Nr.3999, Vineri, 3 Aprilie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 14 ° C
Min : 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Șomaj tehnic la Combinatul Siderurgic Galați. Ce au anunțat liderii de sindicat de pe platformă

      Potrivit sindicalistului Radu Nelu, la început vor sta acasă salariaţii din birouri, urmând ca în funcţie de evoluţia crizei să intre în şomaj tehnic şi angajaţii din sectoarele de producţie. Pentru a reduce cât mai mai mult numărul de persoane trimise acasă, siderurgiştilor li se va propune să preia din sarcinile subcontractorilor.

      „Începând cu 13 aprilie, tot personalul TESA va intra în şomaj tehnic, timp de cel puţin trei zile consecutiv, prin rotaţie, de comun acord cu decizia şefului de departament vis-a-vis de perioadă (măsură aplicată doar pentru luna aprilie 2020). De la caz, la caz, vor exista zone/sectoare de activitate în care lucrătorii vor intra sau nu vor intra în şomaj tehnic…. Lucrătorii care vor prelua activităţi curente executate în prezent de subcontractori (acolo unde este posibil), pot evita intrarea în şomaj tehnic sau perioadele de şomaj”, a anunţat Radu Nelu pe Facebook.

      În ceea ce priveşte perspectivele economice, conducerea combinatului siderurgic gălăţean şi liderii de sindicat anunţă că efectele crizei s-ar putea simţi chiar şi peste trei ani.

      „Activitatea unităţii noastre, dar şi a clientilor noştri, este drastic afectată, economia, în general, regăsindu-se, în acest moment, într-o fază de scădere accentuată. Estimativ, se preconizează ca după 3 (trei), până la 6 (şase) luni, să se vadă efectele reale asupra industriei siderurgice. Recesiunea este extrem de agresivă, motiv pentru care mulţi dintre clienţii noştri au înaintat solicitări de oprire a livrărilor. Cea mai optimistă estimare privind perioada de revenire a economiei, în general, şi a industriei siderurgice, în special, este de 1 (un) an, până la chiar 3 (trei) ani”, a precizat Radu Nelu.Situaţia pe platforma siderurgică gălăţeană s-ar putea agrava în condiţiile în care evoluţia epidemiei este extrem de rapidă, iar amploarea fenomenului este greu de anticipat.
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Eveniment - Primul mort de COVID-19 la Galați. Este un bărbat de 77 de ani
A fost înregistrat primul deces al unei persoane diagnosticate cu COVID-19 din judeţul Galaţi. Este vorba despre un bărbat de 77 de ani, internat în Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi pe 30 aprilie, căruia i s-au recoltat probe pentru an ...(continuare)
Eveniment - Alertă la Spitalul Județean! O secție a fost închisă, iar 29 de cadre medicale au fost trimise în izolare
Alertă medicală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Galaţi, unde se înregistrează prima secţie închisă din cauza epidemiei de coronavirus SARS Cov2. Se întâmplă la Secţia Medicală 1, unde a fost confirmată infecţia la una di ...(continuare)
Eveniment - Statistică oficială: 82 de oameni s-au îmbolnăvit de COVID-19 în județul Galați, iar cinci dintre ei s-au vindecat
Judeţul Galaţi ocupă locul al şaptelea la nivel naţional în privinţa infectărilor cu noul coronavirus, conform Grupului de Comunicare Strategică. Aproape jumătate dintre cele 2.738 de cazuri de infectări cu noul coronavirus în România a ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentSanatateSocial Mica PublicitateContact