Nr.4219, Marti, 13 Aprilie 2021  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialTecuci Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 19 ° C
Min : 6 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Începe modernizarea zonei pietonale dintre „Nespălata” și Faleză. Va fi gata în toamna anului viitor și va costa peste 2,2 milioane de euro

      Primăria municipiului Galați anunță atribuirea contractului pentru modernizarea aleii de la P-uri, în zona cuprinsă între strada Navelor și parcul de la Elice. Proiectul face parte din planul de modernizare completă a centrului municipiului Galați.

      „Un loc considerat emblematic pentru orașul nostru va căpăta un aspect nou, va avea o arhitectură modernă și am încredere că va deveni unul dintre locurile de promenadă cu care gălățenii se vor mândri. Continuăm astfel planul de punere în valoare a centrului orașului și de consolidare a unei identități locale solide”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

      Prin acest proiect se dorește reamenajarea completă a aleii, a spațiilor verzi, plantări de arbori, realizarea de fântâni arteziene, paviment cu jeturi de apă și amenajarea unui curs de apă. Din punct de vedere tehnic, aleea urmează să aibă mobilier urban modern, sistem de drenare a apelor pluviale, precum și un sistem de iluminat decorativ și arhitectural.

      Oferta câștigătoare a fost cea prezentată de Asocierea Tancrad SRL (lider de asociere), Lemacons SRL, ATU Consulting SRL, cu un preț total de 11.147.797,52 lei fără TVA (circa 2,2 milioane de euro cu tot cu taxe).

      Contract de achiziție publică prevede atât modernizarea aleii pietonale cuprinsă între strada Navelor și parcul de la Elice, cât și proiectarea, iar durata de realizare a contractului este de 18 luni calendaristice.

      Amplul program de modernizare a centrului municipiului Galați a cuprins până acum zonele „Spicu-Romarta”, „Potcoava de Aur”, „Piața Regală”, strada Domnească, Parcul „Mihai Eminescu”, Pasajul Dunărea. Mai mult, în urmă cu câteva zile a fost predat amplasamentul pentru modernizarea zonei cuprinsă între Potcoava de Aur și Trei Star.

      De altfel, acțiunile Primăriei municipiului Galați pentru transformarea centrului orașului într-unul modern, deschis și primitor au fost apreciate și la nivel național, dovadă premiul de „Excelență în Regenerarea urbană a spațiilor publice”, obținut în 2019 în cadrul „Galei AMR”, un eveniment organizat de Asociația Municipiilor din România.

     
Autor: Mădălina Dediu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Eveniment - Crimă în municipiul Galați. Un bărbat a fost găsit cu gâtul tăiat în propria locuință
Poliția din Galați face anchetă într-un caz de moarte suspectă, cel mai probabil o crimă, după ce un bărbat a fost găsit mort, joi dimineață, în propria casă, cu gâtul tăiat, dar și cu numeroase alte semne de violență pe corp. La f ...(continuare)
Eveniment - Amplă rețea de contrabandiști destructurată la Galați. Traficau țigări, dar și droguri, precum și materiale pirotehnice
Polițiștii de la Crimă Organizată au reușit să destrucureze, la începutul lunii aprilie, o rețea complexă de traficanţi de țigări (dar și de droguri ușoare și de materiale pirotehnice), extrem de bine pusă la punct, în cadrul cărei ...(continuare)
Eveniment - Serviciul de închirieri trotinete electrice pentru plimbări prin oraș, disponibil din 23 martie și la Galați. Este al patrulea oraș din țară
Gălățenii au începând de astăzi posibilitatea de a închiria și utiliza trotinete electrice pentru deplasarea în oraș. Municipiul Galați este de altfel primul oraș din România, în 2021, în care Bolt lansează serviciile de închiriere a ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialTecuci Mica PublicitateContact