Nr.4219, Marti, 13 Aprilie 2021  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialTecuci Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 19 ° C
Min : 6 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Amplă rețea de contrabandiști destructurată la Galați. Traficau țigări, dar și droguri, precum și materiale pirotehnice

      Polițiștii de la Crimă Organizată au reușit să destrucureze, la începutul lunii aprilie, o rețea complexă de traficanţi de țigări (dar și de droguri ușoare și de materiale pirotehnice), extrem de bine pusă la punct, în cadrul căreia români, ucraineni și moldoveni și-au dat mâna pentru introducerea în țară de cantități uriașe de tutun care mai apoi erau comercializate pe teritoriul României. Gruparea era extrem de extinsă și acționa de la Galați până la Suceava și Botoșani, având ramificații și în București, precum și în județele din Muntenia și Dobrogea. Practic, acoperea cam o treime din țară.

      În ultima vreme, potrivit anchetatorilor, cantități uriașe de țigări din Ucraina și Republica Moldova ar fi fost trecute în România prin intermediul membrilor grupării, prin punctele de trecere a frontierei, dar şi pe la frontiera verde, și aveau ca destinații orașe mari, unde puteau fi vândute rapid, banii obținuți fiind mai apoi împărțiți în baza negocierilor purtate între capii rețelelor, aflați de o parte și de alta a graniței.

      „Ţigările din Ucraina erau livrate de o structură coordonată de către cetăţean ucrainean, care, odată trecută ilegal frontiera de stat a României cu Ucraina în dreptul localităţii Vicovul de Sus, judeţul Suceava, preda ţigările de contrabandă către membrii grupării de pe teritoriul României care le depozitau în diverse locaţii din comuna Vicovul de Sus şi municipiul Rădăuţi. Coordonarea acestei predări se realiza telefonic de către o persoană privată de libertate, încarcerată în Penitenciarul Botoșani pentru comiterea aceluiași gen de infracțiuni. Prin diverse canale de comunicare membrii grupării se înțelegeau cu privire la cantitate și preț, iar ulterior organizau transportul țigaretelor pe ruta Suceava-București”, se arată într-un comunicat al DIICOT, structură care a supravegheat ancheta poliţiştilor de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Galaţi. Unul dintre oamenii de legătură din Capitală, care ar fi supravegheat bunul mers şi finalitatea tranzacţiilor, ar fi unul dintre capii clanului Sportivilor.

      Ţigările din Republica Moldova erau livrate de o structură moldovenească a reţelei din care făceau parte cetăţeni români şi moldoveni. Membrii grupării au pus la punct un plan ingenios de introducere, transport, valorificare a ţigărilor de contrabandă, inclusiv în ceea ce priveşte comunicarea. Astfel, au achiziționat un microbuz în a cărui podea au amenajat un spaţiu de depozitare a ţigărilor de contrabandă, în care intra o cantitate de aproximativ zece baxuri la un transport. Totodată în interiorul microbuzului membrii grupării au montat un dispozitiv de localizare prin GPS în care au introdus o cartelă prepay, cu ajutorul căreia transportul era monitorizat de la depozit până la beneficiari. Poliţiştii de la BCCO Galaţi au descins luni, 5 aprilie, în 43 de locaţii din Iași, Ialomița, Vrancea, Galați, Botoșani, Ilfov, Suceava şi Bucureşti. La percheziţii, au fost ridicate 21.063 de pachete de ţigări, 200 de grame de cannabis, un kilogram de bijuterii, 38 de telefoane mobile, sumele de 41.210 lei și 57.200 de euro și 32 de pachete cu materiale explozibile. Zeci de persoane au fost duse la audieri, la DIICOT Galaţi, procurorii hotărând să reţină opt, în vederea prezentării la instanţă cu propunere de arestare preventivă şi să plaseze alţi opt, sub control judiciar.
Autor: Dan Popescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Eveniment - Crimă în municipiul Galați. Un bărbat a fost găsit cu gâtul tăiat în propria locuință
Poliția din Galați face anchetă într-un caz de moarte suspectă, cel mai probabil o crimă, după ce un bărbat a fost găsit mort, joi dimineață, în propria casă, cu gâtul tăiat, dar și cu numeroase alte semne de violență pe corp. La f ...(continuare)
Eveniment - Serviciul de închirieri trotinete electrice pentru plimbări prin oraș, disponibil din 23 martie și la Galați. Este al patrulea oraș din țară
Gălățenii au începând de astăzi posibilitatea de a închiria și utiliza trotinete electrice pentru deplasarea în oraș. Municipiul Galați este de altfel primul oraș din România, în 2021, în care Bolt lansează serviciile de închiriere a ...(continuare)
Eveniment - Începe modernizarea zonei pietonale dintre „Nespălata” și Faleză. Va fi gata în toamna anului viitor și va costa peste 2,2 milioane de euro
Primăria municipiului Galați anunță atribuirea contractului pentru modernizarea aleii de la P-uri, în zona cuprinsă între strada Navelor și parcul de la Elice. Proiectul face parte din planul de modernizare completă a centrului municipiului ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialTecuci Mica PublicitateContact