Nr.3687, Vineri, 20 Aprilie 2018  
Home EconomicEvenimentJustitiePoliticSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
MeteoMax
: ° C
Min : ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Protest spontan și la Spitalul Județean de Urgență din Galați

      Peste o sută de angajați ai Spitalului Județean din Galați au protestat, miercuri, în curtea unității medicale, nemulțumiți de veniturile obținute în ultima lună, reclamând faptul că sporurile primite s-au acordat diferențiat.

      Peste o sută de infirmiere, brancardieri, îngrijotori, dar și asistente și medici s-au strâns miercuri în curtea Spitalului Județean de Urgență din Galați, nemulțumiți de salariile și sporurile primite în ultima lună. "Avem salarii, din cauza sporurilor scăzute de la 75 la sută pe terapie intensivă la 50 la sută, mai mici decât spitalele din Bârlad, decât Spitalul de Copii, decât alte spitale din teritoriu. Nu este normal după zeci de ani de muncă în serviciu de terapie intensivă să câștigi bani puțini. Nu este normal, la negocieri nu s-a întâmplat nimic, doamna director ne aruncă praf în ochi, s-au dat câteva sute de lei la salariu când alte spitale au salarii mai mari decât noi. Să veniți la terapie să vedeți cum îngrijește o asistentă șapte bolnavi, cum este dezastru, este Jihad în reanimare. Am invitat-o pe directoare să vină să vadă ce se întâmplă acolo, cum se îngrijesc pacienții, nu ai cum efectiv să-i îngrijești", a spus o asistentă.

      La rândul ei, o infirmieră a reclamat faptul că medicii și asistentele primesc sporuri mai mari față de restul personalului care lucrează în aceleași condiții. "S-au făcut diferențe între doctori, asistenți și infirmieri și îngrijitoare, dar fără noi nu se poate. S-a spus că numai medicii și asistentele sunt în prima linie. Suntem însă și noi, noi nu am primit mărire, măriri urmează din 2019, dar facem aceeași muncă. Sporul noi îl avem 15 la sută deocamdată, s-au luptat sindicatele că a ramas 15 la sută pentru că era vorba de 13% și facem aceeasi muncă, fără noi nu se poate, noi suntem de fapt în prima linie", a spus o infirmieră.

      Pe de altă parte, și medicii sunt nemulțumiți că nu au primit sporuri mai mari.

      Protestatarii i-au chemat la discuții în curtea spitalului și pe liderii de sindicat. "La personalul de îngrijire auxiliar nu s-a mărit salariul de bază, sporurile s-au acordat diferențiat, ori toată lumea știe că într-un loc de muncă sunt aceleași condiții pentru toate categoriile. Noi sindicatul Sanitas suntem în procesul de strângere de semnături pentru grevă. Mâine are loc la bBucurești o întâlnire cu doamna ministru și joi Consiliul Național Sanitas va lua o hotărâre într-un fel au altul. Aceasta este o mișcare spontană a colegilor și ei m-au chemat, dar și eu sunt nemulțmită că în secție la mine unele persoane au un spor și altele alt spor, dar condițiile dintr-o secție sunt pentru toată lumea", a afirmat Carmen Vrabie, linder de sindicat din cadrul Spitalului Județean de Urgență Galați.

      Ulterior, majoritatea protestarilor s-au întors la locurile de muncă, în timp ce o parte dintre ei au mers să discute cu reprezentanții spitalului.

     

     
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Eveniment - O nouă zi de proteste în sistemul medical; la Spitalul de Pneumoftiziologie s-a scandat "Bacilul Koch e cu noi"
Aproximativ 50 de infirmiere, îngrijitori, brancardieri și angajați din aparatul administrativ al Spitalului de Pneumoftiziologie din Galați au protestat, joi, în curtea unității medicale, nemulțumiți că de scăderea sporurilot, cei prezenți la ac ...(continuare)
Eveniment - Bombă de aviație descoperită pe un câmp din județul Galați
O bombă de aviație de o sută de kilograme, datând din cel de-al Doilea Război Mondial, a fost descoperită pe un teren agricol din județul Galați de o persoană care ara ogorul, echipa pirotehnică din cadrul ISU Galați detonând joi în mod controlat ...(continuare)
Eveniment - Accesul liber sâmbătă seara, de Ziua Astronomiei, la Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” Galați
Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” Galați, în colaborare cu Astroclubul „Călin Popovici”, organizează în data de 21 aprilie 2018 Ziua Astronomiei (Astronomy Day), pe t ...(continuare)
Eveniment - O nouă ediție a Festivalului Internațional ”Mărul de aur”
Asociația Culturală ”Inanina Music Star” organizează, în parteneriat cu Primăria Municipiului Galați și Fundația ”Andreiana Juventus”, Festivalul-Consurs Internațional ”Mărul de aur”, edi&# ...(continuare)
Eveniment - Instructor auto trimis în judecată pentru trafic de influență
Un instructor auto a fost trimis în judecată, după ce a solicitat și a primit de la o persoană suma de 200 de euro, lăsând-o să creadă că are influența și că va interveni pe lângă funcționari din cadrul Serviciul Public Comunit ...(continuare)
Eveniment - Concurs pentru copii de mountainbike, în contratimp, la Galați
Asociația Bike Works anunță deschiderea înscrierilor pentru ediția de primăvară a evenimentului „Juniorii Pedalează” care va avea loc în data de 22 aprilie 2018, în zona împădurită de lângă stadionul „Dunărea̶ ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home EconomicEvenimentJustitiePoliticSocial Mica PublicitateContact