Nr.3629, Miercuri, 24 Ianuarie 2018  
Home AdministratieCulturaEvenimentSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer partial noros

Max
: 4 ° C
Min : - 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Primăria închiriază purificatoare de apă, deși apa potabilă din rețeaua publică respectă parametrii fizico-chimici și bacteriologici de calitate

      Primăria municipiului Galați va închiria 16 purificatoare de apă pentru a fi instalate în sediile pe care le deține, motivând într-un document că "apa din rețeaua publică de apă potabilă conține sedimente, clor rezidual, eventuale pesticide, detergenți și microorganisme", însă reprezentanții operatorului regional Apă-Canal dau asigurări că apă potabilă din rețeaua publică respectă parametrii fizico-chimici și bacteriologici de calitate.

     

      Primăria municipiului Galați a publicat, pe site-ul propriu, în data de 5 ianuarie, un anunț pentru achiziția de servicii de închiriere și mentenanță pentru un număr de 16 aparte de purificare a apei. Pentru cele 16 purificatoare, Primăria a anunțat că este dispusă să aloce pentru o perioadă de 16 luni suma de 26.666,75 de lei, fără TVA, criteriul de atribuire a contractului fiind prețul cel mai mic. ”Având în vedere că apa din rețeaua publică de apă potabilă conține sedimente, clor rezidual, eventuale pesticide, detergenți și microorganisme, Primăria municipiului Galați dorește să achiziționeze servicii de închiere și mentenanță a aparatelor de purficare a apei de toate elemente improrii anterior, care păstrează sărurile minerale necesare organismului, asigurându-se astfel protecția sănătății salariaților (obligație prevăzută de art. 7 din Legea 319/2006 a securității și sănătății în muncă)”, se arată în caietul de sarcini.

      Aparatele purificatoare vor fi dotate cu suport pentru pahare și trebuie să aibă un sistem propriu de răcire a apei (4 grade C - 12 grade C), cât și de încălzire a acesteia (70 de grade C-90 de grade C), precum și o capacitate a rezorvorului de minim 3 litri la apă rece și de minim 2 litri la apă caldă, potrivit cerințelor Primăriei Galați. ”Purificatoarele trebuie să purifice apă din rețeaua publică de apă potabilă, rețînând sedimentele, clorul rezidual, eventualele pesticide, detergenți și microorganisme, păstrând sărurile minerale necesare organismului, asigurând unconsum de apă fără restricții”, se mai spune în caietul sarcini.

      Reprezentanții Primăriei recunosc totuși că nu există probleme din punct de vedere al calității apei din rețeaua publică, însă spun că este necesară închirierea unor purificatoare de apă. "Primăria Galați este o unitate publică tranzitată de zilnic de sute de persoane care vor avea acces astfel la o apă mai purificată în timpul tranzitului. De asemenea, trebuie să ținem cont și de angajați potrivit prevederilor legii privind sănătatea și securitatea în muncă. Nu se pune problema că apă nu este potabilă, iar cetățenii nu au motive de îngrijorare", a declarat joi, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galați, Raluca Ardean.

      De asemenea, reprezentanții operatorului regional Apă-Canal spun că apă potabilă din rețeaua publică respectă parametrii fizico-chimici și bacteriologici de calitate. "Din analizele efectuate până în prezent nu s-au identificat în rețeaua publică de distribuție apă elementele menționate în caietul de sarcini la care faceți referire. Apă potabilă furnizată respectă parametrii fizico-chimici și bacteriologici de calitate. Prin urmare, avem convingerea că numai dintr-o eroare s-a putut face afirmația că « apă din rețeaua publică de apă potabilă conține sedimente, clor rezidual, eventuale pesticide, detergenți și microorganisme ». Aducem asigurări că nu există buletine de analiză care să facă dovadă acestor afirmații", se arată într-un comunicat transmis de societatea Apă-Canal Galați.

      În ciuda acestei situații, Primăria urmează să semneze contractul pentru închirierea celor 16 purificatoare.
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Eveniment - Restricții de trafic pe 24 ianuarie în municipiul Galați pentru desfășurarea manifestărilor dedicate Zilei Unirii Principatelor
Traficul rutier va fi închis temporar miercuri, 24 ianuarie, în municipiul Galați, pe străzile Logofăt Tăutu și Domnească pentru desfășurarea manifestărilor dedicate Zilei Unirii Principatelor. Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, circulația ...(continuare)
Eveniment - Trenul Unirii ajunge și la Tecuci
Trenul Unirii, care va face legătura între București și Iași în 24 ianuarie, de Ziua Micii Uniri, va ajunge și la Tecuci. Ceferiști, pasageri, membri ai Clubului Pasionaților Feroviari și ai comunității ...(continuare)
Eveniment - Un bărbat a murit, după ce a fost lovit de tren în halta din localitatea Piscu
Un bărbat, de 59 de ani, din localitatea gălățeană Piscu, a murit, marți seara, după ce a coborât de pe peron pe linia ferată și a fost lovit de un tren, polițiștii deschizând în acest caz un dosar penal pentru ucidere di ...(continuare)
Eveniment - Programul manifestărilor dedicate Zilei Unirii Principatelor de la 24 ianuarie 1859
O serie de manifestări, dedicate Zilei Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859, vor avea loc miercuri, în municipiul Galați, la statuia domnitorului Al. I. Cuza, unde se vor depune buchete de flori, se va evoca însemnătatea acestei zil ...(continuare)
Eveniment - Uniți în Flori de RomânIE
De Ziua Micii Uniri, pe 24 ianuarie, Galațiul se unește în Flori de ie. O sută de fete din România și Moldova vor defila, costumate în ii, în holul Universității Dunărea de Jos. În anul centenarului Marii Uniri de la ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEvenimentSocial Mica PublicitateContact