea tuturor contestațiilor/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire", a precizat CNAIR pe 31 iulie 2020.

      Despre Dorinel Umbrărescu se știe că este supranumit regele asfaltului și că firmele lui sunt abonate la contracte publice. Este un apropiat atât al unor lideri PNL, cât și al unor lider PSD. De asemenea, a obținut contracte numeroase cu statul și sub guvernarea PDL, uneori în asociere cu cunoscut Dorin Cocoș (fostul soț al Elenei Udrea).

      Lungimea Variantei de Ocolire Galați - marea centură ocolitoare a oraşului - este de 33,6 km. Durata contractului este de 12 luni perioada de proiectare şi 42 de luni perioada de execuție a lucrărilor, iar perioada de garanţie a lucrărilor este de 120 de luni.

      „Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea tuturor contestațiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, a anunțat CNAIR.

     
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Economic - Electrocentrale Galați se pregătește de închidere definitivă. Toți angajații vor fi dați afară din 23 septembrie
Închiderea sistemului centralizat de termoficare din Galați a produs un adevărat cutremur la Electrocentrale Galați. Dacă în 1990 societatea avea aproape 2.000 de angajați, fiind esențială atât pentru oraș, cât și pentru combinatul sider ...(continuare)
Economic - 870 de angajați din șantierele Damen Galați și Mangalia vor fi concediați. Restructurarea este pusă pe seama pandemiei
Grupul olandez Damen, care deține șantierele navale de la Galați și Brăila, a anunțat că va concedia 1.50 dintre angajații săi la nivel global, iar 870 dintre aceștia lucrează în unitățile din România. „La ȋnceputul acestui an, Gr ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact