Nr.3962, Duminica, 16 Februarie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer acoperit

Max
: 6 ° C
Min : -2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

A murit profesorul Emil Ceangă, fondatorul școlii de Automatică de la Galați

      Colectivul de cadre didactice din cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică aduce un ultim omagiu unei personalităţi a învăţământului superior gălăţean, necontestat om de ştiinţă, atât pe plan naţional, cât şi internaţional: profesorul emerit dr. ing. Emil Ceangă. Un intelectual în adevăratul sens al cuvântului, cu o statură academică şi morală de excepţie, profesorul Ceangă şi-a pus întreaga activitate academică în slujba universităţii.

      Numele profesorului este direct legat de Şcoala de Automatică din Universitate, fiind, pe drept cuvânt, considerat întemeietorul acesteia. Tot el a consolidat colective puternice în domeniile electronicii şi ingineriei electrice, fiind promotorul învăţământului de profil electric în instituţia gălăţeană. În calitate de Decan al Facultăţii de Nave şi Inginerie Electrică, a avut un rol determinant în înfiinţarea şi dezvoltarea specializărilor de Automatică şi Informatică Aplicată, Electronică Aplicată, Telecomunicaţii şi Acţionări Electrice. La nivel naţional, a fost distins cu Ordinul “Meritul Ştiinţific” clasa a III-a și a fost membru al Academiei de Ştiinţe Tehnice, Secţia Electronică şi Automatică. În 2015 a primit titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Galaţi, iar în anul 2016, pe cel de Profesor emerit al Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi.

      În plan internaţional, a fost distins cu Ordinul “Palmes Académiques” în grad de Cavaler, acordat de Guvernul Franţei şi a fost “Profesor invitat” la universităţi de prestigiu, pentru activităţi de cercetare-doctorat în Franţa şi în Canada.
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Eveniment - Viscolul a făcut ravagii în județul Galați. 21 de localități fără curent, numeroase drumuri închise
Potrivit ISU Galati, joi, 6 februarie 2020, a ora 7.00, în judeţul Galați sunt afectate din punct de vedere al alimentării cu energie electrică 21 localităţi, respectiv, Barcea, Hanţeşti, Cosmeşti, Furceni Noi, Furceni Vechi, Drăgăneşti, ...(continuare)
Eveniment - Niște hoți proști au spart o casierie a Primăriei și au furat de acolo un seif gol, bun de dat la fier vechi
Nici spărgătorii nu mai sunt ce erau altădată, semn că nu doar meseriașii buni sunt pe cale de dispariție în România, ci „vârfurile” din mai toate categoriile profesionale. Bine, cu excepția bugetarilor, care se înmulțesc mai ceva de ...(continuare)
Eveniment - Gălățean sfâșiat de un câine de luptă, în fața unui cazinou. Victima refuză să spună cum s-a întâmplat totul
Incident foarte grav, care trezește suspiciuni, sâmbătă seară, în fața unui cazinou din Galați. Un bărbat de 50 de ani a fost sfâșiat de un câine de luptă, dar nimeni nu vrea să spună cum s-a întâmplat și al cui este animalul agresi ...(continuare)
Eveniment - Pistolari la drumul mare. Trei tineri, reținuți de polițiști după ce au fost prinși trăgând cu un pistol furat
Caz îngrijorător în județul Galați, mai exact la Târgu Bujor, acolo unde apetența pentru distracție a trei tineri de 21, 15 și 17 ani a scos la iveală o situație gravă de deținere și de folosire ilegală a armelor. Băieții au fost re ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact